» »

polnjenje mobitela v ameriki (110 V)

polnjenje mobitela v ameriki (110 V)

simpsons ::

Hello!!

Nujna pomoč. Zanima me ali obstaja varijanta da bi polnil Nokio 3200 v ameriki (110V)?
Pretvornik za vtičnico bi kupil v conradu vendar ta ne pretvarja napetosti na 220 V. Ali se da z polnilcem kjer piše 220 VAC polniti tudi na 110 V omrežju.
Če to ni mogoče kakšna je najboljša alternativa.

HVALA

Azrael ::

Če je tvoj polnilec telefona za vse svetovne napetosti (univerzalni) od 100 - 240V 50/60Hz (poglej napise na polnilcu) potem BP, drugače pa rabiš polnilec za ameriški trg , z obstoječim ne bo šlo.

LP, Azrael

p.s. Alternativa bi bila uporaba transformatorja 127 / 230V, moči 15W, s katerim bi zvišal napetost in z njim napajal obstoječ polnilec, samo to pomeni še eno škatlo več pa tudi strošek bo verjetno isti kot nakup ustreznega polnilca. BTW. ZDA imajo napetost 127V.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

zlabo ::

Hm jaz ko sem šel v anglijo, sem kupu na trajektu en pretvornik, da sem tam filu telefon in se fenu. Saj imajo v angliji tud 110V al ne?
Tko da pomojem se tud za U.S. adapter dobi, pomojem na letališču v U.S.;)

LP, zlabo

Azrael ::

Hmm ali nimajo v GB 240V, no po novem isto kot mi 230V, samo vtičnice so malo drugačne ?
Nekoč je bil Slo-tech.

zlabo ::

Ja, ej čist možn, ker je tist zlo majhen pa lahko. Tko da majo pomojem isto kt pr nam.
Vem pa da sem nekje vidu en adapter za U.S. vtičnice. Čaki da pobsrskam po katalogih.

LP, zlabo

zlabo ::

Aha, v conradu majo te vtikače, najcenejši je 1390Sit, najdražji 6000 SIT. Sam glede na to, da majo v conradu (pre)visoke cene in ne glih najbolj kvaliteno robo, se mi zdi da se bolj splača kupt adapter na letališču ;)

simpsons ::

Hvala za obrazložitve.
Polnilc pa ima samo 220 V - za telefon. Sem tud slišal da majo na letališčih take pretvornike, sam na potovanje gre punca pa bo kar kriza če bo mogla sama poiskat.

Bi blo pa fajn dobit tud tacga da bi lohk še kej druzga priključu gor.

zlabo ::

Kako to mislš, še kej druzga. A mislš recmo da bi se tud fenu pa to? Ker to pa pol itak ni problema, sam pazit morš, da ne prekoračiš max. dovoljene obremenitve.

LP, zlabo

Bellzmet ::

Če je polnilc samo za 220V ga lahko punca pusti kar doma. More nujno (tko k je Azrael napisu zgoraj) gor pisat da je 100-240V. Ker tist k v konradu stane 1400-6000 tist so samo različni štekrji in NE adapterji. In če maš adapter 100-240V daš drug šteker gor da ga lohka vtakneš v Ameriki pa je! Če maš pa samo za 220V rabiš pa cel nov adapter! Kokr jaz vem.

Aja...kaj pa omrežje tam...a naši telefoni sploh delajo tam? Men se zdi da ne.
ZDA: GSM:800,1900
Mi pa: GSM: 900, 1800

http://www.mobitel.si/slo/Ponudba/GSMna...

lp

Dr_M ::

nokia 3200
Tri-Band Operation
* EGSM 900, GSM 1800, and GSM 1900 networks in Europe, Africa, Asia, North, and South America
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Phoebus ::

Če boste potovali in niste zihr glede napetosti, telefonskega standarda, vode, bolezni, česarkoli, imajo zame američani eno dobro stvar:

World factbook

zlabo ::

Živjo! Se mi je mal dozdeval, da not ni pretvornika, sam so pa barabe, v opisu piše delovna napetost 230V, tko da če ne pomislš dobr, pa nis lih štromar, se lohk fajn naserješ s tem:(

