Forum » Kaj kupiti » Nakup prenosnika v Ameriki
Nakup prenosnika v Ameriki
Gorci ::
Zdravo!
Vem, da je bilo na to temo ze veliko napisanega, vendar me zanima kako bi bilo mozno kupit laptop v ameriki.
Torej ne vem kako je glede carine in glede postnine.
Veliko vas je napisalo da ste poslali denar prijatelju ta pa vam je poslal racunalnik, pri meni pa je ta problem, da nobenega ne poznam v ameriki niti noben se ne odpravlja v ameriko.
Zanima me a se sploh to da narediti? In kaksna bi prisla koncna razlika v ceni?
Potem me zanimajo tudi razlike med Slo in ameriko ( npr. napajanje - potrebujem drugacen kabel za polnenje, ker imajo drugacne vticnice) ??
hvala
LP Gorazd
Vem, da je bilo na to temo ze veliko napisanega, vendar me zanima kako bi bilo mozno kupit laptop v ameriki.
Torej ne vem kako je glede carine in glede postnine.
Veliko vas je napisalo da ste poslali denar prijatelju ta pa vam je poslal racunalnik, pri meni pa je ta problem, da nobenega ne poznam v ameriki niti noben se ne odpravlja v ameriko.
Zanima me a se sploh to da narediti? In kaksna bi prisla koncna razlika v ceni?
Potem me zanimajo tudi razlike med Slo in ameriko ( npr. napajanje - potrebujem drugacen kabel za polnenje, ker imajo drugacne vticnice) ??
hvala
LP Gorazd
Racko ::
Vkolikor je meni znano, imajo v ZDA omrežno napetost 110V. Torej bi rabil nek inverter. Naprimer.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Racko ()
Azrael ::
Napetost je še najmanjši problem, če ima notesnik univerzalni polnilec, ki dela v napetostnerm območju od 110 do 240V, 50/60Hz, kar večinoma so. Drugačen je samo kabel, ki gre v vtičnico, kar pa ni problem menjati.
Glede uvoza se pozanimaj na carini, kako je s tem. In tudi, ko boš kupova on-line, se prepričaj, kolikšni so stroški dostave, saj se mislim štejejo v vrednost, ki jo carinijo.
Problem je lahko še garancija, svetovna garancija pri naših uvoznikih ne velja vedno, zato se pozanimaj tudi o tem.
Glede uvoza se pozanimaj na carini, kako je s tem. In tudi, ko boš kupova on-line, se prepričaj, kolikšni so stroški dostave, saj se mislim štejejo v vrednost, ki jo carinijo.
Problem je lahko še garancija, svetovna garancija pri naših uvoznikih ne velja vedno, zato se pozanimaj tudi o tem.
Nekoč je bil Slo-tech.
MeGreat ::
Pa je kakšna očitna razlika med laptopi v usa in tukaj.. Namreč znanec gre v zda, in me pač zanima če se splača naročiti laptop, kako je z garancijo(kateri proizvajalci imajo sploh v slo servis)?
LP
LP
Zheegec ::
Če bi rad garancijo v Sloveniji za prenosnika kupljenega v Ameriki, mislim da bo edina varijanta HP, ampak na Pavillion.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik Kupljen v ZDAOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1105 (834) | blackbfm |
» | Nakup MacBooka Pro iz Amerike (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13585 (11956) | St235 |
» | tehničarska selitev v ZDAOddelek: Pomoč in nasveti | 1539 (1229) | St235 |
» | Sony Vaio iz USAOddelek: Kaj kupiti | 3508 (2988) | TribesMan |
» | polnjenje mobitela v ameriki (110 V)Oddelek: Mobilne tehnologije | 3613 (3292) | zlabo |