» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1087 / 1217
»»

Gregor P ::

Ne, tukaj je EV v vlogi te stoenke takrat. Ko si prisiljen v to, da jo moraš imeti.8-)

Jaz sem v temi, ker sem najprej pričakoval, da nam bodo predstavili res kakšno revolucionarno alternativo, tako so nam pa prepakirali 100-let staro tehnologijo, ki je enkrat že ni uspelo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Utk ::

5 let, al pa kolk že, si v tej temi, še zmeraj razočaran in še zmeraj vztrajaš?

Veš kdaj sem bil jaz nazadnje v temi o dizlu...
Je tudi že kakih 5 let nazaj, ko sem reku, da je dizel finito in od takrat res več ni kaj pisat o njemu. Ti pa tu še kar vztrajaš...

Bomo pač počakali do leta 2035, ko bo kaj več znanega.8-)

Kawhi ::

https://www.carscoops.com/2023/10/tesla...

pazite Teslaši da se ne boste preveč po dežju vozili...

Ja, predvsem se ne vozit po pol metra globoki vodi. Mislim, v čem je problem, če ni to stvar garancije, je stvar zavarovalnice.

DamijanD ::

Pa kaj je s temi škoti in EVji zadnje čase :D

2dark ::

Gregor P je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Pred leti je tudi stoenka veljala za družinski avto.
... a vsak si je želel v resnici imeti vsaj golfa, če ne kaj drugega iz tujine; a je bilo preprosto predrago za večino ljudi. Stoenka&co so bili nujno zlo.

BMW in Mercedes sta bila rezervirana za premožnejše in ne navadne delavce kot je to danes.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Malo oftopic, ampak...morda pa ne:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/v...

Je bil kater od teh električni? Na slikah se največ dogaja okoli parkiranega renoja...

Stavba je zgleda ta požar dobro prenesla, tako da so skoraj morala goreti le klasična vozila.

J.McLane ::

Če bi v tej parkirni hiši gorel EV potem Maribora nebi bilo več na zemljevidu :))
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Tak je! Zdaj pa daj še za eno rundo:D

BigWhale ::

Gregor P je izjavil:

Jaz sem v temi, ker sem najprej pričakoval, da nam bodo predstavili res kakšno revolucionarno alternativo, tako so nam pa prepakirali 100-let staro tehnologijo, ki je enkrat že ni uspelo.

Sej ICE je 200 let stara tehnologija, tko da smo ok.

Pricakovat revolucijo je pa butasto. Ceprav je to, da lahko polnis doma, kr revolucionarna sprememba v primerjavi z ICEji.

mehatronik12 ::

Ko smo že pri družinskih avtih.
Jaz z dvema malima otrokoma nikoli nebi vzel avta v rangu Kone.

Imam Škodo Kodiaq (privat) in Octavio (službeno).
Zakaj ne:
- na začetku smo imeli dva vozičeka, si ju zložil in vrgel v prtljažnik poleg ostale krame
- Pozimi se gremo sankat, dvojne sanke in lopatice in vsa oblačila preprosto daš not brez razmišlanja
- Zdaj sta večja rabimo en voziček in kolo + poganjalček ko gremo za vikend k babici ali pa na izlet, itd....
- Ker živimo v hiši ko kaj kupim podrem sedeže, not naložim vsega in svašta in peljem ,pohištvo, (splomadi ko se ureja vrt), in v jesen ko se vozi na odpad npr...
- Gremo bordat z kolegi, 4 borde vržem v prtljažnik res da gledajo prek sedežev ampak gre ==> peljem se v Schladming in nazaj brez da bi me skrbela baterija, ker je zunaj -15¨C
- Za glavni dopust pa še kolesa za naju zraven vsega...

Nevem kako bi lahko, vse to spravil v kovček... in me niti ne zanima, ker si mi neda vedno s tem ukvarjat. ==>
"Zdej itak ne boste verjeli ampak poraba pade oziroma skoraj enaka."
res pa je , da bi s tem prišparal na gorivu , ali to velja samo za EV-je ==> vic stoletja :D

Res da v 90% primerih ne potrebujem tako velikega avta, ampak sem pač komot in sem pripravljen dat zato 400€ več na leto za diesel (cifra je izmišljena, važen je point.. ;) )

Sparkxl ::

Oh kdo bi si mislil, v debati o družinskem avtu se je oglasil nekdo z dejansko čisto pravo družino, ki ima potrebe po prostoru kakšne pač ima. Po EV religiji si antikrist ki rabi ladjo, ki jo v bistvu ne rabi, ker je C3 čisto dovolj za družino z 2 članoma

Kawhi ::

https://electrek.co/2023/10/17/half-of-...

