Forum » Loža » Laserska operacija oči
Laserska operacija oči
nUUb ::
Tudi sam želim na lasersko operacijo oči. Trenutno me je najbolj prepričal hrvaški Optical Express, saj operirajo z enako tehnologijo kot operirajo ameriške vojaške pilote in astronavte. Kot vem sta tam na voljo dve najnaprednejši metodi: iLasik oziroma Intralase Advanced CustomVue wavefront Lasik ter metoda Advanced CustomVue wavefront PRK. Moje osebno mnenje je da bi znala biti daleč najbolj optimalna metoda Advanced Customvue wavefront PRK, saj ohranja biomehansko stabilnost očesa, poleg tega pa je uporabljena tudi wavefront analiza, tako da sta na nek način združeni prednosti iLasik-a ter metode Relex Smile. Edina slabost te metode je počasno okrevanje.
Kaj pomeni "počasno okrevanje" ? Cena ?
Sam sem bil operiraran s wavefront PRK metodo (skupaj 1100eur, obe ocesi). Okrevanje o kateri govori je vecja bolecina po sami operaciji* , daljse okrevanje pa v smislu da dalj casa vidis megleno (v primerjavi z LASIK), optimalen vid, 0/0 nastopi po priblizno 3 mesecih. Takoj po operacije sem sam imel nekaj pod -1 na obeh ocesih (prej -6.75 in -7.5), sposoben za voznjo. Pri LASIK metodi pa mislim da je 95% nekaj minut po operaciji.
*mene je dohtarca pripravila da bo peklensko bolelo, dobil sem uspavalne tablete...odvisno od praga bolecine, ampak ni bilo sploh tako hudo kot je rekla, torej v vrhuncu vec kot par sekund nisi mogel gledati z soncimi ocali znotraj hise ponoci, ce si zamizal je bilo pa komot znosno in sem lahko zaspal brez tablete, z slusalkami v usesih. Mene je prepricalo dejstvo da ona opravlja PRK metodo ze 20 let, je bolj varna od LASIK - poleg vecje bolecine ni nobenih moznih komplikacij. Ce malo bolecine ne moti, go for PRK. 1. maja je bilo 1 leto od operacije, dioptrija se mi je rahlo vrnila na desno oko (-0.75) odkar sem zacel delati siht na racunalniku pa tudi doma sem za PC-jem, ampak je bilo tukaj tudi moja nedisciplina dajanja vlazilnih kaplic v oci kadar je bilo to potrebno. Zdaj ko jih jemljem redno za racunalnikom - na cca 3h se mi izboljsuje. Ima pa sodelavec 7. obletnico od LASIK operacije in vidi se vedno ok. Ce bi se enkrat izbiral, bi zopet izbral PRK.
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz
ASUS 1920x1080@144Hz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nUUb ()
IceBoX ::
To poslabšanje vida je zaradi operacije ali bi se to tudi zgodilo če ne bi bil operiran?
Se zaradi operacije vid hitreje slabša?
Kako je ponoči, normalno vidiš, imaš suhe oči oz. ali si jih imel že pred operacijo?
Se zaradi operacije vid hitreje slabša?
Kako je ponoči, normalno vidiš, imaš suhe oči oz. ali si jih imel že pred operacijo?
Huh...
Poslabsanje vida najverjetneje zaradi narave dela, delo za racunalnikom pa potem igre se doma, dioptrijo sem pa imel stabilno vec kot dve leti, torej deviacija 0,25 gor/dol.
Za LASIK operacijo sem slisal da naj bi drzala 10 let, koliko je to res, nevem. Ponoci sicer vidim OK, poleg dioptrije seveda, luci se ne razlivajo vec toliko. Suhih oci prej nisem imel, po operaciji je pa normalno da so suhe nekaj mesecev, jih vlazis po potrebi, jaz jih nisem dodatno vlazil ko sem bil za racunalnikom, tako da je to verjetno prineslo dioptrijo nazaj.
