» »

Laserska operacija oči

Laserska operacija oči

««
4 / 17
»»

Beli_Zajcek ::

chucki je izjavil:

Se pravi, da mi lahka še dioptrija pade ali pa naraste?


Itak. Zadeva ni večna, s starostjo bom tudi jaz pridobil nazaj dioptrijo (samo v drugo smer bo šla). Razen, če do takrat ne pogruntajo kaj novega. :D

Drugače pa tako ali tako naj bi šli na lasersko operacijo samo tisti, ki imajo stabilno dioptrijo najmanj 2 leti.

amigo_no1 ::

Vse je možno (tudi da ti klavir pade na glavo na Triglavu).

Resno:
odvisno od tvojih "očesnih navad"; kolika & kako boš obremenjeval oči.

Po 1-2 letih boš videl kako bo.


Ramon dekers je izjavil:

Hint: ne delaj operacije, če se zatakne je pizdarije. Lahko da ti dobijo 0.0, samo se problem naredi ko ti oči začnejo zatekati, solziti. Kaj boš potem, celo življenje nosil s seboj kapljice.

EDIT: solzijo in zatekati začnejo če se operacija zatakne, vemd da je to normalen pojav čiđčenja zrkla, a kaj hudiča ko se to stalno dogja (če se zatakne).

Povej mi za operacijo, pri kateri ne more priti do pizdarije.
Je ni.

Zgodovina sprememb…

chucki ::

Minilo je malo več, kot mesec od operacije in bil sem na pregledu. Levo oko je zdaj 100% vid in ne bi mogel biti boljši. Na desnem očesu je pa dioptrija ostala in vidim megleno, tako da me čaka še ena operacija čez pol leta, če se ne bo popravilo in če bo mogoča. Srečo imam, da je levo oko tako dobro, da če imam odprta oba očesa vidim normalno..
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Saška7 ::

Živjo!
Zasledila sem forum laserska operacija oči, zato se vam oglašam. Ker vem, kako pomembno je, da se prej prepričaš, preden se spuščaš v kaj takšnega, saj je poseg v oči zelo pomemben. Prijateljica si je zelo želela iti na korekcijo vida. Ker sem videla, koliko jo to skrbi in jo obremenjuje, sem ji pomagala iskati kakšne koristne informacije po spletu, po forumih, mnenja,... To ji je dosti pomagalo. Ker ve, kako je pomembno, da dobiš kakšne konkretne informacije, preverjene seveda, lahko tudi ona poda kakšno mnenje, tako da lahko vprašate, če želite. Se je pa po tehtnem premiselku odločila, da bo njena izbira Poliklinika Svjetlost Zagreb. Šla je na pregled, bila zadovoljna z odnosom in se tako odločila za poseg. Ne morem opisati navdušenja, kako jo je osrečilo. Je že nekaj časa tega in je še vedno vse ok.
Upam, da bo komu pomagalo pri odločitvi.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: thramos ()

RejZoR ::

Zagreb? Zakaj bi rinil v tujino če pa imaš pri nas par dobrih kirurgov? Pri očeh pa res ne smeš gledat na evre imo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

amigo_no1 ::

A misliš da je medicina v LJ alfa in omega zdravstvenih ustanov& medicinskih fakultet :D ?

RejZoR ::

In kaj jim fali? Cena? Drugih razlogov imo ne vidim tukaj...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Lion29 ::

RejZoR je izjavil:

In kaj jim fali? Cena? Drugih razlogov imo ne vidim tukaj...



a ni to ze zadosti velik razlog v teh casih?

jaz sem zaradi tega hodil na cesko
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

RejZoR ::

Hm, ja. To je isti segment folka ki tud špara pri pnevmatikah in zavorah... Čudno da ne kupujete še aspirinov in drugih zdravil preko neta zato ker je ceneje... Sam dam raje jurja več pri nečem tako kritičnem kot so oči, kot pa to da bi šparal par sto evrov in šel nekam povsem v neznano na operacijo. Če si pameten boš razumel zakaj tko menim...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Lion29 ::

