» »

digitalna satelitska

digitalna satelitska

whatever ::

Ker smo se preselili nekam, kjer z navadno anteno - sobno z ojačevalnikom ali zunanjo - ni mogoče dobiti signala niti tvslo1, kaj šele kaj drugega, kabelska pa bo v naše kraje prišla bojda šele čez nekaj mesecev, smo prisiljeni nabaviti digitalno satelitsko anteno z dekoderjem. Glede tega pa me zanima nekaj stvari. Ali se prek tega da dobit vsaj tvslo1 in tvslo2, pop tv in kanal a se menda ne da? Kako potem odkodirat tvslo 1 in 2 ker sta verjetno zakodirani? A to rtv, ko plačaš naročnino, zrihta odkodirno kartico ali karkoli že pač je treba met da njihov signal odkodiraš? Poleg tega me zanima še, kaj vse je treba met da lahko zadevo priklopiš na 2 televizorja - a se to sploh da? Menda je za eno televizijo treba met krožnik pa dekoder - a še kej drugega? Kaj pa za dve televiziji? Pa mislim da se dobijo take satelitske da se premikajo levo-desno in tako spremljajo signal večih satelitov. Kulk stane ena taka satelitska da jo premikaš z daljincem, ima že vse potrebno za gledanje tv (dekoder, a je treba še kaj drugega?)? Kak pol razdeliš signal na dve televiziji - kr tak kot pri kabelski ko pač razdeliš koaksialni kabel z razdelilcem najbrž ne gre, ker kolikor vem dobiš zravn satelitske eno škatlo z daljincem, kjer preklapljaš kanale namesto da bi preklapljal z daljincem od televizije - je to dekoder? Pa še to, a se da nekak s tapravim tv tunerjem odkodirat zakodirane programe na satelitski - kake sky movies itd. in kateri tuner za to priporočate? Pa katero satelitsko da izpolnjuje vse zahteve in da je čimcenejša. Hvala za odgovore.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

sverde21 ::

prek dig sat dobiš slo1 in 2, ki jih boš dobil zastonj, ker že plačuješ naročnino ti sam reč onmu k ti bo dekoder prodal kak je na tem sicer ti pa priporočam tega človka je pocen pa še cajt si vzame za tebe:))
<?php echo `w`; ?>

Avenger ::

Krožnik rabiš samo eden, škatla, na katero potem klikaš z daljincem, se imenuje tuner in vsak TV hoče met svojega. Tunerjev imaš lahko, kolikor vem, gotovo najmanj dva. Dekoder je nekaj disketniku podobnega in leži zraven tunerja.

Menda so najboljši TV tunerji od Hauppauge in ja, možno je softversko odkodirat kanale, ampak mislim, da boš moral krepko zmikastit googla, če hočeš da ti bo kaj povedal. In še potem boš imel verjetno nemalo težav...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Gogo ::

Pejt na tale forum in se pozanimaj. Tam so namreč sami profiji glede teh reči.

LP
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

Tody ::

RTV slovenija dobiš samo kartico zastojn, če se z navadno anteno ne vidi nič in seveda plačuješ naročnino. Dekoder in anteno + montažo moreš pa financirat sam... (cca 30.000 sit )

Keyser Soze ::

Nucaš sprejemnik z viacess dekoderjem, za slo 1 in 2. Kartico dobiš pa pri RTVju za doplačilo stroškov izdelave te kartice. Neke male pare.

JAz bi sicer rekel, da kupi dreamboxa DM7000 a kaj ko je 100 tisočakov in je lahko priklopljen samo na en TV naenkrat. Tako kot vsak drug satelitski sprejemnik. Več tunerjev kot imaš več te košta tudi sama antena, saj so zapletenejša stikala, ki stanejo pravo malo premoženje. Ampak tam do 4ih sprejemnikov ne bi smelo biti problem.

Drugače pa. Pusti forume. Tam se oglašajo sami privatniki, ki bi radi naredili en hud posel sami sebi. Najbolje da greš kar direktno k enemu ki ti ga folk priporoča in mu poveš kako je z zadevo. Ker drugače se boš izgubil v vsej zmešnjavi izrazov ipd... Pa še nobenega pametnega odgovora ne dobiš.

whatever ::

Ja takle je: ena jeftina antena se dobi že za 25 jurjev, ampak nima motorčka tak da jo morš sam obračat kar ne pride v poštev. Pol je pa še ena za 70 jurjev ki pa menda ma vse. Pa neki je prodajalec govoril o enem receiverju - ne vem točno kaj ker se nisem jaz osebno pozanimal. Zdej če že pljunemo 70 jurjev bi morda pljunili še 30 jurjev več za dreambox DM7000 če je to res ultimativna zadeva in če se da priklopit na dve televiziji. Lahk daš kej več informacij o tem dreambox DM7000, Keyser Soze?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Keyser Soze ::

DM7000 naj bi bil trenutno alfa inu omega med sprejemniki satelitske TV. Upgrade ključev preko interneta, možnost snemanja na vgrajeni disk, hitro preklaplanje, emuliranje IC slotov če se ne motim, veliko število odklenjenih programov. Skratka... Najboljše kar se da dobit. Ampak še vedno ne zna tega delat sam in potrebuje nekoga ki ga redno vzdržuje.

ampak ker govorim to iz tega kar sem prebral - sam si namreč ne morem privoščiti tega reciverja - bi ti rekel, da pa le malo pobrskaš po forumih. Tujih in naših. Debat o DM7000 je ko listja in trave. Od A do Ž.

Tody ::

whatever jaooo moreš pazit kaj govoriš.... Antena je krožnik kos pleha ki je pač tako narejena da sprejema signale... Motor je spet druga zadeva, ki ti lahko omogoči sprejem večjih satelitov samo z eno "glavo" oz LNB komponento. Navadnemu uporabniku je zadost samo navadna 85 cm antena z 2 glavama v katere komot ujameš HOTBIRD in ASTRO.Potem pa imaš na izbiro široko paleto sprejemnikov od Free to Air (FTA) ki znajo sprejemat samo ne kodirane signale pa do hudih mašin kot je dreambox. Za vse ki se ne mislite preveč ukvarjat z svojim sprejemnikom je to stran vržen denar. Če rabite sat TV za gledat in se ne igrat (ker DM je cel računalnik...)mate dost kakega STRONG 6125 ali kakega Echostarja. In samo sprejemniki so od 30 do 70+ tisoč sit.Tko da se treba malce odločit koliko smo pripravljeni investirat in kaj hočemo gledat. Mate pa tudi cele komplete za FTA sprejemniki v BIGBANGU za okol 30.000 sit.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupil bi Satelitsko. (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5015176 (13636) mumbo
»

Total TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5113613 (11711) fulgur
»

Digitalna satelitska DA ali NE?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
365726 (4165) radiator
»

Saelitska tv ali kako do eurosporta

Oddelek: Loža
161909 (1681) spitavc
»

satelitska antena in več tv

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
122674 (2405) PaJo

Več podobnih tem