So majhni problemi, ki izginejo ob uzitkih ob potapljanju, smucanju na vodi, gledanju TV-ja na strani, ...
Zaenkrat imam pa strosek priblizno 15eur na mesec za kapljice, katere so mi veliko boljse kot tiste katere dobis na recept brezplacno.
Za LASIK operacijo sem slisal da naj bi drzala 10 let, koliko je to res, nevem. Ponoci sicer vidim OK, poleg dioptrije seveda, luci se ne razlivajo vec toliko. Suhih oci prej nisem imel, po operaciji je pa normalno da so suhe nekaj mesecev, jih vlazis po potrebi, jaz jih nisem dodatno vlazil ko sem bil za racunalnikom, tako da je to verjetno prineslo dioptrijo nazaj.
So majhni problemi, ki izginejo ob uzitkih ob potapljanju, smucanju na vodi, gledanju TV-ja na strani, ...
Zaenkrat imam pa strosek priblizno 15eur na mesec za kapljice, katere so mi veliko boljse kot tiste katere dobis na recept brezplacno.
ASUS 1920x1080@144Hz
ASUS 1920x1080@144Hz
gansta ::
Kako misliš 10 let in kaj potem, ponovno močno poslabšanje ali celo kaj hujšega ? Če je za 10 let mir potem raje nosiš leče ali očala pa si po 10 letih na istem..
To sem slisal, za 10 let, pri PRK ali LASIK metodi pri meni ni bilo govora da je to kakrsen koli zacasen popravek. Morda je bilo to misljeno, v kolikor se pojavi odstopanje po 10 letih, da je brezplacna se ena operacija.
ASUS 1920x1080@144Hz
ASUS 1920x1080@144Hz
V Beogradu, klinika Opticus Oculus. Super zadovoljen, naknadni 3 pregledi brezplacni in osebje res zelo prijazno. In pa po izgledu in guglanju nov stroj, na katerem se izvaja operacija.
ASUS 1920x1080@144Hz
ASUS 1920x1080@144Hz
mihovc ::
Pa bolečine? Te je fest bolelo po operaciji?
Kakšno uro po operaciji je začelo bolet in nato še dva dni. Dobiš proti bolečinske kapljice, ki pa jih svetujejo vzeti res samo ob nujnih primerih. Drugi dan sem jih vzel samo zvečer, ker me je takrat res bolelo kot hudič. Četrti dan sem že gledal normalno.
@IceBoX, Sami so mi svetovali metodo LASEK, za mene LASIK ni bila čisto primerna.
freesty ::
Moj brat gre tudi na operacijo oci.
Kaj se trenutno najbolj izplaca?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
Phantomeye ::
Moj brat gre tudi na operacijo oci.
Nikakor ne lasik.
Itak pa odvisno kako slabo vidi, pri visokih dioptrijah laser ne pride v poštev (v praksi), ampak se je treba odločit za vgradnjo ICL leče. (npr. Visian ICL - kaj je to - google)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
7982884e ::
in zakaj ne? sem slisal vec negativnih izkusenj od ljudi, ki so dali drugo cez, pa lasik je dosti bolj rutinska operacija kot vse drugo.
pa tisto s halo efektom, ki naj bi bil drugod boljsi, je v glavnem bullshit.
Brat ima dioptrijo -8 in -7,5. Prisotni so tudi cilindri.
Sem bral ze dosti na internetu, vendar se nikakor ne morem odlocit. Je pa padla ta raziskava name in nebi rad narobe svetoval.
Isce se seveda najbolj zanesljiva metoda, ter seveda obstojni rezultati. Dosti sem prebral tudi o tem, da se ljudem nehajo solzit oci zaradi posega, kar je velik minus, ce si moras potem vsak dan devati kapljice v oci. Je po moje se bolj neugodno kot nositi ocala.
Za vsak nasvet/izkusnjo bom zelo hvalezen.
Sem bral ze dosti na internetu, vendar se nikakor ne morem odlocit. Je pa padla ta raziskava name in nebi rad narobe svetoval.