@Rejzor, hodi mi veliko izrazov po glavi, kak bi te poimenoval... sam ni vredno, da sem banan zaradi tebe...


zakaj bi placeval 3x vec nekomu, ki meni, da ima zlate roke in ki zeli na vsak nacin zasluzit na racun bogih pacientov za nekaj minutno operacijo... ce lahko ISTO uslugo (vcasih tudi boljso, ker nasi privatni dohtarji so velikokrat arogantno naduti) in sem operiran na IDENTICNIH aparatih? poleg tega tle ne gre za razliko par deset evrov (kar je lih tako prigaran denar)... ampak za kakih 1.000 evrov in vec razlike!

Tvoja primerjava vsekakor ni na mestu... ce ze delas primerjavo, bi bila ta bolj na mestu...

zakaj bi kupil prenosnika v sloveniji za 1500 evrov, ce lahko identicnega prenosnika dobis v nemciji za 800 evrov?
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

thramos ::

Ker pri zdravnikih se ne špara ...

Zato gredo taki kot RejZoR pri takšnih zadevah na najboljšo svetovno kliniko in plačajo cela premoženja ... menda ne gredo pri tako kritičnih zadevah do lokalnih zdravnikov in prišparajo par tisoč €.

Lonsarg ::

Kako lahko prišparaš par tisoč€, če stane operacija okoli tisoč€ na eno oko, kaj ima en brezplačno en pa par tisoč€ ceno? Raznorazne operacije za korekcijo(cenika nimajo v angleški verziji) vidim, da imajo okoli 1200€+ v tej od doli kliniki, medtem ko tudi v sloveniji sem že našel napisano, da je od 1000€ naprej.

A bi nehal napačne informacije o tem kok je tam poceni širit prosim!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Lion29 ::

ko sem jaz urejal te zadeve nazaj (2 leti in 3 mesece nazaj)... je bila pri nas cena na eno oko 1.600e + nekaj cez sto evrov pregled

na ceskem pa bi dobil operacijo na istih masinah za 1600e vse skupaj, vkljucno s pregledom

cisto tko, mimogrede...

kake so zdaj cene nimam pojma... sklepam pa, da slovenci se vedo nabijajo noro marzo, kot pr zobarjih...

@thramos... se stirinjam, pr zdravju se ne spara... ampak tukaj gre pakricno za skoraj avtomatsko operacijo na masini, ki je ista tako v slo kot kje drugje (razen kake obskurne klinike sklepam)...preglede tudi opravljas na istih napravah... tukaj gre skoraj za cisto matematiko... ni nekih nejasnih spremeljivk......postopki so pvosed isti... le da si nasi zdravniki nabijjo 3jno marzo
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

RockyS ::

No, v LJ so sestri od prijatelja zafukali obe očesi, še isti dan je letela s helikopterjem v Švico kjer ji niso mogli več pomagat. Že prej je zelo slabo videla, sedaj pa je popolnoma slepa.
Ne govorim, da so v Sloveniji slabi zdravniki, niti ne trdim da so drugje boljši, ampak eni jih preveč kujete v višave.

Sedaj lahko rečete, da je pri vsaki operaciji nekaj procentov "žrtev" ampak to velja tako za slovenijo kot hrvaško,češko, slovaško,švico in zda.

Tody ::

Rekala kazala :) Nikoli ne delajo korekcije vida na oba očesa na enkrat. Če pa je imela kako drugo težavo z očmi je pa stvar čisto drugačna.

RejZoR ::

"Na istih mašinah". Ja, to ti pa res kaj pove. Tud jezst imam doma isto CNC mašino kot sosed, ki se s tem ukvarja profesionalno, jezst pa nimam pojma. A pol pomeni, da sem jezst isto natančen in kvaliteten? Oz če si lastim isti avto kot Schumacher, pomeni, da vozim enako dobro? Gre se predvsem zato da pri nas lahko dejansko vprašaš folk v večjih številkah kako je šlo. Koga pa lahko v tujini? Mogoče na češkem poznaš ful folka kjer se lahko pozanimaš? Ampak eni vidite sam denar. Pol pa folk joka na TV ko imajo čudne joškjobe pa prenapihnjene žnable pa škilaste oči...

