Forum » Pomoč in nasveti » Napaka pri deljenju particije z Partition Magic 8.0!!Windows error!!
Napaka pri deljenju particije z Partition Magic 8.0!!Windows error!!
1rokp1 ::
Zelel sem narediti novo particijo z Partition Magic 8.0. Med deljenjem slednje mi računalnik javi error disk (napako) in prekine z deljenjem! Javi mi, da je prislo do napake in da se 100% povrne v osnovno stanje!Temu ni tako saj ga ponovno in ponovno nalaga!?Varni način ne pomaga.
Kaj naj storim, da vsaj slikce ohranim!!
Hvala za pomoč!!!
Kaj naj storim, da vsaj slikce ohranim!!
Hvala za pomoč!!!
ganimed ::
Iz posta ni razvidno, ali so se podatki izgubili. Upam, da ne. Si pred deljenjem particije pognal defragmentacijo? Defragmentiran disk je skoraj nujen, sicer program težko razdeli particijo, če so podatki razmetani povsod. Naredi si t.im. "rescue disketo" in poskusi računalo pognati iz diskete. Osebno raje uporabljam DOSovsko verzijo na disketi, ker ni odvisna od muh Winsov. Upam, da ti je nasvet pomagal.
LP
LP
amigo_no1 ::
Javi napako "Partition Magic" ali windowsi ?
Pred uporabo "Partition Magic" naredi najprej checkdisk vse diskov nato pa še izvedi defragmentacijo.
Start meni/run/cmd.exe
chkdsk /f X:
kjer so X: particije (FAT16/32 oz NTFS)
za defragmentacijo:
Start meni/run/dfrg.msc
Pred uporabo "Partition Magic" naredi najprej checkdisk vse diskov nato pa še izvedi defragmentacijo.
Start meni/run/cmd.exe
chkdsk /f X:
kjer so X: particije (FAT16/32 oz NTFS)
za defragmentacijo:
Start meni/run/dfrg.msc
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 4923 (3905) | Dejk0 |
» | Defrag diska - problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1612 (1419) | popster |
» | [Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8192 (7276) | buneech |
» | Trdi disk, v DOS dela v Windows pa diska ne zazna ... ?Oddelek: Strojna oprema | 1239 (1129) | aco111 |
» | resize ntfs particije ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1178 (1097) | BaRtMaN |