Isce se seveda najbolj zanesljiva metoda, ter seveda obstojni rezultati. Dosti sem prebral tudi o tem, da se ljudem nehajo solzit oci zaradi posega, kar je velik minus, ce si moras potem vsak dan devati kapljice v oci. Je po moje se bolj neugodno kot nositi ocala.
konspirator ::
Naj obišče oboje, opravi preiskave in premisli:
http://svjetlost.hr/
http://morelaokulisti.si/zdravljenja/la...
http://svjetlost.hr/
http://morelaokulisti.si/zdravljenja/la...
O moreli sem prebral "prevec" slabega, da bi lahko svetoval.
Se je pa mama dogovarjala za pregled tule:
http://knezovic.com.hr/?lang=sl
Se je pa mama dogovarjala za pregled tule:
http://knezovic.com.hr/?lang=sl
in zakaj ne? sem slisal vec negativnih izkusenj od ljudi, ki so dali drugo cez, pa lasik je dosti bolj rutinska operacija kot vse drugo.
Po pravici povedano, vse te operacije so nevarne, in odstotek stranskih učinkov je precej višji kot upajo priznat.
LASIK je pa precej precej na udaru. Če gre kaj narobe je tvoje življenje uničeno. In takšnih ljudi je kar dosti.
Brat ima dioptrijo -8 in -7,5. Prisotni so tudi cilindri.
to je visoka dioptrija, odvisno od debeline njegove roženice. Ampak v večini primerov je to že meja, ko predlagajo alternativo, ki je pa stane 1800e na oko.
Zgodovina sprememb…
Po pravici povedano, vse te operacije so nevarne, in odstotek stranskih učinkov je precej višji kot upajo priznat.
LASIK je pa precej precej na udaru. Če gre kaj narobe je tvoje življenje uničeno. In takšnih ljudi je kar dosti.
obedve trditvi sta neumnosti in nabijanje.
lasik je toliko nevaren kot je nevaren zobar. tudi če zobarju nekako pride kratek stik v sveder, je lahko tvoje življenje uničeno.
teh ljudi, ki naj bi si uničili življenja z lasikom, sklepam, da najdeš samo na straneh, katerih glavni cilj je osveščanje ljudi pred THE HORRIBLE TRUTH OF LASER EYE SURGERY, kajne?
obedve trditvi sta neumnosti in nabijanje.
lasik je toliko nevaren kot je nevaren zobar. tudi če zobarju nekako pride kratek stik v sveder, je lahko tvoje življenje uničeno.
teh ljudi, ki naj bi si uničili življenja z lasikom, sklepam, da najdeš samo na straneh, katerih glavni cilj je osveščanje ljudi pred THE HORRIBLE TRUTH OF LASER EYE SURGERY, kajne?
Ne veš o čem govoriš, a je prav. Trenutno sem v FB skupini, kamor so vključeni posamezniki, ki jim je laser zjebal vid. Tja sem se prijavil PO svoji operaciji ( vgradnja ICL visian leče). Naredi malo researcha, pa boš videl, kaj je problem pri Lasiku. In kake tezave se scasoma lahko pojavijo oz. so prisotne od zacetka tudi pri drugih metodah.
Zgodovina sprememb…
sem naredil research (samo ne pri straneh, ki so namenjene in sluzijo s fearmongeringom) in sem naredil lasik operacijo in nisem imel nobenih problemov, razen nekaj vec halo efekta kot sem ga imel prej, z lecami.
lahko zaupas, kaksne tezave se pojavijo scasoma?
sem naredil research (samo ne pri straneh, ki so namenjene in sluzijo s fearmongeringom) in sem naredil lasik operacijo in nisem imel nobenih problemov, razen nekaj vec halo efekta kot sem ga imel prej, z lecami.
Pri meni povečana možnost nastanka sive mrene, glavkoma, odstopa od roženice. Trenutno imam halo effect, ki ga prej z očali/lečami nisem imel.