O tistem, da pa so nekomu zajebal obe očesi naenkrat, nakladaj komu drugemu. Nikoli ne grejo koregirat obeh očes naenkrat.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Beli_Zajcek ::

Tody je izjavil:

Rekala kazala :) Nikoli ne delajo korekcije vida na oba očesa na enkrat. Če pa je imela kako drugo težavo z očmi je pa stvar čisto drugačna.


Seveda da lahko delajo korekcijo oči na obeh hkrati. Meni so dali možnost med obema hkrati ali eno naenkrat. Je pa res, da so mi priporočili eno naenkrat, kar sem tudi izbral.

Cena pri meni je bila 500€ na oko (4 leta nazaj) in ko zdajle gledam trenutne cenike imam občutek, da nategujejo. Dvomim, da so zamenjali stare laserje za tako dobre nove, ki bi upravičili ceno.

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

Popolnoma napačna primerjava.
Ti stroji delajo avtomatsko, edino na začetku mora uloviti pogled, da ima referenčno točko, potem je na avto-pilotu.Je Lion29 lepo napisal.
A misliš da dohtar "na roke" lovi toleranco v mikronih (in obliko), ko laser odstranjuje roženico :)) ?

RockyS
Morela ?
Nobena operacija ni 100%, nas si bo še tako preprosta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Starodavni ::

Ko berem, kako to deluje in kakšni so možni zapleti, me kar mine :D Je še vedno boljše, da imam dioptrijo -4.50 na obeh očesih, kot pa da ostanem brez vida XD

Groza, upajmo, da bo tehnologija v prihodnosti še bolj anpredovala, da bodo naniti sami poflikali roženico ali kaj podobnega. Sam kurc, ko moraš v laser gledat pri polni zavesti. Že pri tem, da mi zbudi odpor že mala stvarca v očesu kot je tujek ali mazilo za dajat na oko, kaj šele lasersko brušenje.

brr :D

Phoebus ::

Fantje, kaj pa ko pride do zapletov? Potem boste šele colali lokalcem. Ravno zadnjič sem imel z nekih zdravnikom debato, da hodijo po neke reči raje v tujino. Pa je rekel ja saj, ampak material od proizvajalca X stane isto tu kot tam.
Torej, super, greš naprier po kak implant v tujino ker je "2x ceneje" in dobiš slabšo robo, če pa pride do zapletov boš pa bogato plačal pri nas- kdo te bo vzel s tujim implantom, tujo napako oz. tujim zapletom?

Zaradi mene lahko barvate avtomobile v bosni s "priznanimi laki"...ampak če začne lak bledeti/rjaveti/whatever po 3 letih, je to nekaj čisto drugega kot če ti odpove kak del telesa.

Še v razmislek: če pride do kakega hujšega zapleta pri nas, imaš zavarovanje in free urgenco. Kaj pa tujina? ;)

Avenger ::

Predvsem tisti, ki ste bili operirani po LASIKu - kolikokrat pa vam je kaj priletelo v oko - smet, nek tujek, žogica, žoga, in kaj je bilo potem?

Jaz sem še vedno prepričan, da je operacija oči v trenutnem stanju tehnologije le za ljudi, ki trenutno z očali/lečami trpijo in jim to operacija bistveno olajša IN ki ne delajo v prašnem okolju oziroma je možnost, da jim kaj prileti v oko izjemno majhna. V vseh ostalih primerih je lečovje vaš prjatu... 8-)

Pa gospodična, ki ima težave z 10 dioptrije - verjetno gre bolj za utrujenost oči glede na čas strmenja v ekran... po operaciji zna bit stvar še precej hujša, ker se lahko oči bolj izsušujejo oziroma občutek je tak.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

perci ::

RejZoR, tista klinika v Pragi, o kateri govori Lion, je ene petkrat bolj profesionalna od vseh naših skupaj. Razlog zakaj so cenejši je v tem, ker pride do njih zaradi njihovega slovesa več strank, kot do naših. Ker imajo zadeve na svojih spletnih straneh bistveno bolj transparentno predstavljene, ker lahko pogledaš posnetke, kako njihove operacije izgledajo in še pa še. Skratka, boljši in cenejši so od naših.

