Forum » Omrežja in internet » ADSL
ADSL
kitta ::
Pozdravljeni !
Imam internet ADSL preko Amisa in me moti to, da se moram vedno, ko zaženem winse, connenctati. Drugače povedano, želel bi, da se s prihodom v windowse tudi internet sam zažene. Ali je to možno?
Pri tem imam tudi en problem. Imam antivirusni program nod32 in ko pridem v windowse, se le ta takoj hoče posodabljati (preverja). Računalnik kot da zamrzne za cca pol minute in se šele potem naloži do konca. Če pa naložim windowse brez mrežnega kabla v računalniku pa je vse brez problema.
Imam internet ADSL preko Amisa in me moti to, da se moram vedno, ko zaženem winse, connenctati. Drugače povedano, želel bi, da se s prihodom v windowse tudi internet sam zažene. Ali je to možno?
Pri tem imam tudi en problem. Imam antivirusni program nod32 in ko pridem v windowse, se le ta takoj hoče posodabljati (preverja). Računalnik kot da zamrzne za cca pol minute in se šele potem naloži do konca. Če pa naložim windowse brez mrežnega kabla v računalniku pa je vse brez problema.
alienalien ::
Ja connecting si naštimi v startup in se ti bo avtomatsko zagnal ob štartu windowsov. Še bolje pa je če si nabaviš router in bo on skrbel za povezavo z netom.
hvala ti za odgovor, pa bi te še prosil za postopek, kako naj dam connecting v start up, ker res nimam ideje ,
hvala
hvala
EvilDare ::
Če imaš thomsona 780 se povežeš v njemu in boš vedno povezan na internet. Samo potem moraš pod game & application sharing odpreti porte za razne igre in p2p. Za veliko programov in igre je že nastavljenih samo dodati jih moraš povezavi. Za ostalo pa: Klik. Če prav je za drug model je izgled in postopek isti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: EvilDare ()
amigo_no1 ::
Računalnik kot da zamrzne za cca pol minute in se šele potem naloži do konca.
http://www.joker.si/mn3njalnik/index.ph...
http://www.joker.si/mn3njalnik/index.ph...
jeje997: to so za Siol če se ne motim. Za Amis:
lan nastavitve:
IP address: 192.168.1.2
Subnet mask: 255.255.255.0
Default gateway: 192.168.1.254 (tega daj samo v primeru če imaš thomson 780 wl, drugače je pa isto kot pri IP adress)
dns strežnika
DNS1: 212.18.32.10
DNS2: 212.18.32.12
lan nastavitve:
Default gateway: 192.168.1.254 (tega daj samo v primeru če imaš thomson 780 wl, drugače je pa isto kot pri IP adress)
dns strežnika
DNS1: 212.18.32.10
DNS2: 212.18.32.12
Zgodovina sprememb…
- spremenil: EvilDare ()
hvala
imam modem znamke Iskratel, model pa je Callisto 821. Linija pa je PSTN.
Se pravi, da vnesem vse te številke (IP, DNS, .....), kot da bi uporabljal LAN povezavo? No bom probu.
imam modem znamke Iskratel, model pa je Callisto 821. Linija pa je PSTN.
Se pravi, da vnesem vse te številke (IP, DNS, .....), kot da bi uporabljal LAN povezavo? No bom probu.
Če imaš iskra Callisto 821 potem pod "Default gateway" ne vpisuj nič (+tisto, kar je že prej napisal EvilDare)
Kaj je za siol ? Lokalni Ip naslov&Subnet mask ?
Pokazal sem samo princip kako&kaj spremeniti.
Kaj je za siol ? Lokalni Ip naslov&Subnet mask ?
Pokazal sem samo princip kako&kaj spremeniti.
sem vse vstavil kot ste mi dejali, tut prikaže mi, da sem povezan z local area connection, vendar mi internet ne dela dokler se ne povežem še z amisom.
pri network connections imam pod broadband amisovo povezavo
pod LAN pa local area connection in pa še eno (nevem zakaj) 1394 connection - net adapter
pri network connections imam pod broadband amisovo povezavo
pod LAN pa local area connection in pa še eno (nevem zakaj) 1394 connection - net adapter
no pa sm si pošlihto
sam vprašo bi še za teto IP številko 192.168.1.2 in sicer a je ta splošna za Amis, hočem rečt, da jo vsi, ki so pr amisu uporablajo?
pa hvala za nasvete
sam vprašo bi še za teto IP številko 192.168.1.2 in sicer a je ta splošna za Amis, hočem rečt, da jo vsi, ki so pr amisu uporablajo?
pa hvala za nasvete
Kaj si spremenil, da zdaj dela ?
192.168.1.2
Lokalni Ip naslov je lokalni IP naslov (nima veze z amisom).
192.168.1.2
Lokalni Ip naslov je lokalni IP naslov (nima veze z amisom).
Blinder ::
Jaz sem na istem kot kitta...
Kitta: lahko poves, kako si si nastimal?
Pa se to: kdaj si ti narocil in kdaj dobil adsl? Jaz sem moral cakat dober mesec in pol pri amisu, pa še to sem preko vez zrihtal.....
Kaksen kabel potrebujem, da povezem na modem se en racunalnik? Na obstojecem kablu pise utp/cat5, ne vem pa če je to crossover kabel. Kaksna je razlika med crossoverjem in navadnim utp-jem?
Lp
Kitta: lahko poves, kako si si nastimal?
