» »

Povratni inženiring pice

Povratni inženiring pice

vir: CNet
CNet - News.com poroča o nadvse zanimivem članku -- nek uporabnik se je odločil, da bo razvil recept za eno od njegovih najljubših pic, ki jih pečejo v piceriji Patsy's. Po dolgem fanatičnem slepem poskušanju je spremenil svojo taktiko in se zadeve lotil s postopkom povratnega inženiringa, ki se je večini najbrž znan, ker se pogosto uporablja pri izdelavi različnih tehničnih izdelkov in programske opreme. Kljub čudaškemu početju je bil njegov hi-tech postopek uspešen, saj mu je po šestih letih uspelo razkriti skrivnost in izdelati natanko takšno pico, kot si jo je želel. Lačni?

33 komentarjev

Jaka83 ::

Smeeh ... zdej sem pa tolk lacen ratal da si grem spagete narest (omaka iz paradiznika in mocarele - mmmm).

mrTwelveTrees ::

jaoj... lačennnnnn .... jutr hitr pizzo naročt....

rdecaluc ::

lol ne drazit ljudi s takimi prispevki ^^... zdej sem pa se jz lačen
Est modus in rebus. ,typos

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rdecaluc ()

christooss ::

Zanimiv način kuhanja. Mogoče bodo zdej vsi recepti naših babic resnično uspeli :)
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

aco111 ::

Heh, še lačen posto, ne nas mantrat :D

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

root987 ::

ŠEST let?! Ni kaj, fant je vztrajen.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

OChack ::

al ap če bi načrt ukradu :>
je pa stvar zanimniva iz vidika reverznega inžiniringa ki je mnogo težji, to je nakak tko ko dešifriranje sporočil brez kluča (razbijanje)
Int€l inside, IDIOT Outside

Stajerc ::

To ni namenjeno kot žalitev ali kaj podobnega. Ampak kot pozitivna kritika namenjena pozitivnim ljudem:

A je res potrebno da vemo za to informacijo prav vsi in je vredno za njo spisat novico in kurit oči ob branju le te?

Vem da je težko pisat novice za vse okuse in sploh kakršne koli novice.

Sam vrjetno bi imel premnogo težav s tem. Ampak vseeno včasih je bolje majn kot več in lahko spregledamo kak dosežek na nekem področju brez da bi mu delali preveliko krivico in spodbijali s tem veljavo. Ljubitelji teh reči (petičneži) bi zagotovo kje drugje bili obvešččeni o tem dosežku. Tako da dogodek tistim ki jim kaj pomeni zagotovo nebi ušel. Že odgovori sami nakazujejo da nihče ni prebral izvornega članka med temi ki jih to dejansko zanima ampak sprožil le željo po hrani. Še dobro da sem sam sit čeprav...
Have a nice day.

pviran3 ::

Dolg cajta se je za pizzo boril:D

christooss ::

Stajerc mogoče dolžina članka res ne ponuja več kot lakoto :)
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

klemen22 ::

Tukaj se človek resno vpraša kaj človeku dogaja.
No sicer je malo dvoumno, torej: se je s tem apenom ukvarjal 6 let v prostem času ali pač tudi namesto službe.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Matek ::

A je res potrebno da vemo za to informacijo prav vsi in je vredno za njo spisat novico in kurit oči ob branju le te?

Po mojem skromnem mnenju ni nič narobe, če se vsake toliko časa objavi tudi kaka bolj lahkotna novica, saj imamo navsezadnje tudi med našimi kategorijami novic eno, ki se imenuje Malo za šalo. Poleg tega ima zadeva določeno povezavo z računalništvom in moderno tehnologijo (reverse engineering), o čemer bi se naj na Slo-Techu pisalo, pa tudi bolj priznana stran s sorodno, tehnično tematiko, je o tem poročala.

Trudimo se širiti obzorje bralcev z občasnimi priporočili knjig, ki se jih splača prebrati, s podajanjem mnenj v obliki krajših člankov, itd. Ta novica k temu sicer ne pripeva v večji meri, ampak hočem le povedati, da nismo ozko usmerjeni in ne poročamo o vedno točno določenih zadevah (bolje manj kot več, kot sam praviš), ampak včasih skočimo tudi na katero drugo področje. Tvoj komentar bi bil utemeljen, če bi z novicami, kot je ta, pretiravali, trenutno pa se pojavljajo precej redko.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

user386 ::

Samo mimogrede - ta in originalna novica sta primer hude zlorabe termina "reverse engineering". Reverzni inženiring pice je ravno toliko mogoč kot določanje genetskega zapisa Janezka z obdukcijo prek barve in dimenzij organov. Za kar gre tu (poleg slinjenja) je "trial-and-error" oz. čisto navadno slepo poskušanje. Novica ni ravno na nivoju, čeprav je nedeljska.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: user386 ()

SmeskoSnezak ::

No, in recept za tole pico je? (trenutno se mi res ne da brat celotnega članka. a je dolg?) :8)
@ Pusti soncu v srce... @

Matwic ::

V bistvu je glede na tisti clanek najvec povdarka pri pripravi testa (postopek je lepo opisan in podkrepljen s slikami). Samo testo pa naj bi vsebovalo samo kvas (po moznosti ne tisti, ki se ga dobi v tistih pripravnih kockah), moko, sol in vodo (nic sladkorja na kvasu, nic olja in podovnih "zacimb"). Omaka, naj bodo pelati, ki niso kuhani temvec, samo sesekljani in razmazani po testu (skuhajo se potem pri pecenju). Za okus pac standardne zacimbe (bazilika, origano, ... karkoli komu se pase, cesen recimo) priporoceni so pa tudi svezi bazilikini listi. Sir je mocarela, narezana na debele snite in preprosto polozena na testo (sam bi uporabil se kaksen dodaten sir, mogoce tudi malo ovcjega, samo potem pica ne bi bila vec popolnoma originalna). Pica naj bi se pekla tam okrog 450C za samo nekaj minut (5 se mi zdi da je navedel)

Za podrobna navodila se pa spravite prebrat clanek.


