» »

Fotka iz digitalca takoj na PC

Fotka iz digitalca takoj na PC

Bellzmet ::

Živjo!

No čist tko malo na "glas" razmišljam...

Se pravi naredim fotko z digitalnim fotoaparatom in ta se takoj avtomatično brezžično prenese (npr. Bluetooth) na PC in se fotka pojavi na monitorju. Npr. na kakšem žuru - naredim fotko in "zzzp" je že na monitorju, da jo lahko folk takoj vidi.

Ali je treba met poseben digitalc ali se lahko na navadnega kaj takšnega priključi, je sploh kaj takšnega že zunaj?

lp

robbe ::

Ja za prenos podatkov že obstajajo fotoaparati, ki imajo wi-fi povezavo. Torej teoretično je možno ;) Samo o tem bo moral pa kdo drug več povedat.

reptilia ::

hm... ModriZob? maybe.... am ne... nemunosti trosim
Forgive your enemies, but never forget their names.

BluPhenix ::

Lahko prilkjučiš z USB kablom, če ti ni nujno brezžično. Canoni imajo naprimer v softverju remote shooting, ko vse nastaviš na računalniku v enem control panelu (namesto na fotoaparatu), klikneš, slika in prenese v računalnik.

Če hočeš brezžično, bi moral to imeti vgrajeno že sam fotoaparat, ali pa če dobiš bluetooth-to-usb konverter, bi mogoče tudi delalo.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Super Sonic ::

Nekateri Nikoni serije COOLPIX (P1, P2,...) imajo Wi-Fi povezavo na računalnik.

Link.

V bistvu si je kolegica kupila P2 preden je šla na počitnice (takrat sem bil jaz na dopustu) in nimam pojma kako stvar v realnem izgleda, a Nikon je takšna firma, ki si šalabajzerskih stvari ne privošči, zato sem prepričan, da je to tisto kar iščeš.

Še nekaj ostalih aparatov deluje na podoben način, da bi pa obstajala neka univerzalna zadeva pa zelo dvomim.

p.s.
Monitor in njihovo mnenje.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Bellzmet ::

Hja ce bi ze vzel, bi vzel takšno stvar, ki deluje na mojemu digitalcu.

Drgac sem pa tole našel, samo je baje še v povojih pa tudi potem ni cisto jasno s katerimi digitalci bo združljivo. Link! Kr huda zadeva: memory card in Wi-Fi v enem!

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri digitalni fotoaparat?

Oddelek: Zvok in slika
51802 (1664) DJ Beat
»

Kateri digitalni fotoaparat za okoli 100 K

Oddelek: Kaj kupiti
363132 (2620) gremlinatorv