» »

Iz WinXP--na Win98

Iz WinXP--na Win98

amatercek ::

Pozdravljeni!

Prosil bi za pomoc pri naslednji tezavi,in sicer: dobil sem en star rac. z Win Xpeji gor:( , zaradi boljsega delovanja bi rad dal gor Win98! Tu se pa pojavi tezava--kako to narest? Kolk sem prebral na forumu, moras nekaj v MS-dos u nastavit( kar mi tud napise ce zazenem win98 cd).A sem prebral, da winXp nimajo vec dos-a.? Pa me zanima kaj dobis, ko gres v start--run--cmd??
Ce v biosu nastavim first boot device cd-rom, mi napise disk boot failure in mi zazene xp je. Ce nastavim 1,2 in 3 boot device cd-rom naredi enako. Naredil sem si sitemsko disketo vendar ne vem kako jo naj uporabim?!

Mislim da je za vas poznavalce tole prav smesno, vendar prosim za pomoc!:)

Stokrat hvala!

LP

Han ::

Poženi mašino z zagonskega Windows XP CDja in pobriši particije na disku. Resetiraj. Vstavi zagonski Windows 98 CD...

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: STASI ()

gandi ::

Očitno imaš staro verzijo win 98, ki še ni boot cd, ker win 98 SE se že boot-a iz cdja...
Rabil boš zagonsko disketo, ki jo lahko ustvariš sam...
Vstavi disketo v disketnik, z desno miškino tipko klikni na pogon A, izberi Formatiraj...
Spodaj obkljukaj Ustvari zagonsko MS-DOS disketo...
Ko imaš zagonsko disketo ustvarjeno, restartaj računalnik in v bios-u nastavi Disketni pogon na First Boot device in shrani...
Ponovno zaženi računalnik in prikaže se ti Microsoft Windows 98 Zagonski meni...
Ko se ti naložijo vsi gonilniki samo napiši: fdisk
Odpre se ti nov meni in tam izberi: Brisanje ne Dos particij, da zbrišeš NTSF particijo od Xp-jev, potem izberi možnost Ustvari Primarno particijo in ko to narediš samo še sformatiraj disk in na novo naloži Win98...
Vstavi Zagonsko disketo, ponovno zaženi računalnik, vstavi Windows 98 CD, vnesi številko 1, izvede se niz iskanj, nato se pa prikaže MS-DOS pozivnik...
Vpiši: d:\setup in klikni v redu...
To naj bi blo to...
LP Aleš!

fjakov ::

narediš zagonsko disketo za vin 98 u dosu naštimaš tko da se zagon začne z disketo ubacuš disketo in vin 98 cd zaženeš računalnik in slediš navodila ko se ustavi na A: napišeš setup in slediš navodila naravno prej moraš formatirat disk in pretvorit v format FAT IN TO BI BILO TO

fjakov ::

Popravek ne u dosu ampak u biosu

Zgodovina sprememb…

Airskull ::

btw. najprej probaj v xp-jih izklopit vse grafične učinke, ker po mojih izkušnjah xp-ji mnogo bolje delujejo na večini starejših sistemov (cca 300 mHz in 64+ rama).
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Airskull ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 98; temeljit pregled ali format?

Oddelek: Operacijski sistemi
322094 (1570) Pyr0Beast
»

formatiranje diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
202185 (1759) SavoS
»

formatiranje in ponovna postavitev OS win98

Oddelek: Operacijski sistemi
81253 (1139) ql000
»

Nastavitev Win Xp