Pa se to: kdaj si ti narocil in kdaj dobil adsl? Jaz sem moral cakat dober mesec in pol pri amisu, pa še to sem preko vez zrihtal.....
Kaksen kabel potrebujem, da povezem na modem se en racunalnik? Na obstojecem kablu pise utp/cat5, ne vem pa če je to crossover kabel. Kaksna je razlika med crossoverjem in navadnim utp-jem?
Lp
Blinder, jst sm naroču internet nekje sred avgusta, prklopit pa so mi pršl čez 2 tedna (prek vez).
Da pa se mi internet direkt poveže ob vklopu računalnika, pa je postopek sledeč:
- pri "network connections" sem pod "local area connection" kliknu "properties" (desni klik z miško) in v "internet protocol" vnesel cifre, katere so mi povedali par postov višje. Še enkrat najlepša hvala
- nato sem kliknil "properties" na ikono za povezavo za internet (tisto nad "local area connection", jaz sem jo poimenoval Amis) in v zavihku "options" pod "dialing options" pustil kljukico samo pri "display progress while connecting"
- potem pa sem to ikono (Amis) povlekel v "start", "programs" in jo spustil v mapo "startup" in ponovno zagnal računalnik in stvar deluje.
Upam, da nism preveč zatežil
Blinder sporoč če ti je ratal.
Da pa se mi internet direkt poveže ob vklopu računalnika, pa je postopek sledeč:
- pri "network connections" sem pod "local area connection" kliknu "properties" (desni klik z miško) in v "internet protocol" vnesel cifre, katere so mi povedali par postov višje. Še enkrat najlepša hvala
- nato sem kliknil "properties" na ikono za povezavo za internet (tisto nad "local area connection", jaz sem jo poimenoval Amis) in v zavihku "options" pod "dialing options" pustil kljukico samo pri "display progress while connecting"
- potem pa sem to ikono (Amis) povlekel v "start", "programs" in jo spustil v mapo "startup" in ponovno zagnal računalnik in stvar deluje.
Upam, da nism preveč zatežil
Blinder sporoč če ti je ratal.
Sem naredil tako kot kitta, ampak meni se NE poveze pri zagonu. Pa sem pravilno povlekel povezavo v startup... kaj pa ce bi v registru nastavil, da se mi poveze? Ve kdo kaj bi moral napisat(name, type, data). Edino nod32 se hitreje "umakne".
Kaki kabel potrebujem, crossover ali utp cat5?
Se zanimivost: narocil sem 256kb povezavo, dobil pa 1Mb. Verjetno bom dobil zato tudi vecjo poloznico, bom moral spet klicat une na amis. Oni v reklami pravijo "amis zanesljivo", ampak bi jaz reku da so vse prej ko zanesljivi...
Kaki kabel potrebujem, crossover ali utp cat5?
Se zanimivost: narocil sem 256kb povezavo, dobil pa 1Mb. Verjetno bom dobil zato tudi vecjo poloznico, bom moral spet klicat une na amis. Oni v reklami pravijo "amis zanesljivo", ampak bi jaz reku da so vse prej ko zanesljivi...
Blinder, pozabu sm ti rečt da v "network connections" klikn z desno tipko miške na tvojo ikonco za povezavo na internet (Amis), pa izberi "Set as default connection", da bo pri ikonci vidna kljukica, pa pol to ikonnco še enkrat povleč v mapo "Startup". Še prej pa uno staro zbriš iz "Startup" mapce.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kitta ()
Če bi prebrali vsaj prvo stran linka, ki sem ga dal zgoraj bi vam bilo e vse jasno.
@Blinder
Imaš ustrezen kabel.
@Blinder
Imaš ustrezen kabel.
Torej utp cat5 kabel?
@kitta: jaz sem naredu tako kot si napisal, samo še vedno mi ne dela. Nevem, mogoce mam prestare xp-je? Imam kot default connection, je kljukica, sem pol ikonco povleku v startup... tako pise tudi na unem linku...
@kitta: jaz sem naredu tako kot si napisal, samo še vedno mi ne dela. Nevem, mogoce mam prestare xp-je? Imam kot default connection, je kljukica, sem pol ikonco povleku v startup... tako pise tudi na unem linku...
Probaj še v internet explorerju nastavit pod nastavitvami, tam kjer imaš povezave, da se ti poveže če se prekine povezava oz. nekaj podobnega.
Odkar imam xp sp2 se mi avtomatsko poveze. Mogoje je bilo to krivo. Kabel pa tut ze imam.
lp
lp
Crossover kabel je za direkt povezavo dveh računalnikov (iz 1 mrežne kartice v računalniku 1 na drugo mrežno kartico v računalniku 2)
lan nastavitve za mrežno kartico 1:
lan nastavitve za mrežno kartico 2
IP address: 192.168.1.3
lan nastavitve za mrežno kartico 1:
lan nastavitve za mrežno kartico 2
IP address: 192.168.1.3
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave - internetOddelek: Omrežja in internet | 1576 (1314) | megy |
» | xbox 360 & windows media playerOddelek: Konzole | 3571 (2718) | astras |
» | Kako nastaviti router?Oddelek: Omrežja in internet | 8478 (7504) | Miha_T |
» | ne dela mreža preko crossover kablaOddelek: Pomoč in nasveti | 1686 (1529) | Invictus |
» | Težava s komunikacijo z routerjemOddelek: Omrežja in internet | 2251 (2086) | peter77 |