» »

registracija name serverja

registracija name serverja

mirom ::

Zdravo, ali morda kdo ve kako najhitreje registrirati novi NS. Imam eno .com domeno, katere NS zapise bi rad obrnil na novo postavljen dns z novim imenom, za katerega pa dobim sporočilo da ni registriran. Vem, da se je včasih to dalo narediti na NSI ampak tam kaj najdet je prava znanost.

tnx.

M.

Ales ::

NS moraš registrirati pri tistem ponudniku, kjer je registrirana domena. Če je to NSI potem tam, drugače pa ne... Network solutions že nekaj časa niso več edini ICAAN registrar, tako da ima to zdaj vsak sam čez.

Jaz sicer nimam nobene domene pri NSI, ampak se mi zdi da imajo to oni nekje pod Manage Account (kar si najbrž že sam ugotovil :D )

Ales

SLOWWWeb.net ::

Če imaš IP pod domeno .si, je to povsem brezplačno, sam poklič na domenco pa ti bodo to uredili brezplačno. Drugač pa pri upravlanju domene, kjer vpisuješ DNSe imaš opcijo registracija novega DNSa,...
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

mirom ::

vsi slo registrarji, ki delajo z OpenSRS TLD (slonic, domenca ...) imajo to opcijo prisotno že v samem adminu za domeno. Če je domena pri NSI potem to ne prime..no na temle linku pa stvar deluje kar univerzalno:
http://nsi.com/cgi-bin/makechanges/itts...

Vseeno hvala za pomoč.

LP

M.

Ales ::

mirom: univerzalno ne deluje, npr. za nobeno domeno, registrirano preko nas tam ne moreš registrirati NS... Pač, NSI-jev site, NSI-jeve domene, NS registracija samo za njih, that's it...

ty-team: hehe, človek je rekel, da ima .com... če pa že pošiljaš folk za .si domene kam, zakaj jih ne pošlješ na ARNES...? :D

Aleš

SLOWWWeb.net ::

Če imaš domeno .si in hočeš na njej postavit server, jo moraš vpisat v kar nekaj baz,...pred pogoj pa je seveda da imaš registrirano pri Arnesu :D . No men so vse uredili pri domenci.
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

mirom ::

Za .si rabiš samo pooblastilo za Arnes in dogovor s tistim, ki bo domeno usmerjal (da sploh vpiše pri sebi, postavi MX, CNAME ali A record, kar pač rabiš itd...) No če gre za novi NS pa je treba tudi za .si pri Arnesu vpisat t.i. glue record. To je to..Arnes pa je poleg tega zadnje čase tudi precej ažuren in hiter pri vpisih tudi vpisi v kanin.arnes.si se delajo v pon, sre, pet in ne samo dva dni v tedni kot nekoč...

Ali kdo ve kaj se dogaja z nadaljnjimi spremembani pravil za registracijo .si ? Stvar z blagovno znako se je kar prijela..

M.



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup domene in hosting pri isti firmi?

Oddelek: Izdelava spletišč
193026 (2280) Samael
»

DNS: .si tld, register, registrarji in postopki (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
625065 (5065) jype
»

Vpis DNS strežnika v vrhnji DNS

Oddelek: Omrežja in internet
378781 (7272) kronik
»

Slovenci registrirajo premalo domen

Oddelek: Loža
162250 (1712) jype
»

Registracija domen .si

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
394730 (2278) Brane2

Več podobnih tem