» »

kateri router kupiti

kateri router kupiti

perci ::

Rad bi kupil router, 4-portni z 100MB switchom in firewallom, pa me zanima, katerega mi priporočate. Imam pa kabelski dostop pri Linku oz. sedaj telemach in terayonov modem, vse skupaj pa zaklenjeno na Mac adreso mrežne kartice. Zanima me, če rabim kak poseben router al so dsl routerji primerni zame. Rad bi imel zadevo, ki bo delovala zanesljivo in ne bo predraga. V JAE sem gledal firmo SMC in mi jo je prodajalc kar hvalil, v Techtrade-u pa prodajajo neke intellinet zadeve, ki baje tut v redu delujejo. Kaj mi vi priporočate? Hvala za odgovore.

LP Peter

Lime ::

Sam imam SMC, ki zaenkrat deluje OK. Drugače pa naj bi bili dober in poceni tudi PLANET. Stane samo okoli 31K SIT.

perci ::

No končno se je eden oglasu ;)

Lime: katerga SMC-ja pa imaš? Kje se dobi ta Planet, drugač?

Ima še kdo drug kakšen predlog? Vsaka pomoč dobrodošla.

Lime ::

SMC 7004BR.
Za Planet je Comtron uvoznik.

perci ::

Tega je tudi meni ponujal prodajalec pri JAE, cena naj bi bla tam okoli 37k, vendar ga na ceniku nimajo; čudno

Kar se tiče Planeta: na comtronovi strani je en kup opreme (hubov, switchov) od te firme, routerje imajo pa samo od Compexa in Zyxela, bom poklical in vprašal, če imajo kaj takega.

Še eno vprašanje: a je sploh važno od katere firme se vzame router, al se predvsem gleda ceno, ko se odločaš za nakup? Kaj v bistvu pri routerju pomeni, da dela stabilno? Da je prenos podatkov enakomeren? In je potem to tisti podatek, ki odloči v prid določene firme?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

gugo ::

JA pa prvo ti sploh povej zakaj rabis router??? Ali imas vec racunalnikov priklopljenih na Net? Jaz sem kar sam doma naredil router iz ene stare 486tke pa 16Mb rama pa en flopi rabis, pa seveda 2 mrezne..pa use dela na linuxu, kerga pa sploh ne obvladam in zaradi tega tudi ne maram prevec, ampa deluje neprestano priklopljen ze ene 3 mesece nonstop. Mam pa z sosedi zdej gor kar 6 racunalnikov prklopljenih, pa sm si tud sam nabavu SMCjeu router: SMC7004ABR X-DSL Router+ 4 Port 10/100 Switch+Printserver+ firewall, sam smo za njega dal skoraj 38.000,00 sit - JAE, upras za Matjaza, on use zrihta. Jutr ga bom prklopu, sm ga pa u eni fermi ze prej prklopu na 4 racunalnike in dela odlicno, sploh ce mors kaksnega uporabnika mal skenslat - pipco privit, vse to dovoljuje ta router.

perci ::

Ja, router rabim za sharanje povezave. Saj bi tut jst imel softwarski router, samo nimam kam dati še enega računala. Zaenkrat imam 3 računala gor priklopljena kar z ICS-om v win2k, pa bi rad zadevo malo bolj uštimal. Sej jst bom že preživel tistih 38k, mene samo zanima, kaj je treba pri routerjih vedt, kakšnega se splača, a je vseen katero firmo vzameš ipd. Zaenkrat se močno nagibam k že omenjenemu SMC-ju

ToniT ::

SMC-jev router je čisto v redu stvar - za tako ceno trenutno daleč najboljša izbira - samo ne vem kako ti bo potem delala povezava v internet, če si rekel, da imaš povezavo vezano na MAC adreso kartice?

krneki ::

Ni problem. Prebereš mac addresso z mrežne in poveš routerju, da se predstavi pod to addresso. Mam 7004BR in je čist kulturna zadeva.

perci ::

ToniT: ja sej to je tut tisto kar mene skrbi, prodajalc v techtrade-u mi je rekel, da ni problema, jst sem pa mal skeptičen. Zato pa sprašujem tukaj, da bom dobil odgovore ;).

krneki: a si ziher, da to spila? A ti mas tut zaklenen na mac adreso?

krneki ::

Ja zaklenjen je na mac naslov tko kt vsi modemi na LINK-u ups, Telemachu...

pijanc ::

lep pozdrav jaz bi rabu router, ki bi se mi automasko povezal na ADSL, zej me pa zanima kaj more tak router met, al mi pa vsaj kak primer dajte.
maria believe me i like your ass :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL + Router

Oddelek: Omrežja in internet
141092 (913) sile01
»

4-portni Router (Usmerjevalnik)

Oddelek: Kaj kupiti
101263 (957) McNato
»

SMC router

Oddelek: Pomoč in nasveti
101371 (1172) perci
»

Router

Oddelek: Kaj kupiti
231688 (1249) AlienRex
»

ADSL - lan

Oddelek: Omrežja in internet
111060 (821) Tiger

Več podobnih tem