Forum » Strojna oprema » Do kolko se lahko Segreje disk ?
Do kolko se lahko Segreje disk ?
x45 ::
Do kolko se lahko Segreje disk ?
Prileze do 45 stopinj kar se mi zdi visoko ?? Baje da pri 50st zgubiš podatke, pa slabo vpliva na življensko dobo...
Komentarji ?
Prileze do 45 stopinj kar se mi zdi visoko ?? Baje da pri 50st zgubiš podatke, pa slabo vpliva na življensko dobo...
Komentarji ?
IČA ::
Omisli si kako hlajenje, kak 80-120mm ventilator bi moral opraviti delo.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.
x45 ::
ma ga med dvema zgoraj 160 potem ta porem 250 gb sata in spodaj hladim...
ta se pa najboilj greje, ni pa prostora za kako drugačno razporeditev....
razen stranski vent. pa kaj tem je nevarna ali ne mislim 45 st ?
ta se pa najboilj greje, ni pa prostora za kako drugačno razporeditev....
razen stranski vent. pa kaj tem je nevarna ali ne mislim 45 st ?
IČA ::
Mogoče kaj takega, lahko vgradiš do 4 diske in ventilator piha na vse, če imaš prostor v ohišju seveda.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.
Scorpia ::
Podatki se ne morej kr tko zgubit zaradi temperature. Diski normalno lahko delujejo tudi pri 55 stopinj(zdej mogoče ni pri vseh diskih tko). Kritično je tam nekje okoli 60 stopinj, če disk dalj časa deluje pri tej temperaturi. Toliko se spominjam od starih tem. Moj maxtor je 3 leta brez problema delal okol 55 stopinj in več, zdej sem sicer tolk dal en ventilator na minimalni hitrosti da je zdej max 50 stopinj pa mu še vedno ni nič, pa skoraj non stop dela in že počas bo 5 let star.
galimim ::
Mam WD 160Gb sATA pa ma okol 40°C skos (no 2°+-)
Born To Bleed, Fighting To Succeed, Built To Endure What This World Throws At Me
Klemzz ::
jst hladim svojga WD 320GB z enim 92mm ventom k se vrti na ene 500rpm, pa temp ne gre prek 35°C
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | temperature WD vs SeagateOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1355 (1149) | alexxxx |
» | Nova anketa: koliko trdih diskov imate v vašem primarnem računalniku? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 7436 (6128) | Amigo |
» | Kake temp diskov imate in kdaj je prevec?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2722 (1899) | Mr.B |
» | od katere firme kupiti diks? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5151 (3873) | jastreb |
» | Pregrevanje?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1231 (1090) | Lostje |