» »

problemi v mreži

problemi v mreži

`ripper` ::

HeyHo!

Mam sledeč problem (pojavil se mi je že večkrat, predvsem na use sorte notebookih). Omrežje se lepo skonekta, dobim IP po DHCPju, in tudi omrežje v XPjih ne javlja nikakršnih konfliktov. Skratka, dostop do računalnikov v mreži pa je postala uganka... Če probam pingat neko mašino po mreži, ne dobim nikakršnega responsa (oba računalnika preko routerja povezana v LAN, notebook sem prinesel na drugo lokacijo in priključil na kabel, pa isto ne dela (pred tem na w-lanu)). Če pingam isto mašino po IPju, se zadevsna odzove. Tako torej; pingam hostname, mi pravi da ne obstaja, pingam IP, dobim nazaj ponge. Drug hec je pa to, da ko pingam www.arnes.si (recimo), mi pa spet pinga normalno... Skratka ne razumem, najprej sm mislu da mam kakšne težave z DNSji, samo to očitno ni to, ker mi WAN lepo DNSja, LAN pa ne. Aja, pa če pingam sebe kot localhost in kot ime računalnika, tud dela...

Any idea?
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)

PaJo ::

Problem v dns-jih seveda, ampak ne v dns-ju za internet ampak v tvojem lokalnem dns-ju v mrezi. Ce zelis, da bo tvoj racunalnik poznal vse masine v mrezi po imenih, mu moras to nekako povedat in za to uporabis v lokalno mrezo postavljen DNS streznik, ki recimo pozna vse ip masine in njihova imena v mrezi. Ko bos to imel ti bo deloval ping tudi za lokalna imena vseh racunalnikov v mrezi. Zadeva rabi malo igranja, ni pa tako zelo tezka za nastavit.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

nja...sej sm tud na to pomislu ze...samo moti me, ker mam v mrezi se 5 drugih racunalnikov in usi delajo uredu, se vidijo poimensko, ipd... nastavitve glede mreze so povsod iste. Mal sm se googlal ta problem dans in ubistvu ugotovu, da se to zgodil je ze vecim drugim, samo usi se v odgovorih sklicujejo na lmhosts in hosts, u teh dveh fajlih nimam pa jest napisano ama nic, klasicnih par vrstic z # spredaj...to je to.

Se ena stvar, k me moti pr tem, je ta, da na vseh teh racunalnikih oz. notebookih so stvari glede omrezja spilale. Vecinoma smo jih postavil prav pri nas in nikol nobenih problemov, potem pa se vracajo, ker jim ne dela lokalna mreza. Res, zadeva mi je nenormalno cudna.
bibl bubl babl ble

Vcasih kaj ponagaja tudi kaksen pozarni zid, ki ne spusca netbios traffca in se masine ne morejo zmenit med sabo. Torej poglej se fw nastavitve ter mogoce pusti masino kako urco na mrezi, po tem casu se vcasih masine same zmenijo in izmenjajo hostname, samo to ni 100% delujoca resitev, najboljsa resitev je lasten lokalni dns z vsemi zapisi, to dela 100% :D

OmegaBlue ::

Lahko mogoče tudi WINS strežnik? Meni je pomagal, ko sem nad windows votingom skoraj ponorel.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

Hmnja... mogoce je karkoli od tega, ne zanikam niti ne zagovarjam, samo moti me pa hecna vsega stvar tega je, da je to delalo b.p., uporabnik pa vem, da je tako neuk, da nastavitev ni spreminjal, oz. sm nekje 98% da ne :D

Ko se mi je to prvic zgodil, sem bil sigurn, da je uporabnica racunalnika kej stafnala po racunalniku in nastavitvah, pa se je ta problem pojavil 2x. A je mogoce da zadeva ne spila, ker gre za notebook in ma en kup network adapterjev pa se vmes ksna nastavitev podre, poleze ino se da dol s hudicem? =)

Drugace pa ta trenutek resujem problem s tem, da na novo nalagam XPje =)
bibl bubl babl ble

To ce racunalnik dostikrat menjuje omrezja in podobne zadeve se to v windowsih zelo rado zgodi, da nenkrat neha delat se tisto kar je prej delalo, pa se wlan je en faktor v minus, tako da to ni nic novega na winsih, zal to tako je;(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DNS nima podatka - od kje dobim IP?

Oddelek: Omrežja in internet
152247 (1988) Invictus
»

Tezave po kloniranju diska (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
563102 (2699) bosmla
»

Vista OpenVPN - Windows Domain

81188 (1064) Daedalus
»

Kako nastaviti LAN?

3311602 (7272) Tomi
»

WinXp share internet-obup