še enkrat pogooglaj, kaj to je. sledi za predmeti to niso.
novejše lasik operacije pa ti preoblikujejo zelo tanko plast roženice, sploh če nimaš velike dioptrije. zato jaz ne bom kar tako verjel tega o glavkomi itd. zanesljiv zdravstveni vir, ali pa nič.
novejše lasik operacije pa ti preoblikujejo zelo tanko plast roženice, sploh če nimaš velike dioptrije. zato jaz ne bom kar tako verjel tega o glavkomi itd. zanesljiv zdravstveni vir, ali pa nič.
še enkrat pogooglaj, kaj to je. sledi za predmeti to niso.
Glavkom je celo napisan kot možen stransku učinek NA izjavi, ki sem jo podpisal ...
Zgodovina sprememb…
Amm, celo ti si napisal in podal poleg sliko:
https://slo-tech.com/forum/t233129/p447...
mišljena je korona okoli luči, ne sledi za predmeti. je verjetnost, da isto v manjši meri vidiš tudi sam ponoči, samo nisi porajtal. jaz sem prej, z lečami, porajtal, sploh ko sem imel utrujene oči, zdaj, leto po operaciji, je pa mogoče za kak odtenek bolj izrazito. sem vprašal nekaj folka, ki je isto naredilo operacijo, pa sami niso porajtali.
Kako je pa s solzenjem oci po operaciji? Ker, ce bi za sebe pomislil bi raje nosil ocala kot pa, da si moram celo zivljenje kapljice 3x na dan v oci dajat.
jaz nisem imel nobenih problemov. dva dni sem si dajal enih 5x na dan, potem pa samo se 3x na dan se dva meseca, ker mi je bilo tako naroceno. ce sem zjutraj zgodaj vstal, sem imel suhe oci, sicer nisem cutil suhosti. po teh dveh mesecih nisem imel nic vec obcutka suhosti kot sem ga imel prej, z lecami in si nisem vec dajal kapljic.
Kako pa kaj tale nova relex smile metoda? Naj bi bila manj invazivna od lasik.
fujtajksel ::
http://www.zurnal24.si/laser-ki-ne-zge-...
Tu je en sicer nekam reklamen članek. Se pa zanimivi razgovori o slabih lastnostih prejšnjih metod ;)
Tu je en sicer nekam reklamen članek. Se pa zanimivi razgovori o slabih lastnostih prejšnjih metod ;)
Tody ::
Eh, tehnologija gre naprej... Sej lahko tudi na ostalih straneh vidite kako gre to, kako guglanje za dejanskimi strankami se tudi da narest če vas zanima, je pa to operacija in kot vsaka operacija je tudi ta tvegana.
MasterTade ::
Te laserske operacije so tvegane, poleg tega je ponekod prisotno polno šlamparije...Pred leti so dedu, ki je imel sivo mreno vse zaj**** in je vidu še manj kot prej..
Mors omnia aequat
Pred leti so nekomu v UKC namesto slepiča odrezali nogo, kar pomeni da je šalabajzarjev v zdravstvu veliko.
In tega potem izpeljemo sklep, nikarte hoditi v UKC !
//troll logic off.
Operacija sive mrene je danes rutinska operacija.
In tega potem izpeljemo sklep, nikarte hoditi v UKC !
//troll logic off.
Operacija sive mrene je danes rutinska operacija.
--
enkrat sem slišal, da je zobar pomotoma fental pacienta med posegom. tako da vedno, ko grete k zobarju, se zavedajte, za kako tvegano operacijo v resnici gre.
Ja haha kar smejte se ampak zarad takih bedarij folk raje trpi ko da gre k zdravniku..Bi loh naštel še pa še primerov, pa bi šli offtopic, tak da vm doktorjem prepuščam strokovno debato
Mors omnia aequat
ko imaš enkrat sivo mreno bo pač neumno, če ne boš šel operirat. je dosti več ljudi oslepelo zato, ker niso šli, kot pa tistih, ki so.
sploh pa lasik je tako rutinska operacija da pač ne more it nič narobe, zato sem tudi dal to analogijo z zobarjem.
sploh pa lasik je tako rutinska operacija da pač ne more it nič narobe, zato sem tudi dal to analogijo z zobarjem.
