Forum » Operacijski sistemi » [Linux] Anaconda in 15.4"
[Linux] Anaconda in 15.4"
MarkV ::
Ko poiskušam inštalirati zadnjo verzijo Fedore, mi ob bootanju Anaconde(če izberem grafično inštalacijo) javi problem: Unknown monitor. Ko se Anaconda zažene, se monitor enostavno izklopi. (gre za 15.4" monitor na laptopu), anaconda pa dela BP, kar sklepam po tem, če udarim enter, začne ružiti po disku in dvdju, torej gre naprej pri inštalacijskem dialogu.
Tekstovna inštalacija deluje BP, zato bi lahko sistem naložil v text načinu, ampak preden to storim, sem rekel da se posvetujem tukaj; nebi namreč rad, da naložim sistem in mi potem ne dela X11 server.
Btw: druge distribucije delajo ok, probal sem nekje 5 live distribucij in nobena ni imela problemov z monitorjem. Problem je, ker sem navajen na Fedoro in nebi rad prešel na kaj drugega, če ne bo res nujno. Kaj preveč ukvarati se z nastavitvami se mi pa milorečeno ne da, rad bi stvar postavil in da deluje.
Torej, zanima me: če inštaliram v text načinu, mi bo delal X11 ali bo spet problem z monitorjem? Če ima kdo podobne izkušnje naj sporoči.
V skrajnem primeru bom pač naložil kako drugo distribucijo
Tekstovna inštalacija deluje BP, zato bi lahko sistem naložil v text načinu, ampak preden to storim, sem rekel da se posvetujem tukaj; nebi namreč rad, da naložim sistem in mi potem ne dela X11 server.
Btw: druge distribucije delajo ok, probal sem nekje 5 live distribucij in nobena ni imela problemov z monitorjem. Problem je, ker sem navajen na Fedoro in nebi rad prešel na kaj drugega, če ne bo res nujno. Kaj preveč ukvarati se z nastavitvami se mi pa milorečeno ne da, rad bi stvar postavil in da deluje.
Torej, zanima me: če inštaliram v text načinu, mi bo delal X11 ali bo spet problem z monitorjem? Če ima kdo podobne izkušnje naj sporoči.
V skrajnem primeru bom pač naložil kako drugo distribucijo
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
roscha ::
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaa! Linux je linux. Največja razlika med distribucijami je paketni sistem, ostalo je
šminkarija.
Torej:
Fedoro imaš inštalirano. QL! Bejž v konzolo in na roke popravi /etc/X11/xorg.conf. Reštartaj Xserver pa mir.
Navajen pa nisi na nobeno distribucijo, če ne znaš take neumen napake rešit. Sorry.
šminkarija.
Torej:
Fedoro imaš inštalirano. QL! Bejž v konzolo in na roke popravi /etc/X11/xorg.conf. Reštartaj Xserver pa mir.
Navajen pa nisi na nobeno distribucijo, če ne znaš take neumen napake rešit. Sorry.
MarkV ::
Že ob inštalaciji sem forciral anakondo da se zažene pod resolucijo in nastavitvami primernimi za moj monitor, pa se je monitor vseeno izklopil. Modifikacija xorg.conf v tem primeru nebi pomagala. Kaj bi še lahko bilo narobe?
roscha ::
Ti kar lepo xorg.conf ročno popravi.
800x600 + 16bpp + vga driver za začetek.
Lahko da imaš naroben driver, narobno vrednost osveževanja....
800x600 + 16bpp + vga driver za začetek.
Lahko da imaš naroben driver, narobno vrednost osveževanja....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mandriva linux 2010 - se ne boota po namestitvi popravkovOddelek: Operacijski sistemi | 1676 (1391) | Icematxyz |
» | Kako instalirat NVIDIA-driverje v Ubuntu? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5285 (4214) | r5r |
» | [Ubuntu 7.04] Problem z nvidia gonilnikiOddelek: Operacijski sistemi | 1707 (1596) | UroS_ |
» | Novell odprl SuSE LinuxOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4562 (3457) | BigWhale |
» | Linux - Nasveti (Aplikacije. Zascita,..) Problemi (Aplikacije se ne zaganjajo!)Oddelek: Operacijski sistemi | 1534 (1298) | HriBB |