Forum » Omrežja in internet » Koko ugotoviti ping
Koko ugotoviti ping
maco1812 ::
Mi kdo prosim lahko pove kako ugotoviti moj ping.Hitrost 4/512 pri T-2 ju.Ugotavljam sam da je hitrost vedno nekje do 10% manjša kot je nazivna.Help please!
'FireSTORM' ::
in z pingom boš zvedel če je dejansko taka hitrost kot je navedena?
zaključi vse programe ki uporabljajo internet
idi na gugl, pa vpiši not speed test in opravi tam test
zaključi vse programe ki uporabljajo internet
idi na gugl, pa vpiši not speed test in opravi tam test
Those penguins.... They sure aint normal....
imagodei ::
To pa ni tako preprosto, kot bi ti rad...
Ping ni ravno neko merilo za hitrost, čeprav iz zakasnitve pri ICMP paketku (ping zakasnitev) lahko čisto legitimno sklepaš, da je neka povezava hitrejša, kot druga, če ima prva "manjši ping".
Za merjenje hitrosti se strinjam s FireSTORM-om. Bo bolj zanesljivo.
Ampak se pa moraš zavedat, da je hitrost, ki je 10% nižja, čisto OK rezultat. Programi načeloma beležijo hitrost prenosa podatkov, v to pa ni vključen overhead. Vedet moraš, da se vsak podatek po TCP/IP omrežju prenaša znotraj paketov. Paketi poleg podatka vsebujejo še glavo, nekateri tudi zaglavje - to so podatki, ki jih razni programi nikoli ne vidijo, ker zanje niso pomembni, pomembni pa so za TCP/IP stack, ki zna internet pakete sestaviti v izvorno obliko: datoteko, besedilo ali zvok na mesinđerju... Teh dodatnih podatkov iz glave in zaglavja je se kar nabere. Ostali razlogi za manjšo hitrost (izključujoč možnost slabe povezave do ponudnika zaradi motenj iz okolja) so še npr. razni firewalli, slabi switchi (če imaš postavljen LAN), vedeti moraš pa tudi, da hitrost ni odvisna samo od tebe, pač pa tudi od povezave na drugi strani (pri kolegu, na serverju, ipd.)
V našem lokalnem omrežju v firmi (100 MBit) imamo izkoristek kanala okoli 95% za dolge datoteke, če pa gre za prenos serije manjših, pa pade celo pod 80%.
Najboljše boš ugotovil hitrost prenosa (podatkov) tako, da se priklopiš na en hiter FTP strežnik in potegneš del eno dovolj veliko datoteko, npr. večjo od 100MB. Če bo hitrost 10% nižja od nazivne, imaš kar OK povezavo.
Ping ni ravno neko merilo za hitrost, čeprav iz zakasnitve pri ICMP paketku (ping zakasnitev) lahko čisto legitimno sklepaš, da je neka povezava hitrejša, kot druga, če ima prva "manjši ping".
Za merjenje hitrosti se strinjam s FireSTORM-om. Bo bolj zanesljivo.
Ampak se pa moraš zavedat, da je hitrost, ki je 10% nižja, čisto OK rezultat. Programi načeloma beležijo hitrost prenosa podatkov, v to pa ni vključen overhead. Vedet moraš, da se vsak podatek po TCP/IP omrežju prenaša znotraj paketov. Paketi poleg podatka vsebujejo še glavo, nekateri tudi zaglavje - to so podatki, ki jih razni programi nikoli ne vidijo, ker zanje niso pomembni, pomembni pa so za TCP/IP stack, ki zna internet pakete sestaviti v izvorno obliko: datoteko, besedilo ali zvok na mesinđerju... Teh dodatnih podatkov iz glave in zaglavja je se kar nabere. Ostali razlogi za manjšo hitrost (izključujoč možnost slabe povezave do ponudnika zaradi motenj iz okolja) so še npr. razni firewalli, slabi switchi (če imaš postavljen LAN), vedeti moraš pa tudi, da hitrost ni odvisna samo od tebe, pač pa tudi od povezave na drugi strani (pri kolegu, na serverju, ipd.)
