» »

Znane cene za Visto II.

Znane cene za Visto II.

ComputerBase - Nedavno tega smo poročali o cenah nove Viste za končne uporabnike (retail pricing), ki so marsikoga negativno presenetile. Danes so se na ComputerBase dokopali do cen tako imenovanih DSP-različic, ki za razliko od retail ne vsebujejo lične škatle in brezplačne tehnične podpore, so pa zato mnogo cenejše in dostopnejše. V Nemčiji bodo tako cene znašale:
  • 85 evrov za Home Basic,
  • 107 evrov za Home Premium,
  • 136 evrov za Business in
  • 184 evrov za Ultimate.
Cene so orientacijske in se utegnejo še popraviti, podobne vrednosti pa lahko pričakujemo tudi pri nas.

107 komentarjev

«
1
2 3

Tr0n ::

No, tole je ze malce bolje, kot pa predvidenih €500+ za Ultimate.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Pimoz ::

ce je pa tkole....hmm pol pa sploh ni tok drago

antonija ::

A tista "tehnicna pomoc" pri nas je sploh uporabna? (licna skatla vem da ni...)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

bluefish ::

se strinjam s prvima postoma. Morda mi bo celo zadišal nakup čez nekaj mesecev, ko bo Vista imela kakšen SP.

Fatboyslim ::

Ni pretirano drago, ampak vseeno še vedno ne razumem zakaj je toliko različic

Brilko ::

Lepe cene. :)

CWIZO ::

Fatboy: zato, da si lahko izbereš tisto različico, ki ima tiste programe, ki jih potrebuješ. Tako da ne plačuješ za nekaj, kar na koncu sploh uporabljal ne boš.
A ni to fajn?

edit: predstavlji si kot avto: vsak avto lahko kupiš z različno dodatno opremo. Cena je pač primerna izbrani opremi. Zakaj bi dajal 500k za klimo če je ne rabiš recimo?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CWIZO ()

Matako ::

Cene so v bistvu čisto ok, edino ta Home Basic je malo mimo, po mojem. Edino pošteno bi bilo, če bi ji dali ime "Vista Demo Version" ;)
/\/\.K.

teoo ::

A bo za nas navadne uporabnike sprejemljiva kaka druga verzija kot ultimate?
defying gravity

uporabnik12 ::

A ni DSP ta ko se veze na en racunalnik in ga ni mogoce prenest na drugega?

tomaz- ::

če bodo trgovci tudi v naših logih imeli podobne cene, se tud jaz vpišem med kupce in ne med "kupce" :))

Matty ::

hmmm... a to je verzija, ki je mozna samo z nakupom novega racunala?

Cveto ::

To so cene ki veljajo samo ob nakupu Viste z novim računalikom. Tako kupljene licence tudi ni možno prenesti na drug računalnik, oziroma pri teh velja strožja verzija EULA po kateri je mislim da dovoljeno zamenjati samo en kos strojne opreme (matično ploščo ali recimo disk)

Zame je to neuporabno (odkar imam gor XP-je sem zamenjal že 4 matične plošče in ene par diskov)...

frudi ::

jap, kot so že pred mano pravilno ugotovili - tule gre za verzije, ki se prodajajo skupaj z novim računalnikom in so tudi vezane nanj. logično, da so zato nižje tudi cene - podobno je bilo (oz. je še vedno) tudi z XPji.
zame in še marsikoga so tele verzije neuporabne, ker menjam matično ploščo in/ali disk sigurno enkrat na leto...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

keber ::

107 € za Home Premium je še boljše za domačega uporabnika. Kdo od vas pa resnično rabi šifriranje podatkov in poslovno omreženje?

Kdo ve, če bo res otežena uporaba piratskih verzij, kot se napoveduje, bi to celo nabavil.

Kaj pa OEM cene, so tudi kaj znane?
edit: že ugotovil :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: keber ()

bluefish ::

ali je potem OEM tista verzija, ki ni vezana na računalnik in jo lahko uporabljaš neglede na menjavo strojne opreme?

Smeagol ::

Mislim, da bo Vista bol easy pri teh spremembah hardwarea.