Misliš, da se gre en avstrijc raje operirat na Češko, kjer je znana klinika al v Slovenijo, kjer ti zagotavljaš, da smo tanajboljši.

A gume tudi samo Savine kupuješ, če si že to glupo primerjavo ven potegnil? Avto je verjetno Clio najboljši, ker ga delajo natančne in skrbne slovenske roke? Kremo za roke verjetno tudi samo od Ilirije Subrino uporabljaš? Koža je le samo ena, ne se hecat s tujimi izdelki ala Givenchy ali l'Occitane, slovensk je tanarbulš.

RejZoR ::

No, ker tko veselo udrihaš po meni pa prosim quotaj kje sem napisal, da so "najboljši". No daj no. Ker vem da tega nisem napisal zato nehaj srat m'kay?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

francek1 ::

RejZoR je izjavil:

Zagreb? Zakaj bi rinil v tujino če pa imaš pri nas par dobrih kirurgov? Pri očeh pa res ne smeš gledat na evre imo.

No, da ti odgovorim na tole vprašanjce. Moja žena je bila najprej pri "velikih strokovnjakih" v Ljubljani, pod Brdom. Za prvi pregled računajo 100€(za 4 minute dela....). Res pa je, da izvid dobiš na fenci šmenci papirju, kot da si dobil diplomo...Ker je imela žena malce bolj komplicirano optiko leč, so ji kot edino rešitev svetovali odstranitev njenih leč in vstavitev umetnih (5000 €). Pa smo se odpravili še v Zagreb. Tam izvemo, da v celi Sloveniji ni laserja zadnje generacije(seveda naši to "malenkost" zamolčijo) in da se njena težava da brez težav odpravit z lasersko operacijo(vsako oko 240 rezov v 8 sekundah, laser sledi gibanju očesa, popolnoma neboleče). Cena? 1600€. Minuto po operaciji je brala navodilo za kapljice (fonti okoli 2....)
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

francek1 ::

francek1 je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Zagreb? Zakaj bi rinil v tujino če pa imaš pri nas par dobrih kirurgov? Pri očeh pa res ne smeš gledat na evre imo.

No, da ti odgovorim na tole vprašanjce. Moja žena je bila najprej pri "velikih strokovnjakih" v Ljubljani, pod Brdom. Za prvi pregled računajo 100€(za 4 minute dela....). Res pa je, da izvid dobiš na fenci šmenci papirju, kot da si dobil diplomo...Ker je imela žena malce bolj komplicirano optiko leč, so ji kot edino rešitev svetovali odstranitev njenih leč in vstavitev umetnih (5000 €). Pa smo se odpravili še v Zagreb. Tam izvemo, da v celi Sloveniji ni laserja zadnje generacije(seveda naši to "malenkost" zamolčijo) in da se njena težava da brez težav odpravit z lasersko operacijo(vsako oko 240 rezov v 8 sekundah, laser sledi gibanju očesa, popolnoma neboleče). Cena? 1600€. Minuto po operaciji je brala navodilo za kapljice (fonti okoli 2....)

Tu bi omenil še sramoto, da zdravstvena zavarovalnica ne da niti centa poleg, saj s to operacijo vendar prihraniš strošek vseh nadaljnih očal...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

BigWhale ::

Francek, das lahko kak link do klinike?

NoBody- ::

Gogyto ::

francek1 je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Zagreb? Zakaj bi rinil v tujino če pa imaš pri nas par dobrih kirurgov? Pri očeh pa res ne smeš gledat na evre imo.

