Forum » Zvok in slika » Programi za spreminjanje resolucije video datotek
Programi za spreminjanje resolucije video datotek
5pellfire ::
Torek kakor sem zapisal v subjectu, a mi lahko priporočite programe za spreminjanje
resolucije v video datotekah. Namreč imam par filmčkov ki bi jih želel gledati na DVD
komponenti ampak ne delujejo ...razlog je verjetno resolucija.
resolucije v video datotekah. Namreč imam par filmčkov ki bi jih želel gledati na DVD
komponenti ampak ne delujejo ...razlog je verjetno resolucija.
laguna ::
In kakšna je ta resolucija. Načeloma vse resulucije do 720 * 576 delujejo na DVD predvajalnikih, pa naj je to 48 *576, ali le 320*240 ali katerakoli vmesna. No vsaj pri meni je tako (philips lx3900sa). Glede spremembe resolucije pa je uporaben tudi brezplačni 1000 krat omenjen program virtual dub, prav tako nekateri divx kodeki že imajo vgrajeno spremembo resulucije. Vendar s spremembo resulucije bo potrebno ponovno kodiranje in to pomeni poslabšanje kvalitete izdelka!
LP
PS Kaj pa če je problem uporabljen kodek?
LP
PS Kaj pa če je problem uporabljen kodek?
lagunaaaa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: laguna ()
podtalje ::
Za spreminjanje resolucije je potrebno prekodiranje filma.
Najbolje popularna sta trenutno AutoGK in pa VirtualDub.
O samem postopku prekodiranja filma pa je odprtih že kar nekaj tem na forumu, kjer je natančno obrazložen postopek.
Najbolje popularna sta trenutno AutoGK in pa VirtualDub.
O samem postopku prekodiranja filma pa je odprtih že kar nekaj tem na forumu, kjer je natančno obrazložen postopek.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tudi Dell z 10-palčnim netbookomOddelek: Novice / Procesorji | 3952 (2669) | Shatzy |
» | VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 15140 (8546) | Revenant |
» | Mpeg4ModifierModOddelek: Zvok in slika | 5491 (3244) | podtalje |
» | Zajem optimalne slikeOddelek: Zvok in slika | 1364 (1254) | ReBi |
» | Kako convertirat DivX v VCD??Oddelek: Zvok in slika | 4584 (3220) | jabe |