Forum » Strojna oprema » Grafične napake pri x1950 Pro
Grafične napake pri x1950 Pro
MarkookraM ::
Imam velik problem z novo kupljeno kartico Radeon x1950 Pro. Včasih se pojavijo zelo hude grafične napake ki zgledajo tako: Slika
To se ne zgodi v windowsih, vendar pri npr. poganjanju 3D Marka 06. Poleg teh pikic grafična dela hude napake pri izrisovanju grafike kot npr. en velik trikotnik čez pol ekrana. Slišal sem že za take probleme in da se to zgodi ko se kartica pregreva, moja ni niti navita. Nisem še uspel pogruntati kako se pogleda temperaturo vendar že z prstom občutim da sploh ni vroča kaj šele kritično vroča.
Tako da sklepam da se to ne dogaja zaradi pregrevanja saj se te napake pojavijo povsem naključno. Npr. pri igranju Gothic 3 včasih že v prvi minuti pride do tega včasih pa lahko 2 uri igram brez napake. Ko se to zgodi je obvezen restart računalnika da je spet normalno delovanje.
Grafična je posajena na matično Gigabyte GA965P-DS4.
Drajveri Catalyst v6.9 (v6.10 ne podpira tega modela grafične)
Kakšne ideje zakaj se to dogaja in kako rešit?
To se ne zgodi v windowsih, vendar pri npr. poganjanju 3D Marka 06. Poleg teh pikic grafična dela hude napake pri izrisovanju grafike kot npr. en velik trikotnik čez pol ekrana. Slišal sem že za take probleme in da se to zgodi ko se kartica pregreva, moja ni niti navita. Nisem še uspel pogruntati kako se pogleda temperaturo vendar že z prstom občutim da sploh ni vroča kaj šele kritično vroča.
Tako da sklepam da se to ne dogaja zaradi pregrevanja saj se te napake pojavijo povsem naključno. Npr. pri igranju Gothic 3 včasih že v prvi minuti pride do tega včasih pa lahko 2 uri igram brez napake. Ko se to zgodi je obvezen restart računalnika da je spet normalno delovanje.
Grafična je posajena na matično Gigabyte GA965P-DS4.
Drajveri Catalyst v6.9 (v6.10 ne podpira tega modela grafične)
Kakšne ideje zakaj se to dogaja in kako rešit?
- spremenil: MarkookraM ()
MEDENA ::
Daj zadnje 6.11 driverje gor...spucaj tele....uninstal, reboot, safe boot, driver cleaner pro itd....install 6.11
kateri PSU imaš?
kateri PSU imaš?
Shark-357 ::
Pregrevanje ali okvarjen ram oz gpu.Nesi nazaj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shark-357 ()
Sploh nisem vedo da je 6.11 veni, upam da sedaj drajverji za x1950 serijo podpirajo mojo x1950 hehe. Bom probal z drajverji uredit, morda pa je to krivo.
Napajalnik je Q-TEK Mercury 500W, več kot dovolj.
Kot sem napisal, MOČNO dvomim da je pregrevanje.
Napajalnik je Q-TEK Mercury 500W, več kot dovolj.
Kot sem napisal, MOČNO dvomim da je pregrevanje.
OZZY ::
prej bi jaz stavil na ram grafe...sem mel že tak problem...nesi nazaj in menjaj...mojo so takoj..
Go with the flow.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OZZY ()
gfighter ::
Shark-357 kako bi pa lahko bili sistemski RAM-i krivi za take napake?
Ram na grafični...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gfighter ()
JIM22 ::
Odnes nazaj grafično. Neki jo jebe.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Vsi na FB pridružite se itVision :)
Ok zgleda da se pregreva, je kr vroča ampak na drugi strani od kjer je ventilator hmmm.
3D Mark 06 test mi je uspelo do konca opravit in dobi 30-40% manj točk kot druge torej je defektna. Bah...
3D Mark 06 test mi je uspelo do konca opravit in dobi 30-40% manj točk kot druge torej je defektna. Bah...
JIM22 ::
Bravo! A si tak dolgo rabo, da ti je ratal jasno da neki ni z njo vredu? Odnes nazaj in menjaj za drugo.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Po namestitvi Radeon gonilnikov se vse sesujeOddelek: Programska oprema | 1329 (1083) | opeter |
» | ATI Radeon 9200 seriesOddelek: Strojna oprema | 2247 (1946) | Stoyc |
» | ATI Radeon HD3870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Strojna oprema | 28356 (18295) | smarty |
» | Radeon X1950PRO - oc totaly 0mhzOddelek: Navijanje | 2821 (1780) | 1950pro |
» | XpertVision GeForce 7900GS ali EVGA GeForce 7900 GSOddelek: Kaj kupiti | 2967 (1806) | DJ MartiNi |