No, da ti odgovorim na tole vprašanjce. Moja žena je bila najprej pri "velikih strokovnjakih" v Ljubljani, pod Brdom. Za prvi pregled računajo 100€(za 4 minute dela....). Res pa je, da izvid dobiš na fenci šmenci papirju, kot da si dobil diplomo...Ker je imela žena malce bolj komplicirano optiko leč, so ji kot edino rešitev svetovali odstranitev njenih leč in vstavitev umetnih (5000 €). Pa smo se odpravili še v Zagreb. Tam izvemo, da v celi Sloveniji ni laserja zadnje generacije(seveda naši to "malenkost" zamolčijo) in da se njena težava da brez težav odpravit z lasersko operacijo(vsako oko 240 rezov v 8 sekundah, laser sledi gibanju očesa, popolnoma neboleče). Cena? 1600€. Minuto po operaciji je brala navodilo za kapljice (fonti okoli 2....)


No, tole ti skoraj ne verjamem, da je že minuto po operaciji veselo brala.:) Operacija je operacija in telo(v tem primeru oči) rabijo počitek vsaj kakšen dan. Moja je imela sončna očala še cel mesec in v tem času so odpadli tako TV, kot knjige, revije in druge zadeve, ki bi matrale oči. Če je šla tehnologija od takrat naprej, kar verjamem, je spet v najboljšem primeru treba verjetno oči 'šparat' vsaj kak dan, dva...;)

chucki ::

Meni so obe na 1x, ampak imam marca še enkrat operacijo na enem očesu, ker ni bilo vredu narejeno... :)
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

francek1 ::

BigWhale je izjavil:

Francek, das lahko kak link do klinike?

rezervacije@svjetlost.hr
info@svjetlost. hr
Heinzelova 39
10000 Zagreb
Hrvatska
Tel: 01/ 777- 5656
Fax: 01/ 777- 5600

Gogyto, tudi sam ne bi verjel, če ne bi videl na lastne oči...ki tudi počasi gredo na servis. Vsi, ki se posega bojite, pa le pogumno. Tehnologija je zrela in ob upoštevanju navodil dejansko ni pogojev za komplikacije. No, prednost te metode je tudi možnost ponovitve operacije, če v primeru, predvsem pri visokih dioptrijah, prva ne uspe. Popravilo je na strošek klinike.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

nUUb ::

Koliko je potem informativno poprava dioptrije (-6.5, -6) in nekaj cilindra? Zaokroženo na 100eur natančno? na svjetlost strani je kar nekaj opcij, katere upoštevati?
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz

BigWhale ::

nUUb je izjavil:

Koliko je potem informativno poprava dioptrije (-6.5, -6) in nekaj cilindra? Zaokroženo na 100eur natančno? na svjetlost strani je kar nekaj opcij, katere upoštevati?


Kolikor sem gledal je cena za najdrazjo lasersko operacijo 12000 HRK. Zgoraj pa pise, da je na laserske operacije 50% popust?!

Jaz jih bom v ponedeljek klical. :)

ivanuscha ::

Se pravi ca. 1600€ plus pregledi. Ampak a je to za eno ali dve očesi?

nUUb ::

BigWhale je izjavil:

nUUb je izjavil:

Koliko je potem informativno poprava dioptrije (-6.5, -6) in nekaj cilindra? Zaokroženo na 100eur natančno? na svjetlost strani je kar nekaj opcij, katere upoštevati?


Kolikor sem gledal je cena za najdrazjo lasersko operacijo 12000 HRK. Zgoraj pa pise, da je na laserske operacije 50% popust?!

Jaz jih bom v ponedeljek klical. :)

To sem videl cene, samo verjetno je več storitev, npr.: ne moreš iti kar na operacijo brez pregleda, tako moraš plačati pregled in operacijo, na tak način mislim.

Sporoči potem kaj ti bodo povedali.
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz

Tody ::

Ah pregledi so pri nas v rangu 100 eur, kar pri 1500 eur investiciji ne pomeni toliko dosti. Je pa spet vprašanje za vsakega posebej ali ima tako napako da jo lahko odpravijo, meni so rekli da (trenutno) ne. To so rekl Slovenci

Sba ::

Tody, imaš +?

