» »

Kaj rabim nabavt in kje za sestavo svojega routerja

Kaj rabim nabavt in kje za sestavo svojega routerja

#000000 ::

Gledam tole kišto na keri teram Clarkconnect router/firewall in ugotavljam da rabim nekaj manjšega, naredu bi si rad en home made router vse komplet domača izdelava, razen komponent seveda, ohišje pa bi naredu sam. Torej zanima me kaj točno bi rabil od materijala za tako zadevo sestavt in predvsem kje bi to lahko najceneje pri nas dobil.

Zadeva pa naj bi na koncu (upam) bila podobna temu



LP
  • spremenilo: #000000 ()

sidd ::

tudi sam se spravljam sestavljat nekaj podobnega, torej home made router, poleg tega bi to bil tud kaj več kot samo router, seveda :)) . Sam sem razmišljal v smislu uporabiti malo močnejše komponente(recimo procesor, ter ga downclockati-predvsem zarad gretja!). Ohišje bi osnovi material, recimo nosilec za matično ploščo, vzel od enega starega atx ohišja, ostalo pa bi naredill tudi sam. Tako bo največja stvar napajalnik ;(( . Torej, material za kišto - les in pločevina pri meni.

Torej, ima kdo kakšne podobne ideje, kakšen nasvet? Bilokaj treba posebej paziti?

p.s.
pardon, malce sem si sposodil temo, samo se mi zdi nesmiselno odpirati nove z isto tematiko0:) .


lp
no idea for signature
signed
I

#000000 ::

Za škatlo narest ni problem, tako kot je na sliki nardiš brez velikih kolobocij in posebnega orodja, problem mi je kje pri nas dobit te male plate oz. kje jih dobit poceni.
Napajalnik pa rešiš z enim adapterjem tko kot pri tem na sliki in podobnih zadeva, edino pol ne smeš met not ventilatoja za hlajanje in trdega diska. No mogoče se motim ampak sej me bo kdo popravil če je tako. LP

sidd ::

a maš v mislih nano ITX matične? al kaj druga?jaz sem mel v mislih microATX+periferijo (trdi disk, proc, ram,napajalc, mrežna). Vse lahko pride na velikost matične (tloris) tev višine ene 10 cm. torej kr malo. No ja, vzerinsko vlko napram kupljeni rešitvi, samo ni to to. No, če si imel v mislih nanoITX plošče, je nekje tema na slo.techu o tem. Če pa je preveč denarja pri hiši pa mac mini :D
no idea for signature
signed
I

TESKAn ::

AGT prodaja male platce od VIE, tam okrog 25 jurjev hočejo za eno.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

sidd ::

TESKAn: sej v tem je keč. Za tak denar lahko dobiš že kr dober router, na katerega lahko priklopiš tud printer. Ravno gledal neke modele v jae-tu.
Ko le nebi bile tako drage te plate :'(
no idea for signature
signed
I

TESKAn ::

No, jaz sem si pravkar naredil router iz abitke BH6 in P3 550 downclockanega na 363 MHz, 64 MB RAMa, dve mrežni in CF kartica na CF - IDE konverterju, za priključke pa še dodaten 5 portni switch. Softwer je pa monowall. Zadeve se praktično ne sliši (samo dva počasna ventilatorja), dela vredu, vse skupaj pa je spravljeno skupaj z ADSL modemom v škatli 25x25x37 cm. Ni najmanjše, ampak počiva lepo na hodniku, tako da ni problemov:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

sidd ::

Jaz nameravam podobno štorijo narest :). Imam sicer pentium 350 Mhz, katerega bi spravil na ene 300 ali 250 - pa v eno škatlo strpal še modem, pa switch. Vse na enem mestu lepo to mi je všeč, bo pa zadeva v bodočem kabinetu, ki ga nameravamo doma narest. Mamo v hiši eno sobo odveč, pa bo delovni prostor tole. Imam pa še eno matsonic matično za durone, pa razmišljam če bi raje enga durončka gor poknil, ter isto downclockal...tak da me trenutno muči samo to, kater hardware ponucat za ker softwer, da pridem čimlepše skozi :D . TESKAn, prav všeč mi je ta tvoja rešitev.;)
no idea for signature
signed
I


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FileServer za backupe (Little falls 2?, ketere diske ...) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
704761 (3540) steev
»

Via izdala najmanjšo matično ploščo x86

Oddelek: Novice / Matične plošče
344807 (2955) Tomaz
»

Router za manjše podjetje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1178013 (6068) madmitch
»

Doma narejen router!

Oddelek: Omrežja in internet
212321 (1303) sidd
»

Čim manjše oz. Mini mini. Od celih ohišij do komponent

Oddelek: Kaj kupiti
401930 (1440) Big_Al

Več podobnih tem