» »

DVD-ji in čudni zvoki

DVD-ji in čudni zvoki

AtaStrumf ::

Pred kratkim sem nabavil rabljenega (11 mesecev) Pioneer-ja 105s in opažam, da spušča čudne zvoke z nekaterimi DVD-ji, predvsem PC Gamerjevimi. Original filmi delajo lepo, CDR-ji pa tudi včasih malo pokašljajo. Zvoka ne znam opisati, samo če je to normalno najbrš itak že poznate na kaj mislim, če pa ni pa JOJME. Gre za nek praskajoči zoprn zvok, ki mi ne vliva preveč zaupanja in garancija se hitro iztka pa še od propadlega Jerovsek Computers-a je, tako da niti ne vem kako je s tem. Čist možno da je brez vrednosti. Kaj pravite?

TESKAn ::

JAh, z DVD - ji od pcgamerja (in tudi z CD - ji) so, vsaj pri meni, ble vedno težave, tko da - če ti pogon dela drugače vredu (da bere dosti hitro), pol se, po mojem mnenju, ni treba sekirat.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

matevzm ::

Sicer se ze ponavljam, a poskusi si updateati firmware. Skoditi ne more. Vprasanje pa je, ce bo pomagalo...

ToniT ::

Žal je poznana bolezen pioneerovih DVD-jev (vsaj starih modelov). Zvok pa je pokljanje v drajvu. Nisem še našel zdravila - včasih pomaga čiščenje cd-ja oz dvd-ja.

l0wc4 ::

Mam eneka DVD in res, nekateri CDji, predvsem neoriginalni, domače proddukcije malo kašljajo in tu in tam ful cvilijo. Je pa to normalna stvar, pri dveh kolegih se to tudi dogaja. Na 106ki pa tega več ni. :'(

AtaStrumf ::

A da je pol to dokaj normalno pravite. OK. Samo v testih ki sem jih prebral nikjer niso pravili da kaj škripajo, le hvalili so jih na vsa usta, da preberejo vse živo, čeprav moj ravno prejle ni prebral enega popolnoma lepega CD-R-ja Intenso 700 MB, ki ga je potem TEAC pečica 4x prebrala, pa čeprav ji je malo potrajalo. Je pa res da je ta CD posnet z 24x-no hitrostjo na TEAC-u 24x in lahko da je tu problem, ker CD-R je namenjen za snemanje z 16x-no hitrostjo.

Boky ::

Sam imam Pioneer-ja 105s. Pri mojem se ta anomalija se ni pojavila,je pa res da za branje CD-jev ponavi uporabljam cd-rom, tako da DVD je bol malo v uporabi. Poznam pa 3 kolege(ki nimajo cd-roma) pri katerih obcasno poka v 104-ki in enega, ki ima enake "probleme" z 114-tko. Pogoni drugace delajo vredu, ampak je pa vseeno mace grenek priokus.
Glede branja slabih cd-jev pa toliko. Imam Teac-ov cd-rom 32X star zdaj ze 4 leta. Vendar cd-je bere se vedno vsaj tako dobro kot pioneer, sem pa ze imel kak cd, ki ga je le teac prebral. Pioneer se mi zdi pre hitro obupa.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater Dual DVD zapisovalec od nastetih?

Oddelek: Kaj kupiti
372422 (1783) Gronder
»

kateri DVD??

Oddelek: Kaj kupiti
81060 (809) Frgazor
»

Vaše izkušnje z raznimi CD-RW pogoni prosim (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
605566 (4559) ender
»

Problem s Pioneer 16x

Oddelek: Pomoč in nasveti
171307 (1080) AtaStrumf
»

DVD ///// CDRW

Oddelek: Pomoč in nasveti
141407 (1224) Kriko

Več podobnih tem