Jaz sem bil pred petimi leti v medicinskem centru Vid, kjer so mi rekli, da se mojih +7 sicer da operirati z laserjem, ampak bi bilo poseg potrebno opraviti dvakrat. Sicer pa so mi operacijo odsvetovali, ker imam na levo oko slabši vid in poseg ni 100,00 %.

Za ceno pregleda ne vem, ker smo takrat peljali babico na pregled in je ona poravnala račun.

Sem pa ravno želel vprašati, če je že kaj napredka na tem področju, potem pa sem na linku zasledil, da gre le do +5.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

francek1 ::

1600€ komplet. Pregledi so brezplačni, tudi prvi.

Tody je izjavil:

Ah pregledi so pri nas v rangu 100 eur, kar pri 1500 eur investiciji ne pomeni toliko dosti. Je pa spet vprašanje za vsakega posebej ali ima tako napako da jo lahko odpravijo, meni so rekli da (trenutno) ne. To so rekl Slovenci

Tudi moja žena je v Sloveniji dobila enak odgovor. NISO PA JI POVEDALI, DA JE TO ZARADI ZASTARELEGA LASERJA!!!
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

francek1 ::

All-laser LASIK is now the safest and the most accurate method of achieving 20/20 and even better
vision without glasses or contact lenses. In all- laser LASIK, a femtosecond laser is used to lift the top
layer of the cornea, called the corneal flap. Femtosecond laser is the fastest laser in the world. Because
it' s so fast, it can separate corneal layers with microscopic precision. This results in safe and accurate
surgery. After the top layer of the cornea is lifted, another laser called an excimer laser is used to
reshape the cornea, correcting nearsightedness, farsightedness, and astigmatism. After reshaping is
complete, the surgeon replaces the top corneal layer to insure fast healing and almost immediately
good vision.
Not all femtosecond lasers used in all-laser LASIK are the same, however. Currently in the United
States, 4 different types of lasers are used - IntraLase 60kHz, IntraLase iFS (150kHz) , Ziemer FEMTO
LDV, and Wavelight FS200 (different laser than the Wavelight Allegretto and Wavelight IQ excimer
lasers used in the second LASIK step of corneal reshaping).
Of all the lasers, iFS is the most evolved. Unlike the others, which represent the earlier stages of
femtosecond technology, iFS is the 5th generation. As a result, its many features have been fine-tuned
to result in the smoothest corneal flap surface. Smooth surface leads to exceptionally precise results,
especially astigmatism correction.
iFS also has several unique features. While all the femtosecond lasers can be used to create a round
LASIK flap, with iFS an oval flap can be created. This adds to precision of astigmatism correction.
Patients with astigmatism have oval corneas. An oval LASIK flap results in better astigmatism correction
than a round one. In addition, iFS can be used to create a flap that has a special and unique edge,
called the "inverted side cut." This iFS flap edge allows patients to heal faster and have significantly less
symptoms of dry eyes compared to traditional all- laser LASIK flap.
For more information visit:
www.pacificvision .org
www.amo -inc.com
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Tody ::

No men so 3 različni okulisti sicer (ne kirurgi) rekl da mam preveliko dioptrijo -8 in -9 ter prevelik cilinder 2,5 in 3 in da če mi odstranijo nepravilnosti mi nič nebi ostalo od leče, tako da mi lahko samo lečo zamenjajo, kar pa je čisto drug poseg z svojimi tveganji težavami. Plus je rekla da mi jo naredijo lahko šele pri +35 let.

listje123 ::

Samo eno vprašanje.
Recimo da nosim očala ker malo slabše vidim, ali ti lahko za lasersko operacijo izostrijo vid da ne rabiš očal.

