»

VIA se bo razdelila

ComputerBase - Na ComputerBase poročajo, da se bo VIA Technologies v prihodnosti razdelila na tri podjetja, s čimer nameravajo povečati učinkovitost in konkurenčnost. Tako si bodo podjetja razdelila naslednja področja: procesorji in platforme, vezni nabori in multimedija.

Na področju veznih naborov se bodo poskušali zoperstaviti hudi konkurenci, ki jo predstavljata novozdruženi AMD/ATi in naveza Intel-nVidia. Ocenjujejo, da bodo pri sodelovanju z Intelom konkurenčnejši kot pri AMD-ju, zato se bodo tesneje navezali na procesorje prvega. Oddelek za procesorje in platforme se bo osredotočil na razvoj C7, ki bo namenjen uporabi v manjši in manj zahtevnih sistemih, če bodo seveda uspeli zgladiti spore z Intelom glede patentov.

18 komentarjev

Znane cene za Visto II.

ComputerBase - Nedavno tega smo poročali o cenah nove Viste za končne uporabnike (retail pricing), ki so marsikoga negativno presenetile. Danes so se na ComputerBase dokopali do cen tako imenovanih DSP-različic, ki za razliko od retail ne vsebujejo lične škatle in brezplačne tehnične podpore, so pa zato mnogo cenejše in dostopnejše. V Nemčiji bodo tako cene znašale:
  • 85 evrov za Home Basic,
  • 107 evrov za Home Premium,
  • 136 evrov za Business in
  • 184 evrov za Ultimate.
Cene so orientacijske in se utegnejo še popraviti, podobne vrednosti pa lahko pričakujemo tudi pri nas.

107 komentarjev

Vista že na MSDN

ComputerBase - Bolj kot se približuje datum izida Microsoftovega novega operacijskega sistema Vista, več je tudi novic o tej tematiki na spletu. Razvijalci, beta preizkuševalci in drugi partnerji si jo lahko prek MSDN-ja in TechNeta prenesejo že od včeraj, s čimer jim želi Microsoft dati priložnost svoje izdelke popolnoma pripraviti na Visto do njenega izida, kar se bo na Stari celini zgodilo 30. januarja. V zahvalo bodo vsem beta preizkuševalcem, ki so odkrili in javili vsaj enega hrošča, poslali veljaven CD-ključ, s katerim bodo lahko aktivirali in povsem legalno uporabljali Visto Business ali Ultimate. Žal to ne velja za člane programe Community Tech Preview, poroča

62 komentarjev

Vista v rožicah

Slo-Tech -

Po poročanju The Inquirerja je na spletu že na voljo najnovejša izdaja operacijskega sistema Vista, ki naj bi sicer uradno za poslovne partnerje izšel šele konec tega meseca, za običajne smrtnike pa še kasneje. Zanimivo je, da je OS na voljo še pred izidom na MSDN omrežju. Če te verzija dejansko deluje in ne gre samo za prepakirano različico kakšne že izdane beta različice, na že omenjeni strani niso mogli potrditi, ampak po poročanjih uglednih rastlinjakov naj bi šlo za popolnoma delujočo zlato izdajo.


Se še spominjate izida Windows XP?

33 komentarjev

Cene za Visto so tu, Vista še ne

golem.de - Na več straneh so vzniknile cene za prihajajoči nov Microsoftov operacijski sistem: Windows Vista. Tako Amazon že zbira prednaročila, kjer piše, da bo operacijski sistem dobavljiv 30. januarja naslednje leto. Cene se (v ameriških dolarjih) pričnejo pri:
- 199 za Home Basic;
- 239 za Home Premium;
- 269 za Business;
- 349 za Ultimate.
Po stari navadi razmerij ZDA in EU, lahko ameriške dolarje spremenite v evre. Lahko pričnete z varčevanjem.

Cene so "pobegnile" kanadski podružnici Microsofta.

83 komentarjev

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl odložen, za tolažbo štiri nove slike

S.T.A.L.K.E.R.

vir: ComputerBase
Slo-Tech - Izid težko pričakovane igre S.T.A.L.K.E.R., je ponovno preložen, tokrat na konec prve četrtine prihodnjega leta. Da pa ne bi (krvavih) pustolovščin željni igralci večne odloge pričeli povezovati z notoričnim Duke nukem for(n)ever, so takoj za novim odlogom na spletu objavili štiri nove slike iz igre, s čimer naj bi dokazovali, da z igro še vedno mislijo resno. Konec koncev, razvijalci igre so šli slikovni material za okolje igre iskati prav v Černobil in njegovo okolico.

27 komentarjev

ATI goljufa

ComputerBase - Danes so se na nemški strani ComputerBase pojavile hudo obtožbe (angleški prevod) v katerih avtorji trdijo, da ATI v svojih novih gonilnikih za ATi X800- serijo goljufa. Neowin poroča, da ima imajo gonilniki zmožnost izklopiti trilinearne funkcije, ko to igra ali program eksplicitno zahteva. Namesto tega si pomaga z izrisom mešanice bilinearnih ter trilinearnih funkcij. S prostim očesom je razliko zelo težko zaznati vendar je posledica manjša obremenjenost grafičnega procesorja in s tem tudi večja količina sličic, ki jih je mogoče prikazati v sekundi. Pri ATI so že zanikal obtožbi ter uporabnikom zagotavljajo, da so optimizacije izključno za njihovo dobro in niso namenjene povečanju rezultatov v sintetičnih testih.

Nazadnje, ko so se takšnih optimizacij lotili pri nVidi s svojimi gonilniki za FX serijo so bili deležni velike kritike. Sicer pa so si pri ATI-ju tudi v preteklosti že pomagali z optimizacijami. Vprašanje je samo ali jih bo spletna publika sprejela ali ne. Zanimivo bo...

48 komentarjev