» »

DVD ///// CDRW

DVD ///// CDRW

Gh0st ::

Yo!

Eno vprasanje...
Kaj vi mislite, ker DVD player od pioneerja se najbl splaca kupit?
Jest sem imel v mislih tri; 116s, 105s ali onega z rezo?
Ob tem me zanima tudi ali tist z rezo kej bolj praska cd-je kukr tisti model s pladnjem? Kasne so kej vase izkusnje?

Kako pa kej pekaci (cdrw)? A so HP se zmeri tok dragi pa dobri kukr vcasih? Kako je s TEAC-i?
Predlagajte, kateri je po vasem menju najboljsi in mi prosim pomagajte pri nakupu!
Aja...za DVD ne dam vec ko 25k, za CD-RW pa ne vec kot 40k SIT.

Hvala.

Han ::

Tema sicer bolj spada v rubriko Kaj kupiti...

Pioneer 116s (ali 106s) je novejši in nekoliko izbojšan model. Jaz bi vzel prvega s pladnjem, ker je rokovanje bolj enostavno. Če želiš malo tišji pogon, razmisli o Toshibi 1502. Slednja nima vhoda za slušalke (in potenciometra za glasnost) in ripa glasbo relativno počasi (cca. 8-10x); Pioneer gre do 16x. Oba staneta okrog 22k.

HP je še vedno drag, kar se kvalitete tiče, je pa nekaj srednjega.

Teaci imajo najboljše razmerje med ceno, hitrostjo in kvaliteto. Za 37k dobiš 12-kratnika, za 45,7k pa 16x.

cahahopie ::

Jaz mam 106S z režo in rula!
No.. ok.. ne drobtinastih prstov tišat na blazinice pr reži, ker če se te primejo nanje... potem boš meu malo ris na cdju :D
Za rokovanje ni blema. Samo notr ga potisneš cd in to je vse. Potem pa sam prtisneš na gum in ti ga špukne ven. Čist simpl. Še bolj simpl kor pr onmu s pladnom. Pr onmu morš kliknat, da ti prvo ven plune pladn, pol pa morš še gumb kliknat, da ti ga not povleče (odvisn od modela, nekateri modeli so zelo občutljivi, pri nekaterih pa lahko kar potisneš pladen noter). Tuki pa samo CD not pa pol gum za ven. What's the problem? Simpl!

Kriko ::

Sam sem pred kratkim precej bral in povpraševal za iste stvari kot ti, potem pa kupil Pioneer 116s in Teac CD-RW W58E in ti povem da sem zadel v polno. Pioneer DVD dela brez najmanjših problemov kompatibilen je z vsemi do sedaj preizkušanimi programi in včeraj sem menjal firmware tako da je zdaj brez zaščite. Kar nekaj časa sem se odločal za menjavo firmware ker sem malo cvikal da kaj zajebem ampak je zelo enostavno in je šlo brez problemov. Če se boš odločil za 116s ti nebo žal. Lahko ti pošljem nov firmware čw boš rabil.
Kar pa se Teac-a W58E tiče tudi vse pohvale. Prej sem imel razne HP in tudi Yamaho in Toshibo. Toshibo ne kupim nikoli več ker so bili sami problemi. Hp in Yamaha so v redu ampak kaj ko sem imel probleme z kompatibilnostjo!! Tudi tukaj boš zadel če se odločiš zanj!!
Pa javi kaj si kupil, če pa boš kaj rabil za tele aparature ali želiš kaj vprašat, kar na mail!!

Gh0st ::

OK hvala vam, res ste mi pogali pri odlocitvi...
se vedno pa ne vem kaj se prvo splaca kupit: dvd ali cdrw!
Vseeno pa ste mi dosti pomagali pri nakupu!

Ales ::

Glede Pioneerja nimam pripomb, stvarce so res super. Jaz imam 105S in edino kar je minus je glasnost med branjem. Novejši modeli so menda boljši. Slot je zakon, nikoli ne bi mel več pladnja.

Za writerja pa toplo priporočam Plextor. Preberi si nekaj testov... Jaz imam zdaj že drugega in sem zelo zelo zadovoljen. Stvarce so tihe, hitre in zanesljive.

Ko sem pred časom še delal kot serviser smo se vedno smejali nad *KUPI* Philipsov in komaj opaznim kupčkom Plextorjev - oboje so bile reklamacijsko vrnjene enote s strani strank... :D Pa kaj češ, eni so hoteli Philipse...

Teac pa menda tudi ni slab, kakor sem slišal.