Kva pa če bi probu z trafotom 1:2. Edin problem bi znala bit frekvenca, pomojem bi za polnilc še šlo, ker itak se pol to usmer.
Pa da bi vezu en 200W trafo, pomojem bi zadoščal za polnilc:8)
Sam ne vem, ne me za jezik ulečt:P

Sem pa slišu nek, da sposojajo tud mobilne telefone, če greš v U.S. (mogoče Mobitel d.d?). Tko da jaz bi se bl v tej smeri pozanimal;)


LP, zlabo

Gandalfar ::

Ubistvu se ti splaca za mobitel zelo pozanimat, ker kolikor jaz berem tuje strani imajo celo frko z mobilnimi operaterji in GSM kakor sem razumel niti ni zelo razsirjen po celi Ameriki tako, da moras pazit v kateri del amerike potujes in kateri operater ima tam najboljso pokritost s katerim signalom.

madmitch ::

Mobitel Roaming USA

V omrežjih s katerimi ima naš operater sklenjeno pogodbo, zadeva deluje. Paziti je treba le na frekvenšno območje in pokritost, kar pa si lahko ogledaš na njihovi strani.

Napajalnik sem jaz naročil pri zastopniku in ga tudi dobil v petih dneh (nokia), nekateri naši operaterji imajo za nekatere telefone celo 110 napajalnike in si jih lahko sposodiš.

Kako in kaj pa povprašaj pri njih.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Big Poppa ::

Povprašaj kakega kolega,če ima hitri polnilec za nokio,model je ACP-12E(dela na 100-240V in 50/60Hz,torej kjerkoli po svetu)..
Jaz sem ga dobil zraven 6610,3650 in 6310i,tako da ziher je možnost,da ga ima kak tvoj znanec,ti mu pa tačas posod ACP-7E,ki je drugače zraven ostalih nokij nižjega cenovnega razreda.

Kaboom ::

odvisno kje bo stanovala - po moje imajo večji hoteli tudi priključke 220V za turiste, manjši hoteli imajo mogoče pretvornik ki bi ga dobo če bi vprašal.

ena varjanta za polnjene telefona je pa tudi avto polnilec - povsod 12-18V v avtih...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

iskra ::

Nastavek/adapter za US vtičnico MORAŠ kupiti pri nas. V USA ga pa lahko kupiš za v EU. Izkušnje iz Avstralije :D Še dobro, da sem ga kupil v Sloveniji, ker so tam prodajali vse živo za v tujino in ne za iz tujine.

madmitch ::

po moje imajo večji hoteli tudi priključke 220V za turiste, manjši hoteli imajo mogoče pretvornik ki bi ga dobo če bi vprašal

Ne bodi tak optimist, če to drži za evropo, ti zagotavljam, da za USA ne drži. Preverjeno.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

YZY ::

Hehe.... da ne bi res 200W trafota kupoval kot je svetoval Zelbo.... bo zadostoval 10W... in bo več kot preveč...... Je pa ta s travotom dobra ideja. Trafo 220V / 110V. Za tam ga pa samo obrneš 110V / 220V.... samo en štromar ti to lepo zveže pa bo.

zlabo ::

Ja no sej za polnilc ne bi blo problema k ma tam 5-10W porabe, sam kaj pa če bi hotu še kej druzga gor priklopt? Drgač pa če sam za polnilc rab, pa trafo tam 10-20VA pa je problem rešen.

Evo pa daš v to ohišje pa si zmagu. Sam svinsko drago je tuki, se velik cenej dobi.

LP, zlabo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlabo ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Električni pretvornik za UK?

Oddelek: Loža
63654 (3558) francek1
»

Prenosnik Kupljen v ZDA

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
61027 (756) blackbfm
»

Euro vtikač v UK

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
114327 (4126) balocom
»

220v - 110V pretvornik za XBOX za ameriki vtič

Oddelek: Konzole
104983 (4749) Matheeew
»

Elektricni Pretvornik: 110V -> 220V

Oddelek: Kaj kupiti
108438 (8371) gumby

Več podobnih tem