(sparkxl, tečen si k glista, tepeš mrtvega konja, bumbarji ti pa odgovarjajo...)

Novi kodiaq z nekaj opreme stane 45-50 jurjev. Nobene strašne razlike proti tesli y z večjo baterijo, ki se je ne bi dalo nadoknadit z gorivom in servisi.

Sparkxl je izjavil:

Oh kdo bi si mislil, v debati o družinskem avtu se je oglasil nekdo z dejansko čisto pravo družino, ki ima potrebe po prostoru kakšne pač ima. Po EV religiji si antikrist ki rabi ladjo, ki jo v bistvu ne rabi, ker je C3 čisto dovolj za družino z 2 članoma

Ja, to je edini clovek na tem forumu, ki ima otroke in ko bo kadarkoli imel otroke, zato bolje da ostali molcimo. :>

deco16 ::

Mene zdej v vsem tem zanima zakaj mehatronik ni omenik kodiaq kot kandidata za zamenjat z EV-jem, ali delaš tolk mal km?

In ja prihraniš verjetno s kovčkom na vseh vozilih itak, ampak pri ICE se verjetno ni opazlo, vic stoletja ali ne.

https://www.thule.com/en-us/articles/gu...

*Internal tests at Thule show that our rear cargo boxes have an improved effect on the range of your vehicle. However, many parameters can affect your vehicle's fuel consumption or battery range. Therefore, you may see results that differ from ours.

BigWhale je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Ja, to je edini clovek na tem forumu, ki ima otroke in ko bo kadarkoli imel otroke, zato bolje da ostali molcimo. :>

Glej, vedno sem za konstruktivne debate, samo ko se mi začne prodajati neke floskule na podlagi skladnosti z religijo, mi potrpljenje začne popuščati :)

Ne štekaš da si ti del religije ki je pač anti tej.

Imamo družine, imamo EV in vozimo se okoli. No compromises, kdaj se ustavimo in kaj nafilamo in to je to. Večino poti pa gre tud brez tega.

Matr otroc! A bo mir? Pač ni vse za vsazga...

J.McLane ::

Če se že greš nek dopust z avtom potem počasi prideš do tega ja avtodom ena najboljših variant, ki ti reši vse probleme s prostorom in tudi bookingom nastanitev. :D
Če na dopust potuješ z avionom, potem bo dober praktično vsak avto s prostorom za 5 oseb.

Za razne rekvizite (smuči, board, sani, kolesa), pa že vrsto let prakticiram za to namenske prtljažnike ali na kljuki ali pa na strehi.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Zgodovina sprememb…

• spremenil: J.McLane ()

Pithlit ::

Gregor P je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Pred leti je tudi stoenka veljala za družinski avto.
... a vsak si je želel v resnici imeti vsaj golfa, če ne kaj drugega iz tujine; a je bilo preprosto predrago za večino ljudi. Stoenka&co so bili nujno zlo.

Aja točno. Ker golf je imel ful več placa kot stoenka? Way to prove my point. Golfa se je kupovalo izključno iz nekih emo vzgibov. Da pokažemo sosedu da si lahko privoščimo en nazivagen (made in Bosna)... ker neke dodane vrednosti napram stoenki ni imel (v kontekstu 'size matters'). Tehnično pa, ja, je bil mal bolj napreden.

J.McLane je izjavil:

Če se že greš nek dopust z avtom potem počasi prideš do tega ja avtodom ena najboljših variant, ki ti reši vse probleme s prostorom in tudi bookingom nastanitev. :D
Če na dopust potuješ z avionom, potem bo dober praktično vsak avto s prostorom za 5 oseb.

Za razne rekvizite (smuči, board, sani, kolesa), pa že vrsto let prakticiram za to namenske prtljažnike ali na kljuki ali pa na strehi.

Ja, un ameriški RV. K se na knof lepo razširi. Pa še avto ma nekje v sebi.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Ja, jest brez tega ne grem sploh na dopust. Enostavno ne gre vec! K zena spakira za tri dni, je game over. Ce greva za pet dni pol mam pa itak tri serpe najete, da mi prinesejo vse kufre!