Kriko ::

Res je da sem ti zgoraj pozabil omenit Plextor-ja kateri nima primerjave z drugimi, vendar moraš bit pripravljen odšteti kar precej večji kupček denarja. Če pa tega nimaš se brez razmišljanja odloči za Teac!!
Novi Pioneer npr:116s je zelo, zelo tih!!

Gh0st ::

FUL QL D BEST

OK torej TEAC 12/8/8 pekac in pioneer 116s.
Hvala:P

Wulf ::

Hmm. Tle piseste 116s. A ni, da je 106S (SLOT) in 116 (TRAY)?? V bistvu je to isti DVD-ROM samo, da ma eden slot drugi pa tray. Aja pa 106S ima digitalni izhod medtem, ko ga 116 nima. Ima samo navaden analogni. Se motim? Btw. Nisem cisto na jasnem s temi zascitami. Ko updatam z dolocenim firmware je dvd brez zascite. Ok. Ta firmware verjetno ni podprt od Pioneerja a ne? Ali ja? Torej ce pride kak upgrade od Pioneerja...kaj narest? Updatetat pa se enkrat cez z drugim. Meni ni tle cist nic jasno. :OLepo se imejte pa hvala za razjasnitev.

Wulf
----------------------------------------------------------------------------
Ce se vrnes iz misije z dvema sestreljenima letaloma in brez soletalca, si izgubil bitko...

Wulf ::

Hmm. Tle piseste 116s. A ni, da je 106S (SLOT) in 116 (TRAY)?? V bistvu je to isti DVD-ROM samo, da ma eden slot drugi pa tray. Aja pa 106S ima digitalni izhod medtem, ko ga 116 nima. Ima samo navaden analogni. Se motim? Btw. Kje se dobi firmware za ta DVD (106s ali 116)? Ali pa ce je kdo tako dober, da mi ga kr poslje na mail. Se namrec se sam zdaj zanimam za nakup pa me zanima :D Lepo se imejte!

Wulf
----------------------------------------------------------------------------
Ce se vrnes iz misije z dvema sestreljenima letaloma in brez soletalca, si izgubil bitko...

OldSkul ::

Pa 116 podpira ATA 66,medtem ko tega 106 ne podpira,ampak podpira samo ATA33
!

Wulf ::

Aha. Samo 106S ima digital output medtem, ko ga 116 nima. Ugh. Zakaj morajo delat proizvajalci take varjante mi ni jasno. LOL! Double post, pa se drugacen. To pa je dosezek!! :\

Wulf
----------------------------------------------------------------------------
Ce se vrnes iz misije z dvema sestreljenima letaloma in brez soletalca, si izgubil bitko...

Kriko ::

Jaz imam Pioneer 116 in ga uporabljam v WinME z digitalnim zvokom!! Kar se tiče menjave firmware najprej preglej z CDVDinfo Kakšno zaščito imaš in ali jo sploh imaš?!? Potem pojdi na stran http://perso.club-internet.fr/farzeno/f..., in najdi pravi firmware za tvoj DVD. Ko boš menjaval moraš pazit da obvezno izbereš pravega ker drugače lahko uničiš DVD in pazi tudi da če ti iz prve ne uspe da NE BOŠ ugasnil računalnika ampak poskusi ponovno!! Raje pojdi k prijatlu preverit če je res pravi firmware kot da ugasneš mašino!! No ne smem strašit ker če je vse u redu uspe vedno in to brez vsakršnih problemov. Še to, od 116 naprej so predvsem delali na tem da so DVD-ji tih,i in kot pravijo lastniki aparatur im je to 100% uspelo!!

Gh0st ::

hmmm....
...o kaksnih digitalnih zvokih se tukaj govori? aja pa se neki. Jest mam GeForce 2 MX DDV (dual-display video) in jo nameravam uporabiti v kombinaciji z dvd-jem.
a ma kdo kasne izkusnje s tem? Kateri dvd player (softwareski, microDVD,...?) je najboljsi? :\

Kriko ::

Za predvajanje DVD-jev uporabi PowerDVD 3.0 in ne boš falil čisto nič! Če ga pa nimaš mi piši na mail !


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dvd rom problem?

Oddelek: Pomoč in nasveti
11922 (827) Han
»

Kateri dvd-rom kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
6749 (659) the_unborn
»

DVD

Oddelek: Kaj kupiti
231362 (988) matter
»

Najkvalitetnejši DVD pogon

Oddelek: Zvok in slika
101051 (814) Kriko
»

razlike med temi komponentami

Oddelek: Strojna oprema
111420 (1228) Loki

Več podobnih tem