Drugace pa. Kje je zapisano, na kater racunalnik pase? Jaz sem kupil xp in jih instaliral na prvi racunalnik. Zdaj sem kupil novega in jih zbrisal s prvega pa namestil na tega. Vse kar sem rabil je bila ponovna aktivacija, ki je sla skozi brez problema. Tudi na razne strani, ki zahtevajo posebno autentikacijo pridem brez problema.


Se bo dalo bussines edition kupit v prosti prodaji? Meni bi najbol ustrezala.

antonija ::

Vsaj pri laptopih je tako, da ce dobis zdraven winse imas na lapopu nalepko s key-em (vsaj pri mojem dellu je tako). Pa pomojem je nalepka taka da se kuj strga ce jo hoces odlimat. Ergo: Ce imas DSP key ga moras met tud na racunalniku, drugace si kriminalec.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

frudi ::

Smeagol, to da windows z DSP licenco uspeš namestit na drug računalnik in jih brez problema aktiviraš, je tehnična zadeva (pač se MSju očitno še ne da ubadat, da bi pri sebi zvdrževal bazo z informacijami o sistemih, na katere je nameščen posamezen key).
ampak to še ne pomeni, da s tem ne kršiš licenčne pogodbe; ko jih inštaliraš na drugo mašino, si jih spiratiziral, veljaven key gor ali dol. edino manj dela imaš s crackanjem WGA, kot nekdo, ki uporablja enak key kot miljon drugih uporabnikov...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Cveto ::

Bluefish:OEM oziroma DSP verzija je vezana točno določen računalnik. Retail verzijo pa je možno parkrat prenesti...

Smeagol: tista novica ki se je nanašala na bolj ohlapna določila se je žal nanašala samo na retail verzije viste(vsaj tako sem jaz to razumel). Sej pomoje pa so zato take reazlike v ceni med retail in DSP

Glede nalepke in aktivacije: nalepka niti ni tako važna, bolj problematične je to, da se pri aktivaciji na microsoftov server nekako zabeleži konfiguracija tvojega računalika (pri aktivaciji se generira koda ki je odvisna od tvoje strojen opreme, in če nekaj spremeniš se bo generirala drugačna koda tako da ms ve, da gre za drug računalik) sej parkrat aktivacija še gre (pomeoje ene 3x), potem je pa treba ročno aktivirati in se kregati z ms tehniki kaj je in kaj ni nov računalnik.

Mercier ::

Sori, ne da se mi trenutno iskat, ampak ni licenca po novem vezana na matično ploščo in lahko menjaš vse ostalo poljubno, matično pa v primeru okvare le z enako?

DSP res nima lične škatle, ampak tehnična podpora pa vseeno je pri ms.si. Prednost majhnega trga. :) O uporabnosti pa ne bi.

yeti ::

Cveto: "Bluefish:OEM oziroma DSP verzija je vezana točno določen računalnik. Retail verzijo pa je možno parkrat prenesti..."

Heh... kar misli si :D... (par != 1) tole vam bo vsec:

Reinstallation blues

I saved the best for last. Most people never actually install Windows; instead, they just buy a new PC that has the OS pre-installed (of course, the fact that it's virtually impossible to buy a PC that doesn't have Windows already installed, so that Linux users end up paying the Windows tax, is a major problem, but that's an issue for another column). But I'll bet that most of my readers are exactly the kinds of people that end up buying retail copies of Windows and installing them on many different machines - or virtual machines, as I discussed above. Windows Activation, introduced with Windows XP, insures that you don't install the same copy of Windows on more than one machine at a time. That's fine - annoying, but fine. But clause 15 of the new Vista EULA - "REASSIGN TO ANOTHER DEVICE" - goes way beyond that.

a. Software Other than Windows Anytime Upgrade. The first user of the software may reassign the license to another device one time. If you reassign the license, that other device becomes the "licensed device."
b. Windows Anytime Upgrade Software. The first user of the software may reassign the license to another device one time, but only if the license terms of the software you upgraded from allows reassignment.

As I read this, you go to the store and buy a copy of Vista, which you install on a PC you had in your office. A year later, another PC becomes available that's a bit more up to date, so you decide to transfer your Vista license to that machine.