Ja ker na Mont Everest res mal težko prideš z avtom, tud če je električen:P

Ma ne problem je tudi -15°C kot smo danes slišali, tko da no go :D

Kaj da ne? Jest pridem, za salo!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

mehatronik12 ::

Pa kaj tu nima noben denarja za smučanje , lani je blo kr parkrat pod -15C¨. Če maš takrat dopust pač greš takrat ne rabiš se ozirat na polnilnice, doseg, kaj bo če bo en teden avto stal na -5C do -20 itd...
Se se zgodi enkrat na 3 leta, ampak v tem je point. Za vse zgoraj omenjene stvari (v prejšnjem postu) ne rabiš nič montirat gor dol, razmišljat/iskat kje boš ustavil koliko je tam cena kW ali je zasedena polnilnica in ali dela :D
Nabašeš in pelješ...
Čeprav če thule piše da z njihovim polnim kufrom moj avto manj žere se pa mogoče splača investirat v njihov kufer :D :D (da jih nebi kdo tožil so lepo še dopisali en stavek zraven ;))
==> mogoče se mi cena kufra povrne po 50 000km, pa ti si verjameš kaj pišeš ==> tu še te EV fani pomoje ne podpirajo ;)

Zakaj ne primerjam Kodiaqa z EV-ji ker bi bilo to smešno, kje pa naj dobim izpravnega 3 leta starega SUV z ok dosegom za podobno ceno!?
Za moje pojme sem dobil dober družinski avto 3 leta star avto za 23000€ (avtomatik, ful oprema== Style, zimske gume in alu felne zraven...). Letno naredim okoli 10000km... Vozim nena 120km/h po AC kot EV fani in mi žere povprečno 8-9l. Servisi na 30000km , cena 110€ (ni več garancije....)
Ki je danes vreden 21000€ na avtonet (verjetno inflacija ...)

evo tu račun za vas EV fane, da nebo pol spet nekdo rekel za takšno ceno pa ja ni možno....
 Kodiaq racun

Kodiaq racun

Še vedno ne vem kaj bi rad povedal s temperaturami pod ničlo in EVji? Tašča živi v okolici babnega polja, obiščem večkrat pozimi, tudi za več dni. A misliš da ne dela al kaj? Da zmrzne vse skupaj?

Cena kufra se ne povrne niti noben ni to napisal, se pa poveča avto brez da se zapravlja za velike ladje.

Jaz sem kupil tudi 3 leta star EV, za njega sem dal 24k in pomoje ga lahk tudi prodam za 22k, vmes so mi dali novo baterijo kar se tiče skeptikov je to rešeno.

Kaj bi rad torej povedal?

Razen tega, da kot vsak drugi slovenec misli da ima avto z ful opremo lol, odprem konfigurator in mi na levi predlaga style, pol pa sportline za 20k več in RS za 15k.
Evo link:
https://konfigurator.skoda.si/cc-si/sl_...

Torej maš še kaj pomembnega za povedat, za tiste skeptike kateri berejo in se odločajo med EVjem ali ne?

mehatronik12 je izjavil:

Pa kaj tu nima noben denarja za smučanje

Pogovarjaš se s folkom ki mu je 30k za avto dat absolutno preveč. Če mal bolš pogledaš, folk hoče met avto za 15k. Nov. Ti resno pričakuješ da bo tak folk dajal po jurja na osebo za smučanje? Letno? Baje imajo skor vsi sodelujoči 4-5 otrok, če ne morejo sprejet avta manjšega od passata. Zdej pa računaj.

www.suvdrive.com/comparison/Škoda-kodia...

krucymucy ::

Dacia je ugodna trenutno. 13.5k za mestni avtomobilcek.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

Zadnjic sem se sel malo peljat s sosedovo, niti ni tako slabo kot sem mislil.

krucymucy je izjavil:

Wau.. Baterija celi 26.8 kWh :))..

To ni ugodno, ker noben ne kupi avto samo za po mestu. Nobeden. Tole še 200 km dometa nima. Nima.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

b3D_950 ::

Verjetno zmaga ta:

Twingo Electric
28.270 €
22 kWh
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

2dark je izjavil:

krucymucy je izjavil:

To ni ugodno, ker noben ne kupi avto samo za po mestu. Nobeden. Tole še 200 km dometa nima. Nima.

