» »

Grčija- Zakintos

Grčija- Zakintos

TOP ::

Sedaj bom šel namorje in razmišljam da bi šel na Zakintos prosim ,če mi lahko tisti ki ste že bili tam malo poveste kakšen je ta otok.Zanima me če ima lepe plaže.HVALA

gzibret ::

Jaz sem bil tam lani. Super zadeva. Plaže imaš vseh vrst. Južni del je bolj flišen, zato imaš mivko, severni del pa je karbonatna obala in so plaže podobne, kot na jadranu. Čisto na severu imaš t.i. blue caves, najameš ladjico in ta te fura po kraških jamah. Čudovito!

Na jugu imaš eno zelo lepo plažo, samo naravovarstveniki cel cajt podijo turiste od tam, ker tam kao gnezdijo neke želve. Zelo smešno za videt. Čeprav prepovedano kopanje pa ni tam. Lahko se mirne duše uležeš na želvje gnezdo in se sončiš >:D

Podnevi je pijača dokaj poceni, prav tako hrana. Moreš probat njihov fast food, ker je odličen: giros, souvlaki, takos....

Duos biras varelisas parakalo - dva točena pira
euharisto - hvala

Zvečer je dobro nočno življenje, samo cene so navite do orbite. Računaj 10 eur za velik pir!!!!

Nad glavnim mestom Zante je ena vspetina. Od tam je čudovit razgled na cel otok. Moreš pa probat en njihov sladoled (zelene barve, imena se ne spomnem), ki je narejen iz smole enega drevesa. Zanimiv in predvsem unikaten okus. Tudi liker delajo iz tiste smole.

Pejt še na severozahod otoka, kjer so 250 m klifi, nekaj km naprej pa je najgloblja točka Sredozemlja. Divje! Pa ful tektonika je tam. Na eni plaži sem se kopal tik ob prelomni ploskvi, pol pa je bila tam še ena morska jama, iz katere je ful šusa smrdelo po žveplu. Res huda tektonika! Če nisi geolog, te bo bolj malo impresioniralo, ali pač. Ne vem.

Je še ena ful lepa plaža, samo do tja lahko prideš le z ladijo pa še to le takrat, ko je lepo vreme. Išči pod "shipwreck". Jaz sem to plažo gledal iz vrha, je pa res ful lepa.

No, zaenkrat dovolj....
Vse je za neki dobr!

balocom ::

Tsilivi, Tsilivi>:D >:D >:D :D :D :D
Joj kako je tam lepo. Sm biu letos in lani tam:)) :D Plaže super, sicer so za plačat, rastavracij 100, nacenejša je una ob plaži ke ma ful vlko pokrito teraso, najdražji je pa Manos, kjer pa se zelo naješ:) .
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Matej_K ::

Jst tut grem na Zakintos...v torek :D
uiiii....cant wait..

Grem pa za 4dni na Zakintos ( male počitnice), potem pa še 5 dni ture po Grčiji..

Upam da bo fajn...Vreme pa je verjetno še vedno lepo in bo še najmanj dva tedna..
... .. .

TOP ::

Pozdravljen gzibret hvala za tvoj opis prosim če mi lahko napišeš kaj se splača pogledat in koliko stane izposoja koles ali motorja in če moreš imeti s sabo vozniško dovoljenje.HVALA

gzibret ::

Kaj se splača videt:

- blue caves
- shipwreck beach
- klife + neka cerkvica
- starogrške grobove (3000 let pr.n.š.), blizu klifov, NW stran otoka

To je vse na severni, karbonatni strani, ki je bolj manj poseljena.

Na južni flišni strani pa bare, punce in plaže :D Tsilivi - tam sem tudi jaz spal. Samo je bolj beda, ker je vse prirejeno za bedne Angleže. Imaš bare v stilu: Old Irish Pub, English breakfast bar......

Jaz sem bil pri domačinih in so vsi po vrsti pravili, kako "radi" imajo Angleže. Lastnik ene knjigarne je glih razlagal, ko so dobili Angleža, ki je kradel. Nekaj vaških pjebov ga je prvo preteplo, pol pa so poklicali policijo :D >:D

Veliko komarjev je tam :(

Plaža v Tsiliviju ni za plačat. V bistvu nobena plaža ni za plačat, je vse zastonj. Plačaš ležalnik, če ga hočeš imet. So pa vse plaže na južni strani po istem kopitu, razlikujejo se zgolj v detajlih - koliko barov je na plaži in kako glasna muzika je. Se spomnem ene plaže, kjer so imeli stole in mize v morju. Si si naročil coctail in namakal noge v morju. Zakon! Ta plaža je na jugovzhodni strani (kjer so manjši valovi) in gleda proti celini.

