» »

Računalnik po sesutju ne dela

Računalnik po sesutju ne dela

JanBrezov ::

Računalnik se mi je sesul, sedaj pa ga ni možno več prižgati. Pri vklopu računalnika se prižgejo lučke na periferiji (CD, disk, miška....), ventilatorji se sučejo, vendar na zaslonu ni slike. Niti mimo BIOSa ne pridem. Če odklopim grafično, potem piska (logično).

Na nepooblaščenem servisu so poskusili z zamenjavo napajalnika, ramov in reset biosa (odstranitev baterije in tudi z juperji, vse brez uspeha in podali sum okvare matične plošče. Računalnik sem nato peljal prodajalcu, kjer je ta poskusil z drugo grafično in sistem je delal. Poskusil je dat mojo grafično v drug računalnik in je tudi delalo (in s tem izključil strojno okvaro plate / grafične). Nato je nadgradil BIOS in je sistem spet deloval. Po nekaj dneh pa sem spet v isti situaciji.

Sedaj pa sumim driverje za grafično. Na netu vidim polno problemov z novimi driverji, zato bi te odstranil, vendar se mi mašina ne naloži. Sedaj bom poskusil vstavit drugo grafično v upanju, da se mi mašina zalaufa in odstranil driverje, nato pa bi dal staro nazaj, vendar dvomim, da bo to prepričalo računalnik v zagon.

Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe oz. kaj je za napravit? Rad bi dosegel vsaj zagon mašine (da bi prišel vsaj mimo BIOSa).

Gigabyte K8NS 939 Ultra z AMD Athlon 3.2+ (939)
Leadtech WinFast A400 GT TDH (gf 6800 GT)

Scorpia ::

Driverji tukaj nimajo nobene veze, če se ti niti zagon ne pokaže(bios itd...). Očitno je nekaj narobe z grafično, ker z matično očitno ni nič narobe saj takoj prepozna da grafične ni notri. Lahko bi pogledal še kondenzatorje na matični, saj so oni večinoma krivi za tako čudno obnašanje računalnika da se ne prižge monitor.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik Lag-a

Oddelek: Pomoč in nasveti
221171 (778) MatevzV
»

Dell Studio 1735 problem / fuč procesor ali ram?

101113 (911) #000000
»

Napaka računalnika

323800 (3070) 333333
»

Ni slike -> Kaj je narobe?

Oddelek: Strojna oprema
151473 (1215) Čmrlj
»

Škart Inno GF 4 Ti 4200?