In? Pač ti nisi ciljna grupa. Sam tvoj problem je točno to da ne zmoreš pomislit izven svojih okvirjev.

Čist dober dil je za drugi avto. V robnih primerih tudi za prvega.

b3D_950 je izjavil:

Verjetno zmaga ta:

Twingo Electric
28.270 €
22 kWh

Zadnjič ko sem twingiča gledala je bil dobrih 17k

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

krucymucy ::

2dark je izjavil:

Seveda nima, mogoce poleti, ce res varcujes, ampak nima veze. Zadnjih nekaj mesecev odkar sem menjal delovno mesto, nisem se sel vec kot 30km od doma z avtom.
Tako da resno razmisljam, da bi vzel eno za v sluzbo in nazaj. 50km dnevno. Tesle je skoda pozimi, predraga.

Za tak denar dobiš ZOE z 40kWh baterijo, bolj proper avto sam zvezdice jim manjkajo(ne temu, novejšim).

Al pa e-Golfa z 31kWh baterijo če pritisneš mal na prodajalca da nej ne zlata prodajajo saj so jih nove kupili za 20k.

Al pa ioniq tastar.

Vsekakor raje rabljeno bolše kot ta dacia.

a_borlak ::

Ta Dacia bi morala biti pod 12k, potem pije vodo. Ker če bo eC3 res štartal pri 23k, bo kar povpraševanje ne le pri nas.

b3D_950 je izjavil:

Verjetno zmaga ta:

Twingo Electric
28.270 €
22 kWh

Če se že gremo. za ta denar imaš Cupro Born s 58 kWh baterijo. Mu vsaj lahko rečemo avto.

Pithlit je izjavil:

In? Pač ti nisi ciljna grupa. Sam tvoj problem je točno to da ne zmoreš pomislit izven svojih okvirjev.

To, da ne moreš prepeljat razdalje ljubljana -Maribor je za tebe dober avto?

deco16 je izjavil:

Za tak denar dobiš ZOE z 40kWh baterijo, bolj proper avto sam zvezdice jim manjkajo(ne temu, novejšim).
Vsekakor raje rabljeno bolše kot ta dacia.

Zoe ma dejansko velik dometa in majhno porabo. Tudi na ac-ju.

deco16 je izjavil:

Al pa e-Golfa z 31kWh baterijo

.

E golf ima slab domet.

Ljudje, nočete EV-ja z majhnim dometom, ker se potem skoz išče polnilnico- To se ne napolni v 1 minuti.. Hitre polnilnice so drage ..

0.70 -0,80 centov po kWH..
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

Pithlit je izjavil:

mehatronik12 je izjavil:

Pa kaj tu nima noben denarja za smučanje

Pogovarjaš se s folkom ki mu je 30k za avto dat absolutno preveč. Če mal bolš pogledaš, folk hoče met avto za 15k. Nov. Ti resno pričakuješ da bo tak folk dajal po jurja na osebo za smučanje?

www.suvdrive.com/comparison/Škoda-kodia...

Gremo od začetka. Ti si dala 30k z avto? Nisi. Zakaj? Ker ti je absolutno preveč, ali ker nimaš? Če sama nisi, zakaj bi drugi morali?

Če malo boljše pogledaš? To govoriš samo ti. Razen če se pogovarjamo o mestnih kantah. Takrat je 15k max ja. Nov.

"Ti resno pričakuješ da bo tak folk dajal po jurja na osebo za smučanje? " Emmm....ja? Ker ne boš verjela, enim ni avto center smisla obstoja. Vem, v sloveniji je to redkost, ampak obstajamo tudi taki. Letos recimo sem v dopust in hobije zmetal za en lep avto. Si lahko misliš?

