» »

Voip telefon SKYPE BRONDI

Voip telefon SKYPE BRONDI

mutn ::

Danes sem dobil reklamo od merkuja akcija "vse kar si želim"
Verjetno tudi večina vas. Na drugi strani sem zasledil
VOIP telefonski aparat od firme SKYPE. Ker sem na T-2 in sem vzel
dva telefona, drugi baje treba plačati 15.000 sit, bi raje vzel za 13.990 sit
skypa, ki je še brezžičen, ter lepo oblikovan.

Zato me zanima če dela na t-2 in če se stvarca obnese.

shock ::

NE!

mutn ::

Si kupil pa ti ne dela?

shock ::

Ne, ampak sem siguren da ti ne bo delala T-2 telefonija, kajti ne pomeni če kupiš VoIP telefon da ti bo delalo na T-2 omrežju. To ti zagotovim. Konec koncev, če hočeš sam ugotovit pokliči na T-2 (0590 00002 - tehnična pomoč).

Lp

_pobesneli_ ::

kaj pa amis --> siol in obratno bi delalo? ker jaz bi rad kupil skype telefone ker mikrofon in slušalke mi težijo.
Gregor

AlienGT ::

shock, zakaj ne bi delalo?
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

shock ::

Zato ker ponudniki voip telefonije ne bi vam dovolili. Ne zarad tega ker tehnično ni možno. Saj sem rekel pokličte vašega isp-ja pa vprašajte.

kaka13 ::

Če logično razmišlate, potem lahko ugotovite, da ta telefon se priklopi na USB priklop, zato ni možno priklopit na T-2 telefonijo.

kaka13 ::

Mogoče pa se motim

carniolan ::

Ne kupujte nikoli samo telefonov za SKYpe, ker so nekompatibilni z drugimi providerji voip telefonije - skype je zaprt sistem in ne deluje na SIP kakor delajo drugi kot 15 programov Betamax, od katerih se preko treh klice slovenijo in po sloveniji zastonj za internet VOIP telefonijo - najboljse si je pogledati tole stran http://www.voipbuster.com/fr/hardware.h... in se odlocit za enega od teh, ki pa je potem mozno telefonirati tudi preko skype-a - za majhne novcice so USB phoni.
Zadnji najboljsi je istocasno siemensov, ki je VOIP/analogna linija in GSM to je Siemens Gigaset SL75 WLAN ta vam nadomesti vse: hisni domaci, je za vzet na potovanje - malo se drag 133,99 EUR po novem letu bo ze 40% cenejsi

Zgodovina sprememb…

kaka13 ::

Na MERKURJEVI strani sicer piše, da je brezžični analogen telefon, za uporabo v stacionarnem omrežju in VOIP telefoniji, kompatibilen s programom Skype, Sj-phone, Voipbuster itd. To pomeni ,da ga lahko uporabljaš za vse variante.

carniolan ::

Nalozi tale program http://www.sjlabs.com/sjp.html potem pa nam povej ce funkcionira ko bos dal se dva tri providerje VOIP telefonije gor

CoolBits ::

Kaj to govorite?
A ne skype deluje preko TCP IP ... torej važno da imaš internet in nima nobene veze z ponudniki VOIP pri nas??
Torej Skype phone + skype na compu + internet... to je to al se motim?
S skypom lahko že sedaj kličem kamorkoli... tisti telefon je po mojem le mal izboljšane slušalke in mikrofon od navadnih...

shock ::

A ni bilo vprašanje če stvarca se obnese na T-2jevo telefonijo?:\

CoolBits ::

T2 = internet ponudnik torej bi delalo preko skype programa... vsaj po mojem...:)

edit: preko njihove IP telefonije pa dvomim...že z njihovimi telefoni imajo večkrat težave (mogoče je zdaj kaj bolje)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()

wifi4all ::

@carniolan: ali si sicer zasledil kaksen telefon, ki bi bil SIP + skype + wlan?
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

mutn ::

No da mal spremenim vprašanje. Ali ima kdo, ki je na t-2 kakšen drug (po možnosti brezžični telefon), razen belco 300 plastik fantastik?
In če ga ima, kje ga je kupil in kako deluje?

AlienGT ::

Na tehnični podpori T-2 sem vprašal za točno ta konkretni telefon, ki ga imajo v Merkurji, pa so mi zagotovili, da ta ne bi deloval, ker bi ga menda morali oni skonfigurirati, kar pa ga kot razumem najbrž ne bodo. A to torej pomeni, da imam lahko le IP telefon, ki mi ga oni ponudijo, kar pa mi ni najbolj povšeči. Kaj pravite?
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

mutn ::

Bedno. Po brskanju sem našel kup VOIP telefonov. Brezžičnih, lepo oblikovanih, verjetno tudi kvalitetnih, saj so philipsovi, siemens itd.
Zakaj ima T-2 edino ta ščiš in nobenega drugega. Žalostno. Mogoče bo treba več težit pa bodo uvedli še kakšnega.

steev ::

Saj imajo pri t-2 v fazi testiranja nov brezžični voip telefon. Nevem kater točen je.
:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: steev ()

kaka13 ::

