» »

Problem s Pioneer 16x

Problem s Pioneer 16x

Paramedic ::

Imam težavo z DVD pogonom, mogoče tudi s CD-RW-jem.
V glavnem bere mi DVDje zelo počasi, pri kopiranju nekaterih datotek na disk mi javi Cyclic Redundancy Error. Lučka za branje utripa, v Device Managerju (w-XP) mam DVD na IDE0 Master v načinu Udma 4. Kabel je 80 žilni. Torej, kaj bi lahko bilo narobe poleg tega, da bi crkoval (čeprav je Pioneer 16x)? Je pa flashan free region, ampak je tudi s tem dolgo delal OK. Star je ene 2-3 mesece, čipset je VIA z zadnjimi 4in1 4.37
Diski so na HPTju.
End transmission.

TESKAn ::

Ne vem, mogoče nima veze, ma probi z čistilnim cd - jem. Mogoče je namreč, da je leča zapackana.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

matevzm ::

Highpoint v principu ne podpira CD-ROMov. Daj CDrom na navaden kabel in diske na HPTja.
Jaz sem slab kabel nasel s pomocjo instalacije w2k, ki ocitno preverja CRC datotek in se je zacel a takoj usajati, ko sem s slabim kablom (ki pa je delal ali pa ne glede na to kako je bil zvit) poskusil instalacijo.

zile ::

JOJ, dvd pa cd pogone ne dajat na 80 zilni kabel. Preverjeno vse jebe pol.

matevzm: sej mam tko: raid0 na hpt, DVD in CDRW vsak na svojem IDE kanalu VIA čipovja
zile: tvoja izjava pa ne verjamem da drži. Ko sem kupu DVD mi je z 40 žilnim delalo težave (transfer error pri kopiranju DVD-> disk), in sem moral uporabljati PIO način dokler nisem kupu 80 žilnega, od takrat je potem delalo ok.
Zadnje čase pa kr neke CRC Errorje napiše sredi kopiranja DVD->disk (če je DVD noter), ko je pa CD noter bom pa še testiru ko pridem domov.
Pa tudi ko dam DVD not mi ga včasih ne zažene samodejno, zdej ga, ampak ko ga odprem mal prebere, da se okno odpre, mal počaka, prebere ikone in počasi še sličice nariše. Kot bi bral 0.5 MB/s :O
Sem že poskusil s samo PIO, pa je isto, kot z udma 4.
A mislite, da bi kej pomagalo, če bi dal original firmware nazaj (mam ž kr neki časa free region, pa je delalo)?
End transmission.

matevzm ::

Poskusi vseeno se s dobrim 40 zilnim kablom. Mislim da v principu res naj ne bi uporabljal 80 zilnega za te zadeve (sicer ne vvidim zelo pametnega razloga, a tako sem slisal). Sicer pa si najdi CD pa beri. Ce se napake pojavljajo vec ali manj na istem mestu, ti verjetno CD-ROM slabo bere in ima tezave na slabse zapisanih delih diska. Ce pa so napake nakljucne, potem je kriv kabel. Pa pri preverjanju glej ali se pogon kaj ustavlja in zaganja, kar bi kazalo, da ima tezave ze pri branju.

OldSkul ::

Zile motiš se ker mam jaz DVD na 80 žilnem kablu in mi dela brez sprememb.Prej sem imel 40 žilni kabel!

Pioneer z DVD-Gamerjem:
je pa graf malo poskakoval. CD-je bere še kar OK-41x
Se pa rezultati malo spreminjajo.
Transfer rate
Average 10.86x
Start 8.99x
End 18.10x
Reading type Z-CLV
Seek times
Random 67 ms
1/3 Seek 127 ms
Full 186 ms
CPU usage
1X 1%
2X 1%
4X 2%
8X 5%
Interface
Burst rate 7 MB/s

V glavnem, zakaj mi DVD-je tako grdo počasi bere?
End transmission.

AtaStrumf ::

Prvo kot prvo naj povem da Pioneer DVD-ji morajo obvezno imeti ATA 100 oz. 80 žilni kabel, če ne zajebavajo. Ostali DVD-ji kot jaz vem ne rabijo ATA 100 kabla.

Nevem zakaj imaš te errorje, ampak povprečna hitrost 10x se mi niti ne zdi tako zelo slabo. Če si mislil da bo delalo kar 16x si bil preveč optimističen, pa še probaj raje z kakšnim original DVD filmom, ker tile DVD Gamerji so eno sranje. Moj Pioneer 105s ima z njimi same težave in mi spušča neke čudne zvoke med prepoznavanjem, medtem ko z original DVD Filmi nima teh težav.