V našem lokalnem omrežju v firmi (100 MBit) imamo izkoristek kanala okoli 95% za dolge datoteke, če pa gre za prenos serije manjših, pa pade celo pod 80%.
Najboljše boš ugotovil hitrost prenosa (podatkov) tako, da se priklopiš na en hiter FTP strežnik in potegneš del eno dovolj veliko datoteko, npr. večjo od 100MB. Če bo hitrost 10% nižja od nazivne, imaš kar OK povezavo.
- Hoc est qui sumus -
Vanich ::
Imam isti paket pri T2 - 4/512 , in moji prenosi na
speedtestu so:
DL: do 3745 kbps
UL: 460 - 500 kbps
Ping pa varira: od 35 ms do 60 - 70 ms, odvisno od dneva.
Server: Bratislava. (najbližji)
Rezultati so torej do 93% blizu predvidenim hitrostim.
Torej sem lahko zadovoljen ?
speedtestu so:
DL: do 3745 kbps
UL: 460 - 500 kbps
Ping pa varira: od 35 ms do 60 - 70 ms, odvisno od dneva.
Server: Bratislava. (najbližji)
Rezultati so torej do 93% blizu predvidenim hitrostim.
Torej sem lahko zadovoljen ?
bond007 ::
Tudi jaz imam 4m/512k paket pri trieri. Rezltati testa pa so:
DL: 3700 kbps
UL: 450 kbps
ping: 60ms
DL: 3700 kbps
UL: 450 kbps
ping: 60ms
gzibret ::
> Mi kdo prosim lahko pove kako ugotoviti moj ping
Start -> run -> cmd
pol natipkaj: "ping www.slo-tech.com" ali pa namesto ST-ja kaj drugega, recimo www.google.com
Start -> run -> cmd
pol natipkaj: "ping www.slo-tech.com" ali pa namesto ST-ja kaj drugega, recimo www.google.com
Vse je za neki dobr!
volkec ::
T-2 ima svoj speedtest za download, ki se nahaja tukaj
S tem testom boš dobil najverodostojnejši podatek ali je tvoja hitrost obljubljena ali ne. Pri ostalih testih zna biti hitrost malo nižja zaradi slabega routinga, etc.
Čeprav po lastnih ugotovitvah ima T-2 veliko boljši routing, kot recimo siol ...
S tem testom boš dobil najverodostojnejši podatek ali je tvoja hitrost obljubljena ali ne. Pri ostalih testih zna biti hitrost malo nižja zaradi slabega routinga, etc.
Čeprav po lastnih ugotovitvah ima T-2 veliko boljši routing, kot recimo siol ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: volkec ()
Ibex ::
www.speedtest.si je kar pogosto zaseden. Ta je tudi dobra www.speedtest.si http://pdoru.from.ro/upload-progress-me...
multiscan ::
Pa dobr .....
kaj se sploh da videti iz pinga?
imam adsl 256/1M, včasih je ping obupen.Včas tudi 1300ms
Če povečam hitrost, spremenim paket, na 796/10M, bo zadeva kaj boljša?
kaj se sploh da videti iz pinga?
imam adsl 256/1M, včasih je ping obupen.Včas tudi 1300ms
Če povečam hitrost, spremenim paket, na 796/10M, bo zadeva kaj boljša?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: multiscan ()
imagodei ::
@multiscan: ping ni nikakršno merilo hitrosti tvoje povezave. Je samo deloma, pa še to posredno, povezan s hitrostjo tvoje povezave. Ping je, preprosto povedano, nekaj takšnega kot ping na sonarju v podmornici ali ladji. Sploh ni toliko povezan s tabo, ampak ti pove, koliko je "oddaljen" računalnik, ki ga pingaš. Ta "oddaljenost" je v resnici merilo za hitrost odziva, lahko pa tudi za hitrost povezave med obema računalnikoma, tvojim in tistim, ki ga pingaš.
