Forum » Pomoč in nasveti » Dell GX100 in WIN98 inštalacija
Dell GX100 in WIN98 inštalacija
JanezC ::
Pozdrav,
ena zanimiva težava. Poskušam namestiti WIN98SE na Dell GX100 PC (128MRam, 600MHz proc, 2.1G disk integrirana video itd...) V vsakem primeru, ko štartam setup (Win98) se mi mašina obesi (start z CD ali če skopiram install na HDD - vseeno). Naj omenim, da če priklopim disk z že inštaliranimi WIN98 normalno deluje, vključno z aplikacijami. Tako da RAM verjetno ni. Na nivoju DOS-a deluje. Setup z opcijo /is (brez scandiska) tudi ne pomaga. So - what to do? Hvala!
ena zanimiva težava. Poskušam namestiti WIN98SE na Dell GX100 PC (128MRam, 600MHz proc, 2.1G disk integrirana video itd...) V vsakem primeru, ko štartam setup (Win98) se mi mašina obesi (start z CD ali če skopiram install na HDD - vseeno). Naj omenim, da če priklopim disk z že inštaliranimi WIN98 normalno deluje, vključno z aplikacijami. Tako da RAM verjetno ni. Na nivoju DOS-a deluje. Setup z opcijo /is (brez scandiska) tudi ne pomaga. So - what to do? Hvala!
Spajky ::
Kdaj se ti obesi točno; si v Biosu oni virus warning izklopil?
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
JanezC ::
Hvala za informacije, zadevo rešil na drug način. Vstavil sem drugo video kartico in ono integrirano izklopil v Biosu. Setup se je pognal in sem pač inštaliral WIN98. Po demontaži dodatne kartice - Win delujejo z integrirano naprej. Očitno originalna integrirana kartica ni kompatibilna z WIN98 na nivoju DOS-a. Še enkrat hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 95 dve desetletji pozneje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 32821 (26292) | Spajky |
» | Windows XP namestitev brez uporabnega CD pogonaOddelek: Operacijski sistemi | 2706 (2460) | Mercier |
» | Iz WinXP--na Win98Oddelek: Pomoč in nasveti | 1217 (1107) | Airskull |
» | Snemanje win98 brez CD-ROM-aOddelek: Operacijski sistemi | 1673 (1424) | Lincolin |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2374 (1745) | BlackHole |