Bom poskusu, ampak men je ko sem ga kupu gamerje super bral zdej jih pa še autoruna ne...
End transmission.

TESKAn ::

Jap, DVD gamer je bl švoh narejen...moj 105s ma tut težave z njim...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Če mi kdo reče, da tudi njegov Pioneer 1x6 bere DVD-je s 5 MB/s namesto 20, bom dal mal miru.
Sem pa zdejle probu originaln Heat film na DVD-ju, kopiral sem 368 MB velik VOB na disk (ne vem zakaj je ta bil nezaščiten) in ga je skopiralo v 65 s. To znaša ok 5.6 MB/s. V navodilih pa piše 20 MB/s, razumem tudi da je to teoretična hitrost, ampak 70% ? Pa še nekajkrat mi je napisalo CRC error, ko sem z DVD-ja kak večji file kopiral.
A ima kdo Serious Sama v XP, in če mu dela Single player? Men, ko ga zaženem napiše Wrong CRC? A ma to kej veze z napačnim prenosom iz dvd-gamerja?
End transmission.

Še dobro da ti sploh prebere DVD Gamer v XP-jih. Meni napiše da je Corruped and Unreadable, čeprav mi ga v Win 2000 prebre in dela, pa čeprav ob tema spušča čudne zvoke. Prvi DVD mi dela v XP-jih, mslednja dva pa ne. A ima še kdo take probleme?

AtaStrumf: Havala! and! god! bess! you!
Mene se TOČNO isto dogaja, druga dva ne delata, napiše 'Structure Corrupt and Unreadable'. Js sm pogruntu kaj se da naredit: dej lastnosti DVD pogona (tam kjer se menjajo regije, gonilniki...) in tam nekje dej Populate. Nato ti tam izpiše podatke od vstavljenem dvd-ju potem dej vse cancel/ok, pač zapri in dvd gamer boš lahko odprl normalno, le autorunat ga ne boš mogu. Lahko zaženeš pcgamer.exe in je.
Pa še glede tega zakaj mi ni hotelo skopirati fajla iz dvd-ja na disk: ta fajl gor (celotna steel panthers) je zaščiten pred kopiranjem :D
Aleluja!

ampak bere pa še vseeno le kako 5-6 MB/s :(, dvdgamer še manj
End transmission.

Pa še to: ko imam DVD pogon prazen, mi z DVD Utility v Drive Information napiše CD 40X, DVD 5X, včasih pa je pisalo DVD 16X...
Torej nekaj vseeno ni čisto v redu...:'(
End transmission.

Boky ::

Paramedic kje pise da bi Pioneer 106 (verjetno imas tega) moral brati z 20MB/s ?
16*4*150 =9.6 MB/s pa se to samo na koncu plosce. Meni 105-tka v win98se skopira cel cd(650MB) MP3-jev na disk v cca 140-tih sekundah, kar znese povprecno 4.6MB/s. Kaj dosti vec ne mores pricakovati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Boky ()

Boky: to piše v navodilih priozvajalca. Pa tudi ti si navedel primer kopiranja polnega CD-ja. Jaz pa govorim o kopiranju DVD-ja na disk, kar naj bi bilo 20MB/s. V drive info mi torej napiše :
Current Speed = 2712kbytes/s(CD 15.37X, DVD 1.96X)
Maximum Speed = 7060kbytes/s(CD 40.00X, DVD 5.10X) Zakja ni Current=Max in Max = 40x/16x?
Sprva je bilo :\...
End transmission.

Pazi to foro! Jaz imam doma zdele 105s in 106s in sem se malo poigral z njima. Paramedic imaš prav prenos tvojega 106 je premajhen. Moj 106s je 495.500 KB velik .vob iz št. 100 Joker DVD-ja (tist njihov promocijski video) prenesel v 33 sekundah, tako da tebi res malo počasi dela. Za mapo Dodatki (500 MB) na tem istem Joker DVD-ju pa je porabil 1min 16sec, tako da je razlika če bereš vob ali datoteke oboje pa iz DVD-ja. Največja fora pa je da je tudi meni 106s javil tisti cyclic redundancy error z Steel Panthers, 105s pa mi ga je skopiral brez problemov (mogoče zaradi posebnega firmware-a, ki ni regijsko zaščiten) in iscer v točno 1min. Fajl je velik 408.501 KB.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TEAC W540E in 800Mb Cd

Oddelek: Strojna oprema
71122 (1042) jest10
»

ATA 133 okrogli

Oddelek: Kaj kupiti
251886 (1571) Caligula
»