Danes sem kupil ta telefon , ker sem ga hotel uporabljat za klicanje preko FreeCall, VoipBuster in podobnimi programi sem ugotovil ,da ta zadeva ne deluje kot prodajalec ponuja ,čeprav piše, da podpira VoipBuster in podobno. Tudi jaz sem ga mislil uporabljat za T-2 ,ker ga dobim v kratkem , sedaj mi ne preostane kaj drugega kot , da telefon vrnem v Merkur.

carniolan ::

Kaka13
Ali si si nastavil v programu, ko si dobil CD disketo za ta telefon, da jo namestis na tvoj racunalnik uporabnik - lozinka - voipserver, stunserver- porte preko katerih se lahko vklopis - pri callnet in Voipbustru ti lepo pise kako nastavis samo moras pa imet se program najlazji za nastavit je 3CX VOIP PHONE isci na netu in ga downloadaj - samo boljsi je SJPhnoe (meni je bilo treba tri dni da sem vse "podesil" - ce si presel preko LX let je informatika ze kar zahtevna stvar, bolj kot klasicna grscina in latinscina, ki smo jo imeli v gimnaziji
> Ali si imel namescen adapter za voip telefonijo na routerju ali modemu preko ethernet prikljucka vklopljen tudi ta telefoncek ? - prej si pa tako in tako moras nalozit SJ Labs, da lahko klices, ker je to softphone program za Voip telefonijo. ( jaz klicem stalno z pomocjo SJ Labs, na katerem imam nalozene vse Betamax (Finarea Lugano) programe - in en navadni analogni Sagem D20T dela normalno Voip telefonijo, samo sem vkljucen preko modema - France telekomova linija je samo da me lahko nekdo poklice pa potem zvonita istocasno Telekomov in VOIP telefon. Za izhodne klice pa uporabljamo samo VOIP providerje (domace za Francijo, ker so zastonj - za Slo in po Slo pa Nettappel, Voipbuster za Hrvasko - Voipstunt pa ko sem v Sloveniji da lahko klicem Ameriko, Avstralijo, Argentino in domov v Francijo. Za zeno ko pa je to vse skupaj prevec zakomplicirano pa sem ji nastimal Call-back- da me klice na eno mojo VoipIn stevilko v Franciji, katera me pa brezplacno poveze s Slovenijo.

Zgodovina sprememb…

kaka13 ::

Lepo si vse to povedal, vendar mi je vse to preveč zakomplicirano oz. preveč nastavitev. Predn sem kupil ta telefon sem imel Voip adapter kjer se priklopi navaden telefon delovalo je super, ker pa je telefon bil preveč star in ni imel displeja sem ta adapter vrnil kolegu in šel kupit ta BRONDI Voip-10 SKY telefon. Seveda sem mislil, da ima telefon že vse funkcije, ki podpirajo vse te zadeve, pa še za T-2 sem ga mislil uporabit .

bocco ::

Telefon Brondi Voip 10 Sky deluje tudi s programom Voipbuster. V elektronski obliki imam navodila za nastavitev telefona s programom Voipbuster.

Za nadaljne informacije se lahko obrnete tudi v Merkur, kjer imajo prodajalci omenejeno navodilo v elektronski obliki, lahko pa vam ga tudi natisnejo. Morda še najbolje, da se obrnete na bostjan.decman@merkur.si

Telefon je v prvi vrsti namenjen za klicanje preko analogne linije in za uporabo s programom Skype. Voipbuster je opcija in deluje v kombinaciji s programom Sj-Phone, kjer je potebno vnesti nov profil za Voipbuster. Zadeva deluje zagotovo!

Kar se tiče T-2... Telefon ni še "pravi" voip telefon, ki bi ga lahko priključili direktno na router. Telefon se priključi preko usb vrat na računalnik. Zato je temu primeren tudi odgovor na T-2, da telefona ni možno sprogramirati.

Se pa lahko normalno uporablja kot vsak drug analogni telefon tudi na T-2, Siol, Volja itd..

wifi4all ::

a mogoce pozna kaksno napravico, ki bi bila kot BRONDI, vendar bi imela se vhod za RJ45 (za UTP kabel), kar pomeni, da bi telefon avtomatsko preuspeemrjal PSTN telefone po kablu RJ11, interneni klici pa preko kabla RJ45 v svet in do klicocega... ?
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

bocco ::

Žal ne poznam..

Putimir ::

še eno vprašanje za imetnike/poznavalce Brondija VOIP10 (preden kupim): naši dragi materi je silno pomemben izpis številke klicočega za displayu aparata... ;) Torej ali deluje omenjena funkcija v 'omrežju' SiOL?

Hvala!

leechen ::

Torej...telefon ima dva priključka (USB in telefonski) in lahko istočasno deluje kot analogni telefon in VOIP (seveda če dela comp) ...ali sem prav razumel?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VOIP siol

Oddelek: Omrežja in internet
262951 (2108) poweroff
»

Detelfone - zamenjava za Skype? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
7615974 (9272) N-E-O
»

Zastonj telefoniranje iz računalnika na telefon !!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11721532 (12387) madmitch
»

Voipstunt in brezplačni klici v nekatere države

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
257015 (5362) Jst
»

Kje dobit spodobne VoIP telefone z Ethernet vmesnikom ( za T-2 rabim)

Oddelek: Omrežja in internet
203185 (2303) netko

Več podobnih tem