» »

Kablj na dva ( in enkrat pol na 3 ) PC-je

Kablj na dva ( in enkrat pol na 3 ) PC-je

DrSergioDJ ::

Ok..situacija:

Od Avgusta nekje mam kabl prek linka. Zdej je se sestra dobila pc, pa se fotr bi se rd prslinu, sam, dejmo prvo problem 1 ustimat.

Problem #1

Ce zvezem z cross UTP kablom sestrin in moj pc, vsak 5 poskus dejansko dela zadeva ( da se vidiva v "sosedji pc-ji", pa izmenjava datotek & stuff ). Kaj je zdej treba ustimat, da bi delu se net ( kake cifre pa kam jih upisat? ). Ker to mi ni uspel, pa da se zakoljem. Sem probal recimo tudi, da sem direkt na njo vezu kabl (tko, da sam nisem bil povezan v vsesplet), pa spljoh nic...koker da ni kablski modem povezan gor...cisti NIC!! Kaj bi lahko bil problem?

Problem #2

sm hotu neki o HUB-u prasat (sej...to je se najbolj za 3 PC-je zvezat pa na net dat, ne? ), pa ze vidim, da je podobna tema, tko da bom kr tam sodeloval.


Hvala za pomoc
...

SasoS ::

1. M$ network je tko, mal kompliciran. Tko da če mašine k so pržgane skupi vežeš se včasih sploh ne vidjo 10 min...ping je edino uporabno orodje :D. Kar se pa neta tiče je pa tko: kabelski modemi so zaklenjeni na MAC adreso, tko da dela samo in le s tvojo mrežno (le glej da ti ne crkne, ker če ne boš mogu Linku morit da spremenijo :D). Da dela net tut vsem ostalim more bit tvoja mašina posrednik med netom in Lanom (imet 2 mrežne). Naštimaš internet connection sharing (win98se and up) in bi mogl delat (pod pogojem da maš LAN uštiman tko k je treba).

2. Hub rabiš čist iz preprostga razloga ker 3 mrežne ne morš povezat z 1 kablom :D. Ker je BNC out (ne dobiš niti mrežnih več) je to edina možnost. Zatorej le v trgovino po hub. Kakšnga kupit? Odvisno...za net in pa občasno kopiranje manjših datotek (mp3...) je najcenejši 4 porten (če seveda nauš mel nekoč več mašin...men je recimo 4 portn postal premejhn :D) 10 Mbit čist kul. Če rabiš speed, pol vzam 100 Mbit (sam net ne bo nič hitrej delu...), če rabiš več placa na hubu (LAN partiji :D) lah vzameš 100 Mbit 8 port switch k tut ni več tolk drag...

perci ::

ce mas na server masini win2k potem samo nastimaj na kartici na kateri imas koneksn, sharing. Ce mas pa winxx, si pa namesti nek proxy progy

SasoS: niso vsi kabelski modemi zaklenjeni na mac adreso. Kukr jst vem Lancitijevi modemi(radiatorji) na Linku niso bili zakllenjeni. Sam mam sicer jajca od terayona (a dko proda lancity?) tko da moj je ze skos zaklenjen, mislim pa da so kasneje vseen tud lancitije zaklenil, ker je prhajal do zlorab :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

DrSergioDJ ::

ok...sou v Mlacoma pa kupu 8 protni 10/100mb switch...zdej pa na delo... :D

ce bo vse kul, bomo pa se kak lan party ustimal :D
...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ne morem naštimati interneta na svojem prenosniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
211268 (870) bluefish
»

kateri router kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
111796 (1484) pijanc
»

internet ne dela pa da se je*em

Oddelek: Omrežja in internet
141718 (1363) Jakka
»

Domače omrežje

Oddelek: Pomoč in nasveti
291894 (1371) Gandalfar
»

Mrežni razdelilec

Oddelek: Kaj kupiti
214009 (3792) Tomi

Več podobnih tem