In hvala za to novico. Ze zelo dolgo poskusam narediti vsaj majhen priblizek tistemu iz picerij, in vedno pogrnem po celi crti. Bom videl, ce bo ta clanek kaj pomagal.

In to ima dosti veze z vsebino Slo-Techa, vprasajte se kaj je glavna hrana nas bralcev Slo-Techa....ja pica, burreki in podobno, tako, da se kako pase taksen clanek :D.

Matevžk ::

Hm, torej bom moral zakuriti babičino krušno peč, ali kako? "Navadne" pečice gredo samo do 250 :).
lp, Matevžk

HugoBoss ::

Super novica, božična pica pečena v naši krušni peči bo zakon!!!
Seveda, pa bom še pridno treniral do takrat, sedaj ko bo bolj mrzlo doma :P

edge540 ::

Kul. Sicer ne zgleda kot pica ampak važno da je dobra:)

nevone ::

>Sicer ne zgleda kot pica

Kako da ne? A še nisi slišal za prepognjeno pico?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

bond007 ::

Prepognjene pice so meni osebno negravžne. Namreč ves nadev znotraj se dejansko skuha in ne (za)peče. ;(

Matevžk ::

To ma res veze z novico :D. Meni so pa všeč! :D
lp, Matevžk

Pyr0Beast ::

Vem da je težko pisat novice za vse okuse
XD
ampak pica na 450°C, imo kr veliko.
Že na 250 se speče v ene 4h minutah.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

St@jler ::

jah ni nujno. jaz delam pico doma (testo in vse) in se v pekaču peče cca 20 min na 250C.

Matwic ::

Ne samo, da ni nujno, je nemogoce. Se tista zamrznjena pica, ko je bila ze prej malo obdelana se ne spece v 5 min pri 250 C kaj sele doma narejena.

kihc ::

Če je zelo tanka z malo nadeva se da. Eno normalno pico pa res močno dvomim da bi speku pri 250° v 5 min.
x

Jaka83 ::

Kolk ma pa recimo krušna peč temperaturo. Vem da je odvisno kolk drv naložiš in kolk časa počakaš in kolk stran od ognja daš pico, sam tko okvirno me zanima temperatura v krušni peči.

V pirolitični pečici bi se dal narest za 5min ... sam vprašanje kakšna pica bi ven prišla >:D Bi moral probat, kolega ima pirolitično (samočistilno) pečico doma. MWAHAHAHA

suntrace1 ::

Ena boljših novic zadnje čase! Vsak pravi računalničar požlampa vsaj liter kave na dan in ima v kuhinja vsaj en kos stare pizze.

Že dolgo časa sem želel najti pravi recept za pizzo in trenutno izgleda moj obraz takole :D Se spravim delat ta vikend in poročam kako je uspelo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: suntrace1 ()

SmeskoSnezak ::

Sn si vzel čas in prebral celoten postopek in ga prevedo v slo. No, tisto bistveno.

Suntrace, testo se spravi že dans delat, če bi res rad delal po receptu! :D
@ Pusti soncu v srce... @

edge540 ::

>>Kako da ne? A še nisi slišal za prepognjeno pico?

Sem slišal, ampak trdim da to ni več pica:D

Jaka83 ::

Seveda je pizza - reče se ji calcone. Sestavine so še vedno iste in tudi pripravi se na enak način, le da se prepogne. Se pa strinjam da nekaterim ni tako všeč kot navadna pizza (tudi meni je bolj všeč klasika).

root987 ::

Sn si vzel čas in prebral celoten postopek in ga prevedo v slo. No, tisto bistveno.

Ja objavi, ane?!
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

SmeskoSnezak ::

dvomim, da hocte videt moj "zmazek". :8) Saj bom kmal naredo pico po tem mojem receptu. Če mi bo lepo uspelo, ga bom objavo, sicer pa stran vrgo in se zares loto prevajanja. Kajti sn mel nemalo težav že to malenkost oz. bistvo prevest. :)
@ Pusti soncu v srce... @

gzibret ::

Ena prastara tema glede telih zadevic:

peka pizze
Vse je za neki dobr!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Električni motocikel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
548236 (7324) WarpedGone
»

Intel odpira povezave do procesorjev

Oddelek: Novice / Procesorji
132846 (2339) Daedalus
»

Google Earth (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
7219587 (10678) mato
»

Znanstveniki so razvozlali DNA šimpanzov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10211213 (9268) nicnevem
»

Apple se odpira

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
143408 (2886) ql000

Več podobnih tem