You're now finished with that Vista license. Done. Game over, man. Whether you shelled out $199 for Home Basic or broke the bank with the $399 Ultimate makes no difference. You've reassigned the license twice, and that's all that Microsoft allows.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yeti ()

PaJo ::

To mi je pomemben podatek, za biznis bo Vista stala podobno kakor danes stane xp pro, kar cisto ok cena.
Kar se pa tice aktivacij, pa se jo zmeraj da opravit brez problema, tudi ce hw menjas, takrat pac poklices na njihovo stevilko in zagnjavis, da ti je recimo disk crknil, pa ti komot aktivirjao zadevo, ms tega sploh ne gleda tako strogo, vazno je samo, da imas kupljeno licenco in je to to:D
Za licence iz prenosnikov pa mislim da je malo bolj tezavna zadeva, ampak tudi tam se dostikaj da naredit in kodo uporabit kje drugje:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

uporabnik12 ::

Retail po novem lahko das ce ces 1000 krat na drug racunalnik, samo ne smes imeti na ostalih 999:)

frudi ::

yeti, tole je zastarelo...
že pred časom se je EULA za Retail licenco spremenila in sedaj eksplicitno dopušča večkraten prenos na drugo napravo (če je seveda deinštaliraš na prejšnji).
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Tr0n ::

Samo ce prav razumem, ne bos mogel posebaj kupiti te DSP license, ker jo dobis samo z nakupom racunalnika?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

CWIZO ::

frudi: kako pa vejo, da si jo odinštaleral? A to je dejansko kaka zaščita, al je pač samo tako kot je v zkaonu da pač ne smeš krasti?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Pesimist ::

crack licenca bo se vedno najcenejsa te :D

frudi ::

Tr0n, menda se jih lahko prodaja tudi zraven internih komponent; zato običajno pri nas dobiš kak IDE kabel zraven ali kaj podobnega :).

CWIZO, v EULI piše tudi, da si MS jemlje pravico vsake toliko preverit veljavnost tvoje licence, kar vključuje pregled keya in informacij o računalniku. čisto možno (po mojem celo zelo verjetno) zlahka ugotovijo, da se isti key uporablja na več napravah hkrati. vprašanje le, kaj v teh primerih storijo...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

CoolBits ::

vprašanje le, kaj v teh primerih storijo...

Označijo tvoj ključ kot piratski in zadeva zaključena po mojem (vsaj za njih) :)

Pesimist ::

Jaz sem probo kak dela kaj igra na Visti tocno CSS in je konkretno stekalo vsakih par skund in skipalo. NA XP dela cisto tekoce tak da se bo treba te winse kulturno spolirat predno bodo vredni pol evra. Drugace so pa osnovno dosti hitrejsi kot kaki linux distro. XP speed pac.

Tr0n ::

"Crack" licenca bo problem predvsem zaradi aktivacije, integriranega WGA in rednih updejtov ter preverjanj legalnosti. Tudi ce prepricajo Visto, da je aktivirana, bo se problem legalnosti vedno pojavil ob instalaciji popravkov ali Service Packov.

antonija ::

Glede na to, da je kar nekaj casa pred uradnim prihodom Viste le-ta na voljo na travnikih pove, da MS nima namena prevec zajezit piratsvo svojega OSa. Sej je bilo neumno pricakovati kaj takega, saj tud oni veja zakaj imajo tak delez na desktopih. Ce bi MS poskusal s kaksno Metallica-style potezo se nebi zanj dobro koncalo (dolgorocno).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Pesimist ::

Eh dvomim da bo to predstavljalo kaki koli problem. Service pack tak izide na vsake kolko let? Updejtov nerabim... Bomo vidli trenutni crack deluje cisto solidno in dela vse. Ni vraga da nebojo cez nekaj cajta se bolsega pogruntali.

Pirati predstavlajo lepi delez Windowsa kar MS dvomim da hoce zgubiti te da migrirajo v Linux. Reje meti pirate kot pa sploh nic in zgubit uporabnike tudi ce ne prinesejo druga kot reklame hehe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Tr0n ::

Trenutne travniske verzije so samo podaljsane beta/rc1/rc2 variante, ki bodo nehale delovat najkasneje junija 2007, ali ze prej, ce se bo MS odlocil, da jih deaktivira.

