Forum » Omrežja in internet » Lokalna mreža in hkratni T-2 DHCP dostop
Lokalna mreža in hkratni T-2 DHCP dostop
Mitch ::
Zanima me, kako nastavit potrebne TCP parametre, da bo hkrati na dveh računalnikih delovala mreža (se pravi lokalni IPji) in internetna povezava prek DHCPja (dinamični IPji, ki jih pri T-2 dobiš dva). Nekak se bi moralo vnesti poleg DHCPja tudi lokalna IP naslova, samo kako? In kaj je z varnostjo v tem primeru, je takšno omrežje bolj dovzetno za vdore od zunaj. Računalnika sta povezana prek osem portnega vooda.
Se zahvaljujem v naprej!
LP, Mitch
Se zahvaljujem v naprej!
LP, Mitch
minime ::
Nevem kaj kompliciraš.Meni dela bp. brez nekakšnih nastavitev...
Na 1 naštimaj šer na drugega pa dostopaš prek start - run vpišeš \\ i.p. računalnika...
Na 1 naštimaj šer na drugega pa dostopaš prek start - run vpišeš \\ i.p. računalnika...
Mitch ::
A se ne da nastavit tako, da bi do drugega računalnika dostopal prek omrežne soseščine (network neighbourhood)? Ker prek IP-ja (ki je v osnovi dinamičen) dostopat do drugega računalnika se mi ne zdi ravno najbolj prijazna varijanta...
Lp, Mitch
Lp, Mitch
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | No internet connectionOddelek: Pomoč in nasveti | 1417 (1165) | broken/link |
» | SwitchOddelek: Pomoč in nasveti | 1787 (1447) | amigo_no1 |
» | T-2 in Wireless routerOddelek: Omrežja in internet | 12712 (12244) | iro |
» | Zahteva točno določenega IPja prek DHCPjaOddelek: Omrežja in internet | 1173 (958) | Mitch |
» | Povezava modem-računalnikOddelek: Omrežja in internet | 2403 (2279) | 'FireSTORM' |