Če torej v command promptu v Polknih ali terminalskem oknu v Linuxu vpišeš:
--
ping www.google.com [Enter]
Preverjanje dosegljivosti www.l.google.com [72.14.221.104] z 32 B podatkov:
Odgovor od 72.14.221.104: bajtov=32 čas = 41ms TTL=243
Odgovor od 72.14.221.104: bajtov=32 čas = 40ms TTL=243
Odgovor od 72.14.221.104: bajtov=32 čas = 60ms TTL=243
Statistika preverjanja dosegljivosti za 72.14.221.104:
Paketov: Poslanih = 4, Prejetih = 4, Izgubljenih = 0 (0% izguba),
Povprečni čas v milisekundah:
Minimum = 40ms, Maksimum = 60ms, Povprečje = 45ms
--
ti odgovor pač pomeni, da je t.i. ICMP paket potreboval 45 milisekund, da je iz mojega računalnika prišel do googla, da ga je tam obdelal strežnik in da se je vrnil nazaj do mene. Če je strežnik torej zelo zaseden, je lahko fizična razdalja (žice) zelo majhna in omrežje zelo hitro, pa bo ping še vedno velik. Velja tudi obratno - če bo razdalja fizično dolga in bo nekje vmes ozko grlo, strežnik pa izjemno hiter, bo ping velik.
Zato pinga ne moreš uporabljati kot neko merilo za hitrost tvoje povezave. Jasno je, da bo imel nek strežnik (npr. računalnik od kolega, s katerim želiš igrat neko igro) večji ping, če bo na počasni liniji, kot drugi strežnik, ki bo na hitri liniji. Ampak to je samo posredno. Če si ti, ki pingaš oba strežnika na počasni liniji, bo rezultat slab ne glede na to, kakšno linijo imata strežnika.
Kakorkoli že, ping je lahko neka primerjava v hitrosti odziva dveh ali več strežnikov na Internetu, neposredno ti pa to nič ne pove o hitrosti tvoje povezave.
Če torej v command promptu v Polknih ali terminalskem oknu v Linuxu vpišeš:
--
ping www.google.com [Enter]
Preverjanje dosegljivosti www.l.google.com [72.14.221.104] z 32 B podatkov:
Odgovor od 72.14.221.104: bajtov=32 čas = 40ms TTL=243
Odgovor od 72.14.221.104: bajtov=32 čas = 60ms TTL=243
Statistika preverjanja dosegljivosti za 72.14.221.104:
Paketov: Poslanih = 4, Prejetih = 4, Izgubljenih = 0 (0% izguba),
Povprečni čas v milisekundah:
Minimum = 40ms, Maksimum = 60ms, Povprečje = 45ms
--
ti odgovor pač pomeni, da je t.i. ICMP paket potreboval 45 milisekund, da je iz mojega računalnika prišel do googla, da ga je tam obdelal strežnik in da se je vrnil nazaj do mene. Če je strežnik torej zelo zaseden, je lahko fizična razdalja (žice) zelo majhna in omrežje zelo hitro, pa bo ping še vedno velik. Velja tudi obratno - če bo razdalja fizično dolga in bo nekje vmes ozko grlo, strežnik pa izjemno hiter, bo ping velik.
Zato pinga ne moreš uporabljati kot neko merilo za hitrost tvoje povezave. Jasno je, da bo imel nek strežnik (npr. računalnik od kolega, s katerim želiš igrat neko igro) večji ping, če bo na počasni liniji, kot drugi strežnik, ki bo na hitri liniji. Ampak to je samo posredno. Če si ti, ki pingaš oba strežnika na počasni liniji, bo rezultat slab ne glede na to, kakšno linijo imata strežnika.
Kakorkoli že, ping je lahko neka primerjava v hitrosti odziva dveh ali več strežnikov na Internetu, neposredno ti pa to nič ne pove o hitrosti tvoje povezave.
- Hoc est qui sumus -
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | speedtest.siOddelek: Omrežja in internet | 13756 (12144) | Pesimist |
» | PingOddelek: Omrežja in internet | 1610 (1510) | TechBeats |
» | Visoki pingi Siol ADSL 1024/256 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 11476 (8055) | Alexius Heristalski |
» | Visok ping pri adsluOddelek: Omrežja in internet | 3107 (2468) | MOJNET.net |
» | SiOL mrk (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 10809 (10809) | hruske |