Furbo ::
MasterTade je izjavil:
Ja haha kar smejte se ampak zarad takih bedarij folk raje trpi ko da gre k zdravniku..Bi loh naštel še pa še primerov, pa bi šli offtopic, tak da vm doktorjem prepuščam strokovno debato
Potem naj pač raje 100% trpijo, kot da bi imeli 0.01% šanso za trpeti.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Aston_11 ::
Lahko tudi med spanjem iz postelje padeš in postaneš tudi invalid.
http://www.disabled-world.com/artman/pu...
--
ko imaš enkrat sivo mreno bo pač neumno, če ne boš šel operirat. je dosti več ljudi oslepelo zato, ker niso šli, kot pa tistih, ki so.
https://www.facebook.com/groups/LasikCo...
Povej njim, da je z njimi vse v redu.
Zgodovina sprememb…
konspirator je izjavil:
Lahko tudi med spanjem iz postelje padeš in postaneš tudi invalid.
Malo zavajaš:
Approximately 1.8 million emergency room visits and over 400 thousand hospital admission occur to those over the age of 65 resulted from falling out of bed according to the Center for Disease Control.
Starost je ključna informacija. Starejši kot si, hitreje podležeš fizičnim poškodbam. Če bom jaz padel s postelje, sigurno ne bom umrl. Razen, če je postelja na višini več metrov, spodaj pa lačne hijene.
@Furbo zelo realni procenti
Mors omnia aequat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MasterTade ()
Phantomeye je izjavil:
koliko od njih ima dejansko slabo izkusnjo? in koliko je to v procentih med vsemi, ki so bili operirani?
Phantomeye je izjavil:
koliko od njih ima dejansko slabo izkusnjo? in koliko je to v procentih med vsemi, ki so bili operirani?
Pridruži se skupini in si poglej. Članov v skupini je premalo, da bi bili reprezentativni koliko je takšnih, ki so zaradi operacije na slabšem (zdravstveno in tudi v smislu kvalitete vida - da vidijo precej slabše kot pred operacijo, pa ne nujno takoj, ampak v roku 5 let). Ampak ne glede na to, koliko jih je, tvoja izjava v nobenem primeru ni resnična (da pač ne more it nič narobe). Rutinsko še ne pomeni, da nič ne more it narobe, ampak da obstaja majhna šansa, da pride večjih komplikacij. Največji problem je, če ti nekaj označiš kot stranski učinek in ne kot poškodbo očesa, z lahkoto lahko rečeš, da je bil poseg uspešen.
Zgodovina sprememb…
ma jaz bi rad neko raziskavo, legit statistiko.
ker kolikor se meni zdi, je situacija glede tega bolj taka, da večina ljudi nekaj bluzi, ker pač laserji, že iz te teme ja jasno da folk že skoraj 10 let ne more zbrat poguma ampak se je raje "izobrazil" o nekih "stranskih učinkih".
pa zanima me tudi, koliko od teh ljudi, ki so "na slabšem", je delalo to operacijo v zadnjih 4 letih.
bom še enkrat prilimal video, kako zgleda sodobna laserska operacija (cela procedura za eno oko):
če ne stakneš infekcije potem boš pač težko naredil neko škodo očesu, razen če je zdravnikom prej na pregledu uspelo močno falit tvojo dioptrijo in boš moral še naprej nosit očala/leče. pa tudi tista zareza pri današnjih operacijah je res minimalna in se v par dneh popolnoma zaceli in bi rekel da boš dosti hitreje staknil infekcijo, če boš vsak dan po očeš šaril s prsti, ko si daješ ven/not leče. tudi stanjšanje roženiec zaradi preoblikovanja je danes minimalno. sploh pa tega se danes dela kar precej milijonov letno (imam tri sodelavce, vsi zadovoljni), tako da se ne gre več za nekej nišnega, prav tako bo zato še vedno nekaj primerov, ko so nekomu z neko staro mašino šarili po očesu, pa po možnosti je še sam kasneje zaradi lastne malomarnosti zajebal, in je na koncu ostal nezadovoljen z rezultatom, za katerega je precej plačal.