Ne vem zakaj se mora vsaka tema to izrodit v merjenje kurcev. Dejstvo je, da bo vse več električnih avtov, ICE se bojo ukinjali. Ne zarad prepovedi, ampak ker si nihče ne more privoščit dveh linij modelov, električnih in naftnih. Napovedujemo že tam od leta 2016, da bo po letu 2020 EV cenejša opcija v določenih razredih in leta 2025 v praktično vseh razredih. Te napovedi jaz danes še zmeraj ne bi spreminjal oz. popravljal. Vaše naftaše boste lahko vozili še 40 let, če boste želeli, ampak po letu 25 bo naftni avto zelo neracionalen nakup in jih bojo kupovali samo še entuziasti in ljudje z zelo specifičnimi potrebami (pod kar 3x letno pot v Zadar ne spada). Ostali bojo kupili EV, ker bo boljši, bolj praktičen (manj servisov in polnjenje doma) in cenejši od ICE. Čeprav se nobena od slabosti razen cene do takrat ne bo nič kaj bistveno spremenila. Še zmeraj ga bo treba polnit 20-30 min po 200-300 km, marsikdo ga pa še zmeraj ne bo imel kje polnit doma, ker se blokaši nikamor ne premaknete in čakate na ne vem kaj, polnilnic bo več, ampak bo več tudi električnih avtov. EV bo draga opcija, ni dvoma, ampak naftni avto bo pa še bistveno dražji. Če boste med EV modeli našli model zase po ceni zase, prav, če ne, zero fucks given. Tudi zame se danes nihče ne bi sekiral, če ne bi našel naftnega modela zase za ceno, ki je bi hotel.

There, i have spoken.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Likalnik ::

mehatronik12 je izjavil:

Pa kaj tu nima noben denarja za smučanje , lani je blo kr parkrat pod -15C¨. Če maš takrat dopust pač greš takrat ne rabiš se ozirat na polnilnice, doseg, kaj bo če bo en teden avto stal na -5C do -20 itd...
Se se zgodi enkrat na 3 leta, ampak v tem je point. Za vse zgoraj omenjene stvari (v prejšnjem postu) ne rabiš nič montirat gor dol, razmišljat/iskat kje boš ustavil koliko je tam cena kW ali je zasedena polnilnica in ali dela :D
Nabašeš in pelješ...
Čeprav če thule piše da z njihovim polnim kufrom moj avto manj žere se pa mogoče splača investirat v njihov kufer :D :D (da jih nebi kdo tožil so lepo še dopisali en stavek zraven ;))
==> mogoče se mi cena kufra povrne po 50 000km, pa ti si verjameš kaj pišeš ==> tu še te EV fani pomoje ne podpirajo ;)

Zakaj ne primerjam Kodiaqa z EV-ji ker bi bilo to smešno, kje pa naj dobim izpravnega 3 leta starega SUV z ok dosegom za podobno ceno!?
Za moje pojme sem dobil dober družinski avto 3 leta star avto za 23000€ (avtomatik, ful oprema== Style, zimske gume in alu felne zraven...). Letno naredim okoli 10000km... Vozim nena 120km/h po AC kot EV fani in mi žere povprečno 8-9l. Servisi na 30000km , cena 110€ (ni več garancije....)
Ki je danes vreden 21000€ na avtonet (verjetno inflacija ...)

evo tu račun za vas EV fane, da nebo pol spet nekdo rekel za takšno ceno pa ja ni možno....
 Kodiaq racun

Kodiaq racun

Bacanje para

Utk je izjavil:

Ne vem zakaj se mora vsaka tema to izrodit v merjenje kurcev. Dejstvo je, da bo vse več električnih avtov, ICE se bojo ukinjali. Ne zarad prepovedi, ampak ker si nihče ne more privoščit dveh linij modelov, električnih in naftnih. Napovedujemo že tam od leta 2016, da bo po letu 2020 EV cenejša opcija v določenih razredih in leta 2025 v praktično vseh razredih. Te napovedi jaz danes še zmeraj ne bi spreminjal oz. popravljal. Vaše naftaše boste lahko vozili še 40 let, če boste želeli, ampak po letu 25 bo naftni avto zelo neracionalen nakup in jih bojo kupovali samo še entuziasti in ljudje z zelo specifičnimi potrebami (pod kar 3x letno pot v Zadar ne spada). Ostali bojo kupili EV, ker bo boljši, bolj praktičen (manj servisov in polnjenje doma) in cenejši od ICE. Čeprav se nobena od slabosti razen cene do takrat ne bo nič kaj bistveno spremenila. Še zmeraj ga bo treba polnit 20-30 min po 200-300 km, marsikdo ga pa še zmeraj ne bo imel kje polnit doma, ker se blokaši nikamor ne premaknete in čakate na ne vem kaj, polnilnic bo več, ampak bo več tudi električnih avtov. EV bo draga opcija, ni dvoma, ampak naftni avto bo pa še bistveno dražji. Če boste med EV modeli našli model zase po ceni zase, prav, če ne, zero fucks given. Tudi zame se danes nihče ne bi sekiral, če ne bi našel naftnega modela zase za ceno, ki je bi hotel.

