» »

Ne vem kako moram nastavit ruter in računalnik.

Ne vem kako moram nastavit ruter in računalnik.

gusti ::

Stvar je taka ... imam računalnik ki se lepo z lan kartico povezuje v internet. V računalniku imam še eno lan kartico ki pa jo imam povezano z ruterjem.
In vprašanje se glasi: Kako morm nastavit zadeve na ruterjo in računalniku, da bodo lahko še ostali računalniki, ki so tudi povezani z ruterjem dostopali do interneta? Sem probival na 100 in en način pa mi ni ratalo. Vem pa da bi se to moglo dat kamot naredit.
Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.
Urban

paljer ::

Glej, najprej lepo internet kabl lepo v ruter vključi. Potem na mrežni kartici od tvojega računalnika nastavi avtomatske IP naslove in DNS serverje. V knjižici od ruterja poglej default IP od tvojega routerja in ta naslov vpiši v svoj internetni brskalnik. Poglej, če lahko dostopaš do routerja oz interneta. Vključi kable tut v druge računalnike, nastavi avtomatske IP... in zadeva mora delati. Za nadaljne nastavitve, pa bo potrebna dodatna učna ura.

gusti ::

Problem je v tem ker ne morem internet kabla v ruter vključit (v wan) ker se povezujem v omrežje od študentskih domov v ljubljani in v to omrežje se nemorš z ruterjem povezat zaradi njihove zaščite (sam določen mac se lahk povezuje v omrežje in skoz neko proceduro gesel in nastavitev morš it).

Zato se z eno lan kartico povezujem na net....z drugo pa v ruter, da bi share-al net še z drugimi računalniki.

Tut sem vklopil opcijo na kartici ki se povezuje z ruterjem da nej dovoli, da se drugi računalniki povezujejo prek nje na net....sam mi zadeva ne funkcionira. Lan pa dela.

A se komu kaj sanja kako bi to zrihtal lahk?

paljer ::

Jah, jaz mam tudi deljeno povezavo, tako da računalnik služi kot router. Ti v drugo kartico vklopi crossover kabel pa v drug PC ta kabl in na drugemo pcju porihtaj Ipje tko, da bo prvi računalnik kao router. In mora delat. Zdaj mogoče, da se da to tut prek switcha furat, zakaj bi za to potreboval še en router mi ni jasno. In verjetno je v tem problem.

gusti ::

bi naredil tako in bi res delovalo. sam z drugimi računalniki v ruter se js povezujem brezžično....zato rabim ruter....drgač bi kamot vse izzvedel z kabli. bom probal dat v prvi računalnik namest navadne lan kartice eno brezžično pci kartico. pol bi pa verjetno moglo delat....sam vseeno bi raje videl če bi to izpeljal z ruterjem.
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gusti ()

jan01 ::

Kaj kompliciras! Preprosto nastavi routerji željen mac(isci mac address clone) in samo [e iyberi in nastavi Internet Connection Type.
Aja: kater router pa imas??
/*preview dd-wrt firmwara http://www.informatione.gmxhome.de/DDWR... */

gusti ::

Ruter mam pa level one wbr 3406tx. clonirat gre mack sam če maš nastavleno internetno povezavo na dynamic ip .... na ta način se pa ne da povezat not...če bi se kdaj povezoval v to omrežje bi vedel da si prej zobe zlomiš kot da se direkt z ruterjem povežeš not....no vsaj nobenemu, ki jih jaz poznam še ni ratalo....

jan01 ::

Daj povej, s kaksnim nacinom pa se z racunalnikom na to mrezo povezes? Natancno opisi!
Ja s tistrim slabim(ce ne recem yanic) routerjem, bi bil cudez, ce bi vse delalo...

/*Drugace pa dobi kak star racunalnik pa kak linux gor(izbire veliko, malo sprobaj kateri ti najbolj odgovarja... */

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jan01 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako sprostit IP porte t-2 optika

Oddelek: Omrežja in internet
385805 (4540) primo
»

Router

Oddelek: Omrežja in internet
71249 (607) čuhalev
»

Vzpostavitev brezžičnega interneta

Oddelek: Omrežja in internet
163127 (2861) barbara2
»

težava z ruterjem, T2

Oddelek: Omrežja in internet
164395 (4036) solatko
»

Problem z mrežno (Vista) in to ZELO nadležen!

Oddelek: Strojna oprema
323022 (2321) M-XXXX

Več podobnih tem