Forum » Mobilne tehnologije » EDGE, WLAN telefoni(GSM-i) in dostop do domačega wireless omrežja
EDGE, WLAN telefoni(GSM-i) in dostop do domačega wireless omrežja
nejcpirc ::
Pozdravljeni.
Zanima me ali tehnologija, ki jo podpirajo "pametni telefoni": EDGE, WLAN omogoča dostop do interneta preko javega širokopasovnega wireless access pointa, ki je last recimo Siola, T-2ja...
Ali se lahko s telefonom, recimo: Nokia 6136 povežem na internet in na telefonu uporabljam recimo "messengerja" in sicer, da za dostop do interneta na telefonu uporabljam domač wireless router in T2 internet, prav tako kot do njega dostopam s PCjem?
Ali so "frekvence??" drugačne pri Mobitelovih oddajnikih kot pri routerjih (verjetno ja...), vendar ali EDGE in WLAN vseeno omogočata dostop ne le do signalov mobilnih operaterjev ampak tudi do signalov recimo domačega wireless routerja?
Sploh me zanima, če to omogoča tehnologija EDGE, kajti telefoni, ki podpirajo WLAN so bistveno visjega cenovnega razreda kot telefoni, ki podpirajo največ EDGE, razlika pa je tudi v prenosu podatkov (EDGE->236.8 kbps, WLAN -> bistveno več).
Hvala za odgovore
Zanima me ali tehnologija, ki jo podpirajo "pametni telefoni": EDGE, WLAN omogoča dostop do interneta preko javega širokopasovnega wireless access pointa, ki je last recimo Siola, T-2ja...
Ali se lahko s telefonom, recimo: Nokia 6136 povežem na internet in na telefonu uporabljam recimo "messengerja" in sicer, da za dostop do interneta na telefonu uporabljam domač wireless router in T2 internet, prav tako kot do njega dostopam s PCjem?
Ali so "frekvence??" drugačne pri Mobitelovih oddajnikih kot pri routerjih (verjetno ja...), vendar ali EDGE in WLAN vseeno omogočata dostop ne le do signalov mobilnih operaterjev ampak tudi do signalov recimo domačega wireless routerja?
Sploh me zanima, če to omogoča tehnologija EDGE, kajti telefoni, ki podpirajo WLAN so bistveno visjega cenovnega razreda kot telefoni, ki podpirajo največ EDGE, razlika pa je tudi v prenosu podatkov (EDGE->236.8 kbps, WLAN -> bistveno več).
Hvala za odgovore
V-i-p ::
Seveda. WiFi je WiFi, povežeš se lahko na javno dostopno točko ali pa na domačo.
S to Nokio mislim da ne bo šlo, ker ni Symbian aparat. Če pa bi kupil Nokio z Symbian OS in vgrajenim WiFi-jem, bi pa lahko počel čuda stvari...
Itak da lahko dostopaš. Kot rečeno: wifi, je wifi...
EDGE je tehnologija, ki jo uporabljajo operaterji, EDGE z domačim PCjem nima veze...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup novega business telefona - kaj preostane? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 8241 (5967) | dj_uro |
» | n95 - vzdržljivost baterije (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 8728 (5619) | PrimozR |
» | Dial-up obupanecOddelek: Omrežja in internet | 3021 (2145) | Pesimist |
» | 3GSM World Congress od danes v BarceloniOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 3774 (3430) | TRIROG |
» | Mobitel d.d. zagnal tretjo generacijo mobilnih telekomunikacij - UMTSOddelek: Novice / Omrežja / internet | 4831 (4831) | DMouse |