Forum » Pomoč in nasveti » No internet connection
No internet connection
loky0 ::
Pozdravljeni!
Imam problem in upam da ga bomo lahko rešil. Dobil sem komponente za pc... Med njimi tudi p8z77-v lx matično ploščo... Po uspešnem inštaliranju win7 ter vseh driverjev, ki spadajo k matični, mi lan ne dela... Isti (točno ta) kabel trenutno uporabljam za internetno povezavo na starem računalniku in dela bp. Preveril vse možne variante a zadeva ne dela (rumen trikotnik). Na mrežni mi utripajo tako zelena kot rumena lučka a neta ni... Vse skupaj napaja 420w napajalnik. Ideje?
Lp
Imam problem in upam da ga bomo lahko rešil. Dobil sem komponente za pc... Med njimi tudi p8z77-v lx matično ploščo... Po uspešnem inštaliranju win7 ter vseh driverjev, ki spadajo k matični, mi lan ne dela... Isti (točno ta) kabel trenutno uporabljam za internetno povezavo na starem računalniku in dela bp. Preveril vse možne variante a zadeva ne dela (rumen trikotnik). Na mrežni mi utripajo tako zelena kot rumena lučka a neta ni... Vse skupaj napaja 420w napajalnik. Ideje?
Lp
- polepsal: OmegaBlue ()
solatko ::
Resetiraj modem, da se vpiše pravilni naslov mrežne kartice. Imaš morda T2, imaš lahko samo tri računalnike. Če ne bo povezalo, moraš poklicat na centralo, da ti spremenijo v modemu.
Delo krepa človeka
OmegaBlue ::
Nam zaupaš internetnega ponudnika in kam je tvoj kabel uštekan?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Resetiral modem (ni spremembe). Ponudnik je T2 in kabel je uštekan direktno v njihovega MILAN-a. Računalnikov ni nič več, le eden od njih se je zamenjal.
Frenckie ::
T2 ima statični IP.
Ne bo držalo.
Če imaš statični IP, imaš poleg še en dinamični IP. Lahko priključiš do dva PC-ja.
Če pa imaš dinamičnega, pa lahko priključiš do tri PC-je na modem. Če en PC odklopiš in priklopiš nekega četrtega, pa se ne moreš konektat na internet, dokler ne preteče 24ur (razen, če IP-ja ne resetiraš).
Je pa res, da se dinamični IP dolgo ne spremeni - edino, če ga sam ne spremeniš po določenem postopkom. Ali pa se odklopiš za 24ur, pa še ni zanesljivo da dobiš drug IP.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Frenckie ()
broken/link ::
@solatko, nebuloze.
@loky0
IP imaš tak, kot ga naročiš. če naročiš statiko, prejmeš podatke o statičnem IP naslovu, ki ga lahko uporabiš, v vsakem primeru pa imaš še 2-3dinamične iP naslove.
dinamični IP naslovi se pa dodeljujejo tako, da ko ti priključiš napravo gor, si DHCP zapomni napravo(oz natančneje MAC naslov) za 24ur. torej ni pomembno, koliko računalnikov je ATM povezanih na milana, ampak koliko jih je bilo v zadnjih 24urah. če si v roku 24ur direktno na milana (ki je optični switch) priključil več kot 3naprave (pa četudi samo za test), si porabil vse dinamične ip naslove.
rešitev? priključiš eno izmed naprav, ki deluje (recimo tastaro računalno), greš v CMD in vpišeš: ipconfig /release (s tem ukazom sprostiš IP naslov in DHCPju sporočiš, da tega računalnika ne potrebuješ več na mreži)
potem pa kabel pretakneš v nov komp in ta novi komp se bp poveže na net.
Nastavitve mrežne kartice pa, kot je že Frenckie povedal, na samodejno pridobivanje IP in DNS naslovov. To je vse :)
rešitev za vnaprej: lahko naročiš statiko, če se boš večkrat igračkal, bo statika vedno delovala na enem računalniku, ali pa si omisliš router.
@loky0
IP imaš tak, kot ga naročiš. če naročiš statiko, prejmeš podatke o statičnem IP naslovu, ki ga lahko uporabiš, v vsakem primeru pa imaš še 2-3dinamične iP naslove.
dinamični IP naslovi se pa dodeljujejo tako, da ko ti priključiš napravo gor, si DHCP zapomni napravo(oz natančneje MAC naslov) za 24ur. torej ni pomembno, koliko računalnikov je ATM povezanih na milana, ampak koliko jih je bilo v zadnjih 24urah. če si v roku 24ur direktno na milana (ki je optični switch) priključil več kot 3naprave (pa četudi samo za test), si porabil vse dinamične ip naslove.
rešitev? priključiš eno izmed naprav, ki deluje (recimo tastaro računalno), greš v CMD in vpišeš: ipconfig /release (s tem ukazom sprostiš IP naslov in DHCPju sporočiš, da tega računalnika ne potrebuješ več na mreži)
potem pa kabel pretakneš v nov komp in ta novi komp se bp poveže na net.
Nastavitve mrežne kartice pa, kot je že Frenckie povedal, na samodejno pridobivanje IP in DNS naslovov. To je vse :)
rešitev za vnaprej: lahko naročiš statiko, če se boš večkrat igračkal, bo statika vedno delovala na enem računalniku, ali pa si omisliš router.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: broken/link ()
solatko ::
Podatek sem dobil od monterja T2 in je omenil, da imaš lahko do 3 naprave, potem pa ti morajo na novo konfigurirat modem.
Delo krepa človeka
potem si prejel napačen podatek. Sploh pa tu govorimo o optiki in ne o VDSLju (pa še na vdslju se modeme konfigurira sam kar se tiče TVja in ne samih naprav, ki se povezujejo na net) :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: broken/link ()
Frenckie ::
Podatek sem dobil od monterja T2 in je omenil, da imaš lahko do 3 naprave, potem pa ti morajo na novo konfigurirat modem.
Imam T-2 z dinamičnim IP, pa teh problemov nimam. Sicer uporabljam router za domačo mrežo, a vseeno večkrat na modem priključim več računalnikov. Če je potreba, tudi spremenim IP.
@broken/link - Imam VDSL2 (o optiki lahko samo sanjam, čeprav gredo glavne optične žile samo 3m od bloka) in mi tak način priklapljanja ne ovira in se brez problema povezujem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Frenckie ()
no vglavnem zadeva zdej dela... Priključil sem ga na port na katerem več kot 24ur ni bilo računalnika, potem pa cmd igračkanje in zadeva je zalaufala :)..
hvala za pomoč.
LP
hvala za pomoč.
LP
naslednjič ni potrebno čakat. računalnik, ki ma povezavo in ga ne nucaš: cmd-> ipconfig /release
in to je to :)
LP
in to je to :)
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težava AmisOddelek: Omrežja in internet | 3578 (3464) | Hayabusa |
» | Spor naslovov IP (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12177 (10953) | turob2 |
» | Postavitev mreže z dvema routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 3879 (3353) | NeMeTko |
» | Internet problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2934 (2707) | theBill |
» | prosim za pomoč glede nastavitve switchaOddelek: Omrežja in internet | 2777 (2652) | ross|e20 |