There, i have spoken.

To imaš kaki transkript iz EV maše?

deco16 je izjavil:

Jaz sem kupil tudi 3 leta star EV, za njega sem dal 24k in pomoje ga lahk tudi prodam za 22k, vmes so mi dali novo baterijo kar se tiče skeptikov je to rešeno.

Zakaj pa si menjal baterijo?

Mato989 ::

Utk je izjavil:

There, i have spoken.

Glavna razlika je da v ICE segmentu se moraš pa res potrudit da ne najdeš avta zase, za razliko od EV...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Se sploh ne strinjam. Od naftnih avtov pride v poštev samo dober hibrid, suvov nočem, karavan ali večji HB, tako da mi ostane, če bi danes kupoval, samo corolla karavan in honda civic. To smo pa spet na 35 jurjih, kar pomeni da TCO ni nič manjši od električnega, kvečjemu večji.
Če si zadovoljen z nekim kia ali vw sranjem, potem se pa najde marsikaj kaj. Ampak to je vse sranje, z bistveno več kompromisi od vsakega EV.

Zgodovina sprememb…

codeMonkey ::

0,99% financiranje na 48 mesecev za Hyundai, ce prav razumem (v ZDA). Se zacenja to, kar smo debatirali o obrestni meri in avtomobiloh nekaj strani nazaj?

https://insideevs.com/news/691973/hyund...

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Se sploh ne strinjam. Od naftnih avtov pride v poštev samo dober hibrid, suvov nočem, karavan ali večji HB, tako da mi ostane, če bi danes kupoval, samo corolla karavan in honda civic. To smo pa spet na 35 jurjih, kar pomeni da TCO ni nič manjši od električnega, kvečjemu večji.
Če si zadovoljen z nekim kia ali vw sranjem, potem se pa najde marsikaj kaj. Ampak to je vse sranje, z bistveno več kompromisi od vsakega EV.

Po katerih točkah ti pride samo to v poštev, če zanemariva izgled in zunanjost ki je seveda vsakemu subjektivna...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Sej sem napisal. V poštev pride samo dober hibrid. Dizla nočem, navadni bencinarji preveč porabijo, niti niso nič kaj cenejši, če hočeš (dober) avtomatski menjalnik, radarski tempomat, itd. Vsi ostali hibridi razen toyote in honde so pa zanič (to je pač objektivno dejstvo). No, še ford bi šel teoretično tu not, ampak dober hibrid ima samo v s-maxu in galaxy, ki se itak ukinjata.

Zgodovina sprememb…

DamijanD je izjavil:

Zakaj pa si menjal baterijo?

So mi jo menjali iz vpoklica, zaradi mene bi lahk bla tastara notr. Po 110k ni bilo vidne degradacije.
To je tudi "plus" vseh kon pod letnik 2021, da so jim baterijo zamenjali in to ne dolgo nazaj.

Utk je izjavil:

Sej sem napisal. V poštev pride samo dober hibrid. Dizla nočem, navadni bencinarji preveč porabijo, niti niso nič kaj cenejši, če hočeš (dober) avtomatski menjalnik, radarski tempomat, itd. Vsi ostali hibridi razen toyote in honde so pa zanič (to je pač objektivno dejstvo). No, še ford bi šel teoretično tu not, ampak dober hibrid ima samo v s-maxu in galaxy, ki se itak ukinjata.

Dobro to da dizla nočeš ni glih neka objektivna zahteva ampak subjektivna... v rangu izgleda...

Kaj je "dober" avtomatski menjalnik boš obrazložil... če ne dirkaš je vsak dovolj dober... ok radarski tempomat je prva relevantna informacija...

Torej imava trenutno:

Dizla nočem (subjektivno)
Bencin preveč porabi (subjektivno)
"Dober" avtomatski menjalnik (subjektivno oz. potrebno obrazložitve)
radarski tempomat (ok objektivno dejstvo)
Hočem hibrida (subjektivno)

In ti se potem pizdiš ko jaz subjektivno želim samo doseg 300km realen pod 25k... ter vzvratno kamero in avtomatika...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()
««
1087 / 1217
»»