Forum » Omrežja in internet » Fiksni IP pri SiOLu
Fiksni IP pri SiOLu
matter ::
Zanima me, kako je s povezavo večih računalnikov na siol adsl pri tem da imam fiksni ip.
Namreč namen imam vzeti fiksni ip na siolu, pa imam doma 2 ruterja povezana prek ADSLJA.
Ali bo potem prvi povezani imel fiksni ip, drugi pa dinamični, ali mi bo pustil povezati le en router preko adslja.
Hvala za pomoč.
LP, Andrey
Namreč namen imam vzeti fiksni ip na siolu, pa imam doma 2 ruterja povezana prek ADSLJA.
Ali bo potem prvi povezani imel fiksni ip, drugi pa dinamični, ali mi bo pustil povezati le en router preko adslja.
Hvala za pomoč.
LP, Andrey
Grem basket pa bom neloke metal
- spremenil: matter ()
wishmaster ::
Če imaš statični ip imaš na voljo samo 1 ip. Pri dinamičnem imaš možne 3 ali 4 ipje. Kombinacija statičnega in hkrati dinamičnega IPja pri Siolu ni mogoča. V pimeru, da se odločiš za statični IP potrebuješ router, če hočeš priključiti več računalnikov na ADSL.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...
'FireSTORM' ::
nebo ti delalo oba routerja hkrati povezana na internet
razen router na router
razen router na router
Those penguins.... They sure aint normal....
teeehaaaceee ::
Edina varijanta je da ti za 2gi router kak frend "posodi" user in pass od dynamike na siolu
We live in a moment, a moment in time...
Gapi ::
@teeehaaaceee : Ne bo šlo na tak način . Stestirano user in pass je vezan na tel številko oz linijo pri adsl . Za dial-up to ne velja
wishmaster ::
Gapi, pri novih naročnikih je tako. Pri starih, pa lahko greš nekomu drugemu, ki ima ADSL in se lepo povežeš z svojim up. imenom in geslom. Sem sam tudi tako delal, pa vem da se je dal. V času paketa Solo, se pa to več ni dalo delat.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
matter ::
Hvala za odgovore.
Zanima me le še, kaj lahko napišem pod obrazložitev za zahtevo fiksnega ip naslova.
Ker nisem seznanjen s pogodbo me zanima, alo lahko napišem gostovanje svoje spletnega/mail strežnika ?
Hvala in LP,
Andrej
Zanima me le še, kaj lahko napišem pod obrazložitev za zahtevo fiksnega ip naslova.
Ker nisem seznanjen s pogodbo me zanima, alo lahko napišem gostovanje svoje spletnega/mail strežnika ?
Hvala in LP,
Andrej
Grem basket pa bom neloke metal
Jan987 ::
Ti sam napiši da potrebuješ fiksni ip in prosi naj ti ga dajo. Jaz sem tako napisal in ni bilo problemov.
Gapi slabi test ! meni dela torej se lahko gor povezen pod drugim userom in passom... sicer nimam statike in imam siol ze vec kot 2 leti paket solo. lahko pa grema stavit tud zarad mene da username in password ni vezan na tel stevilko :)
matter mislim da bo neprekinjena povezava do interneta dovolj al pa da bos lavfal kaki team speak server... ker ne rabijo kakih extra razlogov da ti dajo to... preverjajo pa pol tud ne :)
matter mislim da bo neprekinjena povezava do interneta dovolj al pa da bos lavfal kaki team speak server... ker ne rabijo kakih extra razlogov da ti dajo to... preverjajo pa pol tud ne :)
po 2 letih mi je pogodba potekla in sem placeval za linijo 4/512 skoraj 14k sit zato sem sklenil novo za isto povezavo in od takrat placujem 10k.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SIOL internet in 2 "računalnika"Oddelek: Omrežja in internet | 1145 (1070) | toxius |
» | Kako zamenjati fiksen IP !?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3075 (2760) | Sergio |
» | ADSL opremaOddelek: Kaj kupiti | 1303 (924) | ali3n |
» | TELE-TV kabelski uporabniki pozor!Oddelek: Omrežja in internet | 3374 (2644) | SubOrbit |