Drugače pa brez karte bolj težko kaj razlagam.... Malo raziskuj, hodi za nosom in po intuiciji in izogibaj se placov za Angleže (jih ni težko prepoznat) - tam je drago in še občutek imaš, da si nekje v enem Disneylandu.

Glede najema vozil ne vem, ker smo mi imeli avto (eden lokalec nam ga je posodil za furat se po otoku). Samo za one štirikolesne motorje IMO ne rabiš izpita. Za ceno pa res ne vem. Za en dan pa ga vseeno najami in pejt na severni del v hribe, ker je tam res lepo. Čisto druga scena kot na jugu. In predvsem bolj domača.

Drugač za one blue caves pa shipwreck pa vozijo ladje od vsepovsod - ne rabiš avta, zgolj eure.

PS - zdajle konec avgusta je v mestu Zante eden festival. Jaz sem lani glih odšel, ko se je začel.
Vse je za neki dobr!

TOP ::

Jaz grem tudi v TSILIVI v hotel Mediterrane kaj si bil ti v istem hotelu in kakšen je HVALA.

balocom ::

Isti hotel>:D Zajtrk? Tisto je lahk kvečjemu jutranja telovadba za prste:| Klima na kluč (oz obesek):| Plaža? Taka lepa, zelena8-) trava z ležalniki in 3 metri mivke pred morjem.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

TOP ::

Pozdravljen balocom kaj si misliv s tem telovadba za prste je slab zajtrk in še to klima na ključ (obesek) HVALA

balocom ::

1. Zajtrk ni v stilu tega da se lahko nažreš take hrane kot doma al pa v kakem hotelu v Cro., se pa da preživet:|
2. Ko prideš v sobo daš obesek z ključem vred v tako lukno na zidu, ki ti vkluč štrom, čez minutko pa še klimo;(
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

TOP ::

Aha zdej zastopim kaj hočeš povedat pa hladilnik je tudi v sobi pa plaža si napisal da je lepa kaj pa kej restavracije imajo kaj dobre hrane HVALA

balocom ::

Jasno da je hladilnik not:D Sm 30l al kuk, če ne manjši:|
Restavracije so dobre, večina jih je v družiski lasti. Pr plaži (tam čist pr morju) je pocen, dobr, Manos, je dober, naješ se ko nvm kje, je pa 2x dražje ko tam pr plaži. Pr uni rozasti na pol poti na plažo sm ekrt 2 uri čakal na jed. Sicer jih je večina dobrih, sam noben ne zna nardit testenin ke so užitne (tut mojmu fotru niso ble 8-O ).
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

TOP ::

Ej res sem ti hvaležen za vse to kar si mi napisal sedaj vidim da sem se prav odloču ,ker sem imel namen iti na otok KOS.Še nekaj me zanima,kaj si se ti morda kaj sposodil motor ali kolo,kaj je to blizu hotela za se sposodit in koliko stane,če se spomniš.In še ali je v vodi mivka tista plaža pri hotelu.NAJLEPŠE SE TI ZAHVALJUJEM ZA TVOJE ODGOVORE.

balocom ::

Mivka je povsod, sm za dodatek maš plaže kjer so ležalniki na taki lepi, pokošeni, zeleni travi:D Motorja si nism sposojal, sm tega je itk velik, sicer ti pa itk vodička/ vodič kej še o tem pove.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Weedy ::

balocom.....ja zajtrk res ni tak...kot v cro...so pa grki 100°% bolj prjazni to šteje. Kar se pa tiče obeska za klimo je pa fora notr zatlačiš kartico ne vem študensko al pa eno plastiko in ti klima dela ko te ni pridš in je lepo hladno tko sem jest letas uvedu v hotelu Esperia.
Meta je s štale padva

balocom ::

V tistm hotelu je problem, ker una lukna ni široka kot kartica, amak polovica kreditne + je iz pleha + ma magnet + je zlo debela:\
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

TOP ::

Se pravi se to pol ne da ob kateri uri je zajtrk in koliko traja.HVALA

balocom ::

Vejce prosem:D
Ne ne da se, razen če prneeš sabo klešče pa tist en obroček mau zrahlaš.
Zajtrk? Do 10-ih popoldne traja mensezdi.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

TOP ::

Kaj potem ,ko obroček zrahljaš,gre kartica noter

balocom ::

Fora je da kluč pa obesek ločeš da maš lahk klimo skus nažgano:D Pa da ne boš mislu da se tega rešeš z nezaklepanjem sobe... ...kluč rabeš tut za vstop (ma bunko namest kluke).
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

TOP ::

Aha zastopim ključ vzameš s sabo uno kartico pa imaš vtaknjeno da klima dela ne.Ej res sem ti hvaležen, ker si mi toliko povedal, če se še kaj spomneš, mi kar napiši z veseljem bom prebral.Še enktrat.ti HVALA.