Pesimist ::

V cracku pise da lahko kirokoli CDkey vpises. Tudi cisto izmislen tak da ce MS onemogoci RC1 keje pomeni to kaj?

Povrhu tega jaz windowse instaliram vsake tolko cajta in Vista se instalira dosti hitreje kot XP. NA zacetku tak mas 30 dni free in takrat updejtas svar dokonca pa pol nekak crackas :D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Tr0n ::

Eno je instalacijski key, drugo pa aktivacijski. Pri travniski verziji rabis legalen beta/rc1/rc2 aktivacijski kljuc.

Ce MS deaktivira RC ti ali zadeva zagnjavi da moras aktivirat ce zelis uporabljat, ali pa se ti izklopijo dolocene funkcinalnosti sistema.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

antonija ::

"nehale delovat najkasneje junija 2007, ali ze prej, ce se bo MS odlocil, da jih deaktivira"

In kaj je razlog da prijazni MS tega ne stori? Ubistvu ce ima res moznost to storiti, pol nima kej cakat, saj drugace pomaga drugim pri nelegalnih pocetjih (res da proti sebi ampak vseeno), za kar je verjetno tudi predpisana kazen.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Pesimist ::

Hoce uporabnike odvisne naret potem pa fat ass mada fuk zascitno fukne pa prisili vse da kupijo :D

shubell ::

so se končno spametovali pa ugotovili da visoke cene samo pripomoreje k piratizaciji in ne k večjem dobičku. Kaj mate raje 100 uporabnikov ki ima piratske winse in 10 original ali pa ravno obratno....

antonija ::

Ubistvu bi jim vsak pravni poseg na podrocje domacih uporabnikov verjetno naredil vec skode kot koristi ker bi na koncu najebal en "otrok ki se je samo igral na racunalniku" (nekako tako kot mikerowsoft.com zadeva). Najprej je treba javnst prepricat da je piratstvo kaznivo dejanje in da je to po default bad. Ko bo ta filozofija sprejeta, pol pa noben Mike Row ali kdor koli drug ne bo vec nedolzen, ce bo krsil sveto EULAo.

Hvala ku*cu za alternative.8-)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Pesimist ::

Hvala kurc za alternativno ketero alternativo ki zmore cisto vse kaj Windows zmore?

Crackani winsi bodo vsekakor obstajali na ta ali drugacni nacin. Updejte se se vedno bo dalo na roko vlect kot pri XP ce prav razumem.
Licenca pa kak tocno deluje? Dobis key ki ha lahko 1x aktiviras right? Potem pa moras vedno znova tezit enmu na helpdesku ki ti bo znova aktiviro? Torej ta DSP licenca ko nima tega help deska bo mozno samo enkrat aktivirat potem pa neuporabno? In zato bi nej dal 100 evrov hehe? Jah right.

Poldi112 ::

Konkurenca zmore več kot zmore vista. Vse napredne stvari, ki so bile v visti, so zadnja leta pometali ven.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Pesimist ::

Zmore vec v kakem smislu? Ce mislis stem XGL in te fency effekte me nebriga muchos ker se Visto runam na classic nacinu kot tudi Xpje prej. Ce nebi bilo za DX10 me vista sploh zanimala nebi ker se je MS ocistno se kak fejst zavedal... Pa ce se nakoncu izkaze da bom mel najbol oklesceno is scrakano visto samo da bom lahko Crysix naprimer spilal v DX10. So be it pa bo pac double boot gaming platforma. Tu pa nerabim nic updejtov in podobne sare. Primarni OS pa je prosta izbira od Linux do XP.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Tr0n ::

Torej ta DSP licenca ko nima tega help deska bo mozno samo enkrat aktivirat potem pa neuporabno?
Mnja, to bi tudi mene zanimalo. Vprasanje, ce ti jo bodo poljubnokrat aktivirali.

Izi ::

Aktivacija poteka enako za DSP ali pa za Retail verzijo.
Oboje lahko brez problema aktiviraš vsaj 3-krat na leto, brez da bi bilo treba kogarkoli klicati.