ker kolikor se meni zdi, je situacija glede tega bolj taka, da večina ljudi nekaj bluzi, ker pač laserji, že iz te teme ja jasno da folk že skoraj 10 let ne more zbrat poguma ampak se je raje "izobrazil" o nekih "stranskih učinkih".
pa zanima me tudi, koliko od teh ljudi, ki so "na slabšem", je delalo to operacijo v zadnjih 4 letih.
bom še enkrat prilimal video, kako zgleda sodobna laserska operacija (cela procedura za eno oko):
če ne stakneš infekcije potem boš pač težko naredil neko škodo očesu, razen če je zdravnikom prej na pregledu uspelo močno falit tvojo dioptrijo in boš moral še naprej nosit očala/leče. pa tudi tista zareza pri današnjih operacijah je res minimalna in se v par dneh popolnoma zaceli in bi rekel da boš dosti hitreje staknil infekcijo, če boš vsak dan po očeš šaril s prsti, ko si daješ ven/not leče. tudi stanjšanje roženiec zaradi preoblikovanja je danes minimalno. sploh pa tega se danes dela kar precej milijonov letno (imam tri sodelavce, vsi zadovoljni), tako da se ne gre več za nekej nišnega, prav tako bo zato še vedno nekaj primerov, ko so nekomu z neko staro mašino šarili po očesu, pa po možnosti je še sam kasneje zaradi lastne malomarnosti zajebal, in je na koncu ostal nezadovoljen z rezultatom, za katerega je precej plačal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 7982884e ()
ja, ni mi treba limat videov. Moja dioptrija (bolj ali manj) je bila odpravljena operativno. Vem kako zadeve delujejo. Stara mašina ali ne, zadeve prodajajo na enak način zdaj ali pa 15 let nazaj. Govorit kot da tisti ljudje, ki so bili par let ali več nazaj operirani, ne štejejo je rahlo ozkogledno. Kot da bi šel jaz na laser (mam ICL lečo), pa bi šlo nekaj narobe in bi mi ti čez 4 leta rekel "ja zdaj je tehnologija napredovala, 4 leta nazaj tehnologija še ni bila dovolj dobro razvita.
Zgodovina sprememb…
seveda štejejo, ampak ljudje, ki jih v tej temi zanima, a bi, ali ne bi, pač morajo vedet da se je situacija v par letih bliskovito spremenila. 10 let so ti 10 minut kar konkretno šarili po očesu, danes praktično vse v par sekundah opravi mašina sama.
jernejk90 ::
Je mogoče komu znano katere firme in modele laserjev/aparatov uporabljajo v različnih ambulantah? Rad bi sam preveril specifikacije in jih med seboj primerjal, da bi ugotovil kje so res "najboljši".
Svjetlost ima zadnjo generacijo, Slo zaostajajo.
http://svjetlost.hr/femto-lasik-metoda/
http://svjetlost.hr/tehnologija/
http://svjetlost.hr/femto-lasik-metoda/
http://svjetlost.hr/tehnologija/
--
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
Rok Woot ::
Z LASIK-som si lahko uničiš življenje? Kako že? Sem mislil da lahko le oslepiš... Ali pa praviš da slepi nimajo za kaj živeti?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Operacija oči (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27069 (6749) | Gagatronix |
» | Očala: ZA ali PROTI ?Oddelek: Loža | 9658 (1760) | Eliaz |
» | Laserska operacija za očiOddelek: Znanost in tehnologija | 4647 (2570) | DuleKrtola |
» | Laserska korekcija vidaOddelek: Loža | 7766 (6513) | gnss |
» | Kako odstraniti dioptrijo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22251 (16408) | Bananovec |