Forum » Pomoč in nasveti » modem se poveže, internet ne deluje
modem se poveže, internet ne deluje
rimljan ::
problem je sledeč, pri klicnem dostopu se modem normalno poveže (tečejo impulzi), vendar internet ne deluje (prikaz strani, kot tudi ne npr.update antivirusa). Sem poskusil z različnimi ponudniki, pa je povsod enako. Po moje nekaj preprečuje compu, da bi lahko uporabljal povezavo, vendar ni inštaliran noben firewall, razen windosovega opa še tega sem disejblu
v obupu se sedaj obračavam na vas
lp
v obupu se sedaj obračavam na vas
lp
rimljan
cendof ::
Probaj se konektat in v command line (cmd, command) vpisi:
ping razor.arnes.si
Iz odgovora boš videl ali je kakšen reply ali ne.
Če reply-a ni potem je problem v sami povezavi, če pa to dobiš, pa je morda problem v nastavitvah v sami povezavi browserja - Internet Explorer-Tools-Internet Options-Connections:
Tu izbereš svojo klicno povezavo in ji daš status "Always dial my default connection". Morda tudi "Dial whenever a network connection is not present". Jaz sem uporabljal prejšnjo.
Če še vedno ne dela, pa bi bilo fajn, da napišeš kaj več.
ping razor.arnes.si
Iz odgovora boš videl ali je kakšen reply ali ne.
Če reply-a ni potem je problem v sami povezavi, če pa to dobiš, pa je morda problem v nastavitvah v sami povezavi browserja - Internet Explorer-Tools-Internet Options-Connections:
Tu izbereš svojo klicno povezavo in ji daš status "Always dial my default connection". Morda tudi "Dial whenever a network connection is not present". Jaz sem uporabljal prejšnjo.
Če še vedno ne dela, pa bi bilo fajn, da napišeš kaj več.
hvala, sem že poskusil pingat www.siol.net in ter arnes.si, pa žal ni nobenega odgovora. Mi pa pod skrbniškimi orodji napiše, da je neka napaka med napravo za fax oz.modemom in rač., sem pa že modem odstranil in ponovno inštaliral in je enako.
rimljan
amigo_no1 ::
V nastavitvah za modem izklopi "Wait for centrale signal" (oz. nekaj podobnega).
Kateri modem imaš ? Ponavadi modem piska oz. oddaja en specifičen zvok pri povezovanju.
Kateri modem imaš ? Ponavadi modem piska oz. oddaja en specifičen zvok pri povezovanju.
jurre ::
wait for dial tone nima veze, ker pravi da se mu povezava vzpostavi...
mogoce imas tezave z DNSji, daj poskusi en IP pingat, npr. od arnesa 193.2.1.87. Ce bo to delal, pol je problem v DNSjih.
mogoce imas tezave z DNSji, daj poskusi en IP pingat, npr. od arnesa 193.2.1.87. Ce bo to delal, pol je problem v DNSjih.
sem poskusil pingat 193.2.1.87 in deluje, in sem vpisal Siolove DNS in še vedno ne deluje (internet mislim)
rimljan
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rimljan ()
Gamez0r ::
Veš kaj, jaz pa imam rešitev za to zadevo. Od nekje Downloadaj Registry Cleaner pa si zapisuj datoteke katere pač najde, da so nesnaga in potem se ročno lotiš brisanja. (najbolj zanesljivo)Lahko pa tudi downloadaš ewido anti-spyware www.ewido.com in scannaš sistem
lp
lp
WTF!
Ne boš verjel ampak v registru so bile napake in sem jih z Reg.mechanicom odpravil, potem pa so ugotovili, da internet ne deluje in sem šel preko obnovitvene točke nazaj in ugotovil, da internet ni deloval že preden sem začel jst popravljat napake.
je pa hec, da je danes baje eno stran zagrabilo, sam ne vem al iz cacha al je res delovalo, ker nisem bil jst za računalnilkom
je pa hec, da je danes baje eno stran zagrabilo, sam ne vem al iz cacha al je res delovalo, ker nisem bil jst za računalnilkom
rimljan
amigo_no1 ::
@rimljan
http://pomoc.siol.net/nastavitve/klicni...
Na tej strani sta vpisana napačna dns serverja za siol
http://pomoc.siol.net/
copy&paste
DNS strežniki
primary: 193.189.160.13
secondary: 193.189.160.23
@SasoS
Si prepričan ?
http://pomoc.siol.net/nastavitve/klicni...
Na tej strani sta vpisana napačna dns serverja za siol
http://pomoc.siol.net/
copy&paste
DNS strežniki
primary: 193.189.160.13
secondary: 193.189.160.23
@SasoS
Si prepričan ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Internet problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2964 (2737) | theBill |
» | Počasna optikaOddelek: Omrežja in internet | 1260 (1054) | John2710 |
» | Hipkom.net internet povezava (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 21581 (10689) | rontajzel |
» | Rač. se dolgo prižiga, internet ne dela.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1698 (1390) | prometej |
» | Kako odpraviti odzivni čas (ping) ???Oddelek: Omrežja in internet | 4250 (3179) | antonija |