» »

Težava zaradi ločljivosti

Težava zaradi ločljivosti

zcetrt ::

Pozdrav.

Dobil sem prenosnik s 15" ekranom in ločljivostjo 1600x1200 pik. Za odtenek preveč. Zanima me, če ve kdo, kje oz s katerim programom ali morda skinom bi se dalo pripraviti WinXP, da bi tekst prikazovali večji.

Nisem tako prizadet, da bi potreboval accesability options, pri običajnih nastavitvah namizja pa lahko povečam le določene velikosti pisav. Vsebine oken pa ne. Resolucije ne bi rad spreminjal na nenaravno monitorju, ako le mogoče, saj so mi pri grafičnih in CAD programih zmogljivosti ekrana všeč.

Hvala za odgovore.
4.

Phoebus ::

Sej imaš v windowsih desni klik na ozadju pa (ne vem na pamet ker sem na linuxu) prilagoditev, mislim da gumb napredno, potem pa določaš vse možne fonte pa to...preklikaj malo.
Če se prav spomnem je to tam, kjer izbiraš temo okvirjev oken...

bastadu ::

1600×1200 na 15"8-O To je ja ločljivost za 21"...

jype ::

HP nw84x0 imajo 1920x1200 na 15.4" ekranu, pa se da super delat z njim.

Ziga Dolhar ::

bastadu, prenosnik != desktop. Jaz mam tudi 1400x1050 na 14" [ter 1920x1200 na 24"].

Sicer pa, zcetrt, Display properties -> Appearance -> Font size, ti ne zadošča?
https://dolhar.si/

Ne, display settings/font size ne omogoča nastavitve konkretno "window text", ostalo sem si takoj malce povečal in je super. Rad pa bi dosegel še spremembo le-tega. Prej sem delal na 1400x1050, 1024x768 pa je tuga.

V Operi pa sem sedajle opazil, da se da nastaviti minimal font size, kar je tudi precej fino. Vendar pa mislim, da ne deluje relativno (da bi nastavil, naj vsak font poveča za 4pt denimo, ampak le manjše poveča na minimalno "dopustno", zaradi česar bi znal design strani malce trpeti).

Je pa problem še toliko bolj pereč, ker je to moj primaren računalnik in na njem opravljam večino dela. Morda si bom omislil kakšen 19" LCD, če se bom preveč matral:|

edit: No, prva slabost je že, da na tej strani piše "teme zadnjih "nova vrstica" 24h, zasebna "nova vrstica" sporočila" ...

Sicer pa zoom tudi ne zabriše fontov tako kot nenaravna ločljivost ekrana, ampak jih lepo prilagodi ter strani ne popači tako hudo. Ne najdem pa, kje se nastavi npr. default zoom 120%.
4.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zcetrt ()

Ziga Dolhar ::

Res?

vir: Jaz
https://dolhar.si/

O, vile v vamp.

Ne boš verjel, ampak dve leti sem fural classic view, ravno tokrat pa sem si rekel, da ne bom kot stara mama govoril, kako je vse staro boljse in sem preklopil na srebrno shemo XP stila. Poizkusi, pri classic deluje tudi na window tekst, pri Xp stilu pa ne. Hvala, nikdar ne bi opazil.
4.

veteran ::

Žiga, "Display properties -> Appearance -> Font size" poveča samo pisave, ne pa tudi oken (dialogov), ta so še vedno premajhna.

Tkole:

Idealno. Najlepša hvala vsem, predvsem Veteranu. Nastavil na 115dpi.
4.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri izboru monitorja in resolucije

Oddelek: Pomoč in nasveti
232067 (1754) GrimReaper
»

ekran in prevelika resolucija

Oddelek: Zvok in slika
252807 (2400) c00L3r
»

Kako povečati pisavo v IEju ali Firefoxu?

Oddelek: Pomoč in nasveti
103220 (3036) Jakka
»

Core duo gericom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11912704 (8043) rokipoki
»

Prihaja 30-palčni Dell (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
699983 (7965) Nejc Pintar

Več podobnih tem