Forum » Znanost in tehnologija » Zakaj so električni avtomobili prava stvar
Zakaj so električni avtomobili prava stvar
Temo vidijo: vsi
Gregor P ::
Počas boš dobil EV ob pralnem prašku
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
kow ::
Časi se spreminjajo.
Če je nov kitajc 10, 20 jurjev cenejši od nemca, tega pri rabljenem ne boš nadoknadil, niti ti nihče ne garantira, da bo nemški po 12 letih v resnici kaj boljši.
Meni se sicer na nek nacin upira, ker sta oba moja avta zdrzala cirka 20 let starosti. Ampak ja, izgleda da bo tako.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
iKst_ ::
To se nanaša bolj na tiste pretekle komentarje, ko sem pisal, da si bodo EV na koncu tako enaki, da preprosto ne bo več razloga, zakaj bi plačevali več 
Itak pa naj bi bili EV-ji cenejši, to je bila vendar ena glavnih oglaševanih točk :-)
Itak pa naj bi bili EV-ji cenejši, to je bila vendar ena glavnih oglaševanih točk :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
karafeka ::
Časi se spreminjajo.
Če je nov kitajc 10, 20 jurjev cenejši od nemca, tega pri rabljenem ne boš nadoknadil, niti ti nihče ne garantira, da bo nemški po 12 letih v resnici kaj boljši.
Meni se sicer na nek nacin upira, ker sta oba moja avta zdrzala cirka 20 let starosti. Ampak ja, izgleda da bo tako.
Kaj pomemi, da sta zdržala 20 let? Kaj se je takrat zgodilo, da nista več delala?
V bistvu zadnji se vozi, vendar je sklopka pri koncu in bo sel kmalu v prodajo za drobiz. Ekonomika ne zdrzi vec.
Zgodovina sprememb…
Pri enem mojem 20-letnem japoncu je bila rja problem, da je bilo nekje pleh že preveč načet; vse ostalo je delalo brezhibno. En šved je pa postal oldtimer in je v bistvu bila edina stvar, ki ga je tu in tam hecala kakšna elektronika, drugače pa vse dela - seveda ob rednem vzdrževanju (in pa ni se ga več vozilo razen toliko kolikor je bilo potrebno, da kaj ne zariba).
Utk ::
Tak star avto ti porabi več goriva in servisov kot stane nov EV. Če se z njim dejansko kaj voziš. Če ne, je pa samo še dražji na km.
Sej tudi 15 let star EV ne bo kar fuč. Če ima nov 400 km, bo tudi star z zanič baterijo imel 250 ali pa 300. Ostalo, podvozje, se pač popravlja dokler se komu zdi vredno.
Tudi EV boš vozil dokler gre, ampak če smo realni, je vseeno kolk je vreden 15 let star avto. Tebi, če ga voziš, je lahko vreden veliko, ker ti ni treba odkartat za novega, tržna vrednost je pa par obrokov za novega.
Sej tudi 15 let star EV ne bo kar fuč. Če ima nov 400 km, bo tudi star z zanič baterijo imel 250 ali pa 300. Ostalo, podvozje, se pač popravlja dokler se komu zdi vredno.
Časi se spreminjajo.
Tudi EV boš vozil dokler gre, ampak če smo realni, je vseeno kolk je vreden 15 let star avto. Tebi, če ga voziš, je lahko vreden veliko, ker ti ni treba odkartat za novega, tržna vrednost je pa par obrokov za novega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Sej tudi 15 let star EV ne bo kar fuč.
Poanta je, da ja. Trenutno izgleda, da bo 15 let star kitajc ze fuc. Pokvarilo se bo nekaj v baterijskem sklopu in avto bo nicvreden, ker bo popravilo predrago.
Na avtonetu imas samo en res star nissan leaf, letnik 2014. Prevozenih pa manj kot 100k.
Zgodovina sprememb…
iKst_ ::
Na mobile.de jih je več kot 400, pa kar nekaj jih ima več kot 200k.
Je pa treba vedet, da je bil Leaf vedno kar eksotika, tastari še posebej. V celi EU so jih prodajali po 10-15k na leto.
Je pa treba vedet, da je bil Leaf vedno kar eksotika, tastari še posebej. V celi EU so jih prodajali po 10-15k na leto.
Sej tudi 15 let star EV ne bo kar fuč.
Poanta je, da ja. Trenutno izgleda, da bo 15 let star kitajc ze fuc. Pokvarilo se bo nekaj v baterijskem sklopu in avto bo nicvreden, ker bo popravilo predrago.
Na avtonetu imas samo en res star nissan leaf, letnik 2014. Prevozenih pa manj kot 100k.
To bo kak posamezen primer. In bo avto pač vreden 0 namesto 3 jurje. Big fucking deal.
karafeka ::
S tem, da se zna zgodit, da boš moral še plačat za razgradnjo baterije oz. zaradi večjega vpliva na okolje.
Itak itak. Pa še pretepli te bojo.
Naredite si matematiko, 10 let ekosklad kredita za omodo 5, 23 jurjev po subvenciji. 7 let garancije na vse, 8 na baterijo. Kakšen avto na katerikoli drug pogon ali izvor se dobi in vozi za tak mesečni znesek?
Tudi če ga takoj po 10 letih direktno sprešaš.
Naredite si matematiko, 10 let ekosklad kredita za omodo 5, 23 jurjev po subvenciji. 7 let garancije na vse, 8 na baterijo. Kakšen avto na katerikoli drug pogon ali izvor se dobi in vozi za tak mesečni znesek?
Tudi če ga takoj po 10 letih direktno sprešaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()