» »

eno zanimivo vprašanje...

eno zanimivo vprašanje...

cahahopie ::

Ne vem ravno kam bi vtakno tole temo... zato sem jo kar sem...
Glejte mene zanima če je možno izvesti tole, da bi z glasom prestavljal programe na satelitski. To hočem narediti zato da, ko pomivam posodo in imam roke mokre, da mi ni treba si brisat rok in šaltat s delincem po music kanalih.:D
Sam mislim, da je to mogoče... računalnik prklopljen na TV z OS/2 operacijskim sistemom in enim dobrim mikrofinom. Sam koliko je koristen ta OS2? Ima res kvalitetno zvočno prepoznavo.. oz. kako je sploh s tem?
In kako bi moral sploh to zvezat? Računalnik za satelitski sprejemnik ali na tv? Satelitska ima izhod za računalnik(t.i. ženski vtič). Tv pa lahko prklopim samo preko tv-outa na grafični.
Kako torej to? Ma kdo kakšno idejo oz. nasvet?

HEKO ::

:D:D:D


Hehe --> res ql ideja...seveda je možno...ampak jaz nimam dovol znanja da bi lahko to skup spravo..se pa njade folk ki bi to znal!

Če bi en to nardil (če že ni:))...pa bi prodaja po slo-techu..bi lahko celo zaslužil :)...
Vsakemu bi to prav pršlo...rečeš MTV, pa maš MTV :)..

Pomoje bi potrebival občutljiv mikrofon...software, ki bi znal "Prepoznavat" glas..ki bi ga pač mel nekjre shranjenega...in bi potem pač s kontroerji prestavil na hoten kanal.. 8-O

anyone?

Napiši isti post na elektro-nu...:\
Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]

cahahopie ::

Jaz imam zamišjeno namreč takole...
Imaš en fula močen mikrofon, ki je non-stop vžgan in lahko sprejema glasove iz cele sobe. Ko oseba želi prešaltat reče eno geslo npr. 'e1030' in pove željeno št. programa na satelitski ali pa kar ime programa, kar pa bi moralo biti že definirano.
To izgleda npr. takole: "Ej ta VoX sux! Dej bom prešaltu! E1030, 7 (ali kar: mtv). Ta glas bi se nato pretvarjal v pisni zapisa tako, da bi lahko celo izgovoril zanko tako, da bi ti npr. šaltal vse programe do konca. Torej glas gre v mikrofon v računalnik kjer OS 2 pretvori glas v pisni zapis in s tem pošlje ukaz satelitskemu sprejemniku, da spremeni program.
Torej... potrebujem dober mikrofon (zelo dober), mojga starga P200MMX, naložen OS 2 in še morebiti kakšen programčič ter kabel s katerim bom povezu rač. in satelitski sprejemnik.
Mam prav? Ali sem kaj pozabu?

jamiroq ::

Za prepoznavo govora lahko uporabiš Dragon Naturally Speaking in IBMov ViaVoice (na Winsih), OS/2ja ti ni treba sploh...

Za šaltat kanale pa bi lahko dal v računalnik tv tuner in ga preko tv-outa na grafični vklopil na TV, potem pa bi na računalniku s naštimal software, da ti preklopi kanal, ko izrečeš ukaz... Unih dveh paketov sicer nisem videl, tako da ne vem kaj sploh omogočata... Drugače se pa to na Macintoshu da čisto izi uštimat, ker ima speech recognition že vdelan v OS (samo narediš skripto ali link v folder z ukazi, izrečeš ukaz & voila...)

Loki ::

kje si pa dobil idejo glede tega OS/2, mi bo pa vecna uganka.
Uporabi Windowse!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Satelitska antena

Oddelek: Omrežja in internet
203727 (3548) Alexius Heristalski
»

Gledanje TV v spalnci brez antene

Oddelek: Zvok in slika
102260 (1835) AtaStrudl
»

Kako brezžično povezati TV in SAT sprejemnik

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
132075 (1790) baresi
»

digitalna satelitska

Oddelek: Loža
83279 (3095) Tody
»

Povezava satelitskega sprejemnika z računalom?

Oddelek: Zvok in slika
51046 (973) Keyser Soze

Več podobnih tem