Aktivacija normalno poteka brezosebno prek interneta se tvoj računalnik priklopi na MS server, ki ti računalnik aktivira. Tega nihče ne preverja.
Hkrati se zapiše na serverju, kdaj si zadevo aktiviral in jo seveda čez par dni ne moreš še enkrat aktivirati. V tem primeru moraš klicati po telefonu in zadevo osebno pojasnjevati zakaj rabiš ponovno aktivacijo.
Se pa čez nekaj mesecev aktivacija sprosti in ti jo lahko brez problemov spet aktiviraš prek interneta.
Koliko je ta čas nevem, vendar sem jaz moje Windows XP aktiviral trikrat v enem letu, ko sem enkart menjal disk, enkrat pa matično, procesor in RAM, in vse tri aktivacije so se samodejno opravile preko interneta brez, da bi moral koga klicati.

Za Visto pa pravijo, da boš lahko menjal še več stvari, brez da bi bila potrebna ponovna aktivacija. Menda naj bi bila potrebna samo ob menjavi matične plošče in pa seveda diska, ker je itak potrebno ponovno nameščanje sistema.

Ti lahko brez problema menjaš ali dodajaš RAM, zamenjaš procesor, zamenjaš DVD pekač, dodaš ali menjaš dodatne trde diske in ponovna aktivacija ni potrebna (tako pravijo :D )
Važen je samo disk na katerem je nameščen sistem in pa matična plošča.

Seveda pa odpade ponovno nameščanje sistema vsak mesec kar nekateri kakor berem na forumu redno počnejo :D

Še eno stvar sem mislil omeniti glede licence.
Če ti pride inšpekcija ali kontrola ali kdorkoli že, ki ima nalogo preverjati veljavnost uporabljane softwreske opreme, ga ne zanima kakšen ključ ti uporabljaš, celo če imaš scrackano verzijo nobenega ne briga, tudi nihče ti ne bo brskal po računalniku, razen če si česa obtožen ampak v tem primeru tvoj računalnik vzamejo z seboj >:D
Ne, za njih je važna samo licenca, ki jim jo moraš pokazati.
Pri DSP verziji mora biti licenca nalepljena na ohišju računalnika in nalepko bodo preverili in nič drugega.

Nič ti ne pomaga dokazovanje kje in kako si kupil Windows, če ni na ohišju prilepljene tiste svetleče nalepk, ki predstavlja veljavno licenco potem imaš piratsko verzijo in sledi kazen. Simple ko pasulj.

Kakšen ključ torej uporabljate in kako ste ga dobili sploh nikogar ne briga. Vi rabite fizično licenco v obliki papirja ali nalepke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Cveto ::

Iz istim hardwarom bo možno aktivirat večrat (bo šlo itak avtomatsko) Z spremenjeno matično ali disko pa samo še enkrat...

Pesimist ::

Tega sem ze vajen samo 3x na leto se mi zdi izredno malo. Pri LFSju mam 2x na mesec pa se vcasih mi sfali ko se prevec spilam :D

Pesimist ::

Nič ti ne pomaga dokazovanje kje in kako si kupil Windows, če ni na ohišju prilepljene tiste svetleče nalepk, ki predstavlja veljavno licenco potem imaš piratsko verzijo in sledi kazen. Simple ko pasulj.


Ok torej jaz nikakor nebom na moje leet ohisje lepo cisto nicza kerega sem placal 46k. Torej je 100 evrov kot da bek vrzeno kar sledi da bom takoj po piratski posego te. Ah fino in smo resli en problem hehe. :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup avtomobila z kavcijo

Oddelek: Na cesti
71576 (1278) WarpedGone
»

naj nadgradim staro al kupim novo?

Oddelek: Kaj kupiti
251652 (1296) AapocalypseE
»

Creative bo predstavil nove zvočne kartice iz družine X-Fi

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
474840 (2994) Pesimist
»

Znane cene za Visto II. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10710732 (7401) CWIZO
»

USB ključ mer kreditne kartice

Oddelek: Novice / Grafične kartice
54004 (3040) Timmah

Več podobnih tem