RejZoR ::

Erm ja? Sej to je point operacije oči ane. Najbolj cheap so očala, leče so nekako druga stopnja, tretja pa operacija. Tvegana je sicer najbolj (gre le za poseg), pa draga tud, ampak nimaš nobenih omejitev od prejšnjih dveh opcij. In če se ti dioptrija že tko ne spreminja si lahko dober do starih let ko pa boš tako ali tako fasal "radosti" starosti...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Tody ::

@Rejzor čeprav v linku od tiste hrvaške zadeve pravijo da znajo tud to zrihtat :)

Lion29 ::

jaz imam tut tko kot tody, prevolko dipotrijo in velik cilinder...isto so mi rekli na ceskem, da edino kar lahko anredijo, da zamenjajo leco (z umetno)
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

francek1 ::

Moji ženi so tudi hoteli v Ljubljani lečo menjat, Hrvati pa so to z laserjem v nulo spravli....laserji 5. generacije so neprimerljivo boljši (beri točnejši z manj posledicami za lečo) kot starejši.

Lion29 je izjavil:

jaz imam tut tko kot tody, prevolko dipotrijo in velik cilinder...isto so mi rekli na ceskem, da edino kar lahko anredijo, da zamenjajo leco (z umetno)


Lion, svetujem ti, da greš sem na pregled(ki je brezplačen) in boš definitivno izvedel pravi odgovor. Uporabljajo najnoveši laser v tem delu Evrope.

Za najbolj boječe pa tale video.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

ivanuscha ::

Od kdaj pa je ta laser 5. generacije? Je opticalexpress.hr ista firma kot svjetlost.hr? Oboji imajo 50% popust :)

ales85 ::

chucki je izjavil:

Uspešnost operacije

Uspešna operacija dioptrije je tista, kjer se odstrani načrtovana dioptrija in ni trajnih slabih posledic na očeh in kvaliteti vida.

Rezultat je odličen, če je dioptrija po operaciji med +0,50 in - 0,75 in tako očala ali kontaktne leče niso več potrebne. Po naših izkušnjah več kot 95% operiranih pacientov vidi na daljavo ostro, brez očal. Le 5% operiranih pacientov potrebuje za povsem oster vid očala z minimalno dioptrijo.


A se hecaš glede odličnega rezultata z +0,50 in -0,75? Jaz imam -0,50 in nikakor ne vidim ostro brez očal tako, da je to zame neuspešna operacija, če ni 0-0.

Tody ::

Če ti zbijejo iz 10 na 0,50 je sicer cool ni pa to to :) Glede na to da dam jaz za očala 450 eur od tega je okvir bil 70 eur se bi pomoje tudi to splačalo :)

francek1 ::

Vrhunski strokovnjaki (gre za ISTE osebe) delajo v obeh firmah. Sem pa mnenja, da je instrumentarij enako ali pa še bolj pomemben kot osebje. Vsaj pri teh operacijah je že tako. Z napredkom tehnike bo to še bolj izrazito. Danes noben inženir ne računa več na roke, ne?
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

chucki ::

ales85 je izjavil:

chucki je izjavil:

Uspešnost operacije

Uspešna operacija dioptrije je tista, kjer se odstrani načrtovana dioptrija in ni trajnih slabih posledic na očeh in kvaliteti vida.

Rezultat je odličen, če je dioptrija po operaciji med +0,50 in - 0,75 in tako očala ali kontaktne leče niso več potrebne. Po naših izkušnjah več kot 95% operiranih pacientov vidi na daljavo ostro, brez očal. Le 5% operiranih pacientov potrebuje za povsem oster vid očala z minimalno dioptrijo.


A se hecaš glede odličnega rezultata z +0,50 in -0,75? Jaz imam -0,50 in nikakor ne vidim ostro brez očal tako, da je to zame neuspešna operacija, če ni 0-0.


Ostrina in dioptrija ni enako, lahko imaš 0,50 in imaš ostrino 100%
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

miraldinjos ::

A kdo ve koliko stane operacija oči?
««
4 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Operacija oči (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11923310 (2990) Gagatronix
»

Očala: ZA ali PROTI ?

Oddelek: Loža
409277 (1379) Eliaz
»

Laserska operacija za oči

Oddelek: Znanost in tehnologija
124406 (2329) DuleKrtola
»

Laserska korekcija vida

Oddelek: Loža
247486 (6233) gnss
»

Kako odstraniti dioptrijo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7921749 (15906) Bananovec

Več podobnih tem