» »

OC GF2 MX/200

OC GF2 MX/200

XWY ::

Naj mi kdo pove na kolk lahko navijem svoj GF2 MX200. Zdj mam Graphic clock na 200MHz in Memory clock na 349 MHz.
Konfiguracija: ECS Elite, Athlon1.2, 256DDR, Winfast GF2 MX200.
Hvala
Al pa tud ne?!?

Binji ::

MX200??????? Na MX400 ce ga tkoj neses v stacuno da ti ga menjajo. Resno, ta karta SUX!
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

kuglvinkl ::

Simple. Karta je bila testirana na vseh pravih straneh. Če ni ravno Winfast, pač primerjaš specifikacije testiranega modela in tvojega: poglej koliko je hiter RAM, hlajenje,...

BTW1: se zelo navijajo.

BTW2: znanec je tako nor na to karto (OK mislim, da je 400), da is je kupil dve, predkratkim...

BTW3: sicer pa, navija se vedno počasi. Korak za korakom + testi. Jebiga, traja dolgo, zajebeš pa zagotove ne.

BTW4: clock pusti pri miru, splača se naviti RAM, bo treba limat reže + ASII
Your focus determines your reallity

Shadowman-x ::

Zakaj MX 200 sux - zato ker je pri grafiki trenutno najpomembnejša prepustnost rama in se zato zelo dobro obnesejo grafike z DDR ramom.
Pri MX200 je ram 64-bitni!!!, standarden SDRam je 128-bitni, DDR ram pa je 128-bitni x 2, lahko pa je 64-bitni x 2 (kar po osnovni logiki znese enako kot 128-bitni SDRam).
Najbolje bo da zamenjaš grafiko za kakšnega MX400 ali tudi navaden GF2 MX bi bil popolnoma dober.

HEJ HEJ HEJ!!!
Počas fantje. Kje je fora v menjavi kartice? Js sm s vojo čist zadovoljen, če bi pa hotu vedno "dobro kartico", pa bi jo itak lahko vsake pol leta menju, tko da nebi komentiru izjave o nakupu nove. Ni vedno rešitev v menjavi hardwarea! Se pa da denar res bolš zapravt! Tko da je brezveze ponujat take rešitve + MX400 tud ni nevem kolk bolša kartica!;(

Aja pa moja kartica je Winfast!
Al pa tud ne?!?

jRk0 ::

Pr takem procu pa je res skoda, da si dal tako graficno noter. Dajes procu salb zgled:P. Najbolj mi je smesno, ko ma kiri mx200 64mb rama, ki ga itak nima za kaj ponucat:P
You fuck up once, you loose two teeth.

XWY: "vedno dobro kartico".. LOL! GF2 MX200 je na ravni V3 po hitrosti. GF2 MX200 po moje sploh ni kartica. MX400 res ni nevem kako boljsa ampak vsaj 3x hitrejsa od MX200. Preskuseno!

Shadowman-x ::

XWY - verjetno nisi dobro prebral moj prejšnji post ali pa ga nisi popolnoma razumel.
Kot so že napisali ostali MX200 je geforce samo po imenu, drugače pa je to na nivoju TNT2 po hitrosti.
Glede izjave o brezveznosti dajanju nasvetov o menjavi grafike pa mislim, da si brcnil v temo. Tudi sam dva krat obrnem tolar preden ga dam za računalnik, pa vseeno ne bi dal v moj računalnik MX200, pa še razlika v ceni je minimalna, razlika v hitrosti pa ogromna, posebej pri tvoji konfiguraciji računalnika, kateri je zelo dober 1.2GHz Athlon, Elite plata, 256 DDR rama.
Morda samo majhen nasvet, če dovoliš. Pri prijatelju si sposodi pravi geforce in ga stestiraj v svoji mašini pa boš dal prav nam vsem, ki ti težimo o zamenjavi.

jRk0 ::

aja, moj sosolec si pa je kupo xp 1600+ pa mx200 polegt.LOL:D:D
You fuck up once, you loose two teeth.

No upam da nisem prej koga preveč užalu, sam bistvo je v tem sm dubu sto odgovorov da naj karto zamejnam in nobenga na kolk jo lahko OCjam. Sm pa zadnič pr kolegu ki ma Athlon 950 in MX400 meru 3Dmark 2001 in WIN XP, pa je mel še slabše rezultate kot jaz, drug kolega pa ma duron 700 in tudi MX400 in pa WIN ME, pa je mel minimalno boljši rezultat. Glede primerljivosti z Voodoo3, pa bi blo lepo pogledat kakšen test na Tom's hardware(vsaj mislm da sm ga tm vidu), kjer se lepo vidi razlika.

Mojga MXa pa sm tok pocen dubu, da se mi je splačal(pod 10.000), pa tud igričar nism tok zagrizen, da bi namenu preveč denarja za kartico---razliko raj dam npr. za monitor.
Torej na kolk se splača navit:)
Al pa tud ne?!?

kuglvinkl ::

Glej zgoraj: korak za korakom. Najprej se spravi nad RAMe. Dvigneš za 5MHz, spustiš čez 3 3DMArke, dvigneš za 5, sputiš čez .... Kokr jaz vem, dvigovanje frekvence GPU-ju ne bo zaleglo opazneje.

Vsaka karta se navija drugače. Ne moreš reči, da se vsi MX200 navijejo na AAA/BBB, celo od istega proizvajalca ne. (seveda pa obstajajo serije, ki se jih da ultra naviti). Kapiš?

OBVEZNO nalimaj gor reže (na S-T je članek o tem) + priporočljiv dober prepih v kišti.
Your focus determines your reallity

Pol so mela sigurno kej narobe pr compu al pa je sam zarad proca sam MX200 bi mogu dobit tam 1800 (al pa je se to prevc) pik. Jst npr z MX400 dobim 2600pik skupi z Athlon 1GHz, 512MB SDRAM, GF2 MX400.

boogoo ::

Ma ful je različno kolko obiš pik v 3d Marku. Mam durona 700@950, pa 256 MB Rama, mel sem prej Geforca 2 MX (3DProphet) pa sem ga navil 220/200, nekje tam, pa sem dobo okoli 2500 3dmarkov, pol sem pa dal gor en stari mali vent, pa znizo na original frekvenco, mislim da 173/185 pa sem dobo par 3D markov vec. Zdaj mam pa GF MX400 32 MB (katevem firma) frekvence 200/166 (original) pa mam 2550 3dMarkov, neki mali vent je ze gor.

Aja pa ce pravis da ne igras iger, predvidevam da kaksin zahtevnih graf. aplikacij tudi ne uporabljas (potem nebi kupo MX200) ZAKAJ SPLOH NAVIJAT, ce ne rabis zahtevnosti ??????

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ge-Force 2MX

Oddelek: Pomoč in nasveti
91196 (932) bond007
»

Bi se fest poznalo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
421782 (1111) Marabela
»