Dusan_HD ::

Če kateri rabi še kaj informacij za Laganas mesto sem na voljo. Bil prvi teden avgusta tam. Videl še otok z ladjo okoli (whipwreck beach!!), željvi otok, s skuterjem en dan po plažah med Laganasom in Zakintosom, grko večerjo....

S U P E R !!! >:D :D :)) 8-O

PS.: Od zakintosa dol proti južnemu rtu je ca 6-8 plaž se mi zdi. Večinoma so vse super. Ena od prvih od začetka Zakintos mesta pa proti jugu je dokaj majhna, zelo čista, zelena trava daleč proti morju, potem plaža in seveda super voda. Pa Bob Marley-a so vrteli.

Skuter obvezno, vsaj en dan. Če ne veš peljati, se naučiš v 10 minutah. Grki baje vozijo čudno po cestah, kar podnevi ni opazno. Proti polnoči pa je bila s skuterjem mora po cestah Zakintosa. Smo pa preživeli!

Moja edina slaba izkušnja je bila grška večerja za 36eur za katero je denar pobiral naš vodič (organizacija vseeno lokalna turistična agencija). Peljali smo se na SZ stran otoka v eno kao "vas" in staro gostilno. Vas je sicer bila in lepa. Z gostilno, predstavitvijo plesov, posebej pa z hrano pa NISEM BIL ZADOVOLJEN!. Ni bila fora v grkih ampak v dotični gostilni in lokalni agenciji. ;(( ;(( ;(( ;((

Malo povprašajte pri gostilnah ob plažah takoj prvi dan, če bodo kaj organizirali grške večerje. Mislim da boste bolj zadovoljni. 0:)

Za Tsilvi sicer ne vem kako in kaj, ampak ko smo žli z ladjo okoli otoka (cel dan) se mi je od daleč zdelo mesto Tsilvi dosti bolj mirno in nekomercialno - po mojem mnenju. Čeprav peš nisem bil v njem. Če bi še gdaj šel na Zakintos bi seveda probal Tsilvi.

Še: če se boste hotli z majhno ladjo z STEKLENIM DNOM malo zapeljat - SE RAJE NE! Nisem se peljal, ampak nekaj več potapljal tudi par 10 metrov ven od plaž in proti skalam. Opazil le 3 vrste rib in enega morskega ježka. Želvo pa dvomim da boste videli pod ladjo skozi steklo. Želvo če boste kje našli pa itak spotrpežljivostjo ca 10min in bo prišla na površje. Fancy! ;)
raY_

TOP ::

Ej ray hvala ti ne z motorjem se znam vozit ker ga mam doma kolk pa kej stane skuter ali kolo

Dusan_HD ::

Kolesarjenje je bilo odsvetovano s strani našega vodiča. Po dnevu s skuterjem sem tudi sam takega mnenja. Škoda zapravljenega časa.8-)

Scooter 50cc je nekje med 18-22 euri na dan. Z našim izpitom za avto lahko pri njih voziš tudi 80cc scooter v kolikor boš imel srečo, da ga dobiš.

Predlog: malo prečekiraj ponudnike kakšne imajo in se zmeni v naprej, da bi rezerviral za določen dan tak in tak scooter. Drugače je velika možnost, da dobiš najslabše.:D

Predlog: vprašaj za "full insurance" oz. če imajo omžnost doplačila 2-3eur v primeru če kakšno prasko narediš. Sicer pa podnevi so uvidevni na cesti in tudi na ovinkastih cestah ne prehitevajo z avti pa če se še tako bankine držiš.:\

No to je moje mnenje celodnevnega potepanja s skuterjem.

---- hotelska soba s kartico: sem videl v sosednji sobi, da so karton imeli v tisto držalo not vtaknjen in je očitno vžgala klima ----
raY_

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dusan_HD ()

TOP ::

Zanima me, če so v hotelu brisače in če je deka in rjuhe na postelji.Da vem kaj morem s sabo vzet HVALA.

balocom ::

So ja, sm menajo jih na 3 dni (deke&brisače za kopalnco)
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

klemen22 ::

Sicer nima veze z Grčijo. Vendar jaz sem bil v Grand Hotel Emoni v Portorožu in brisače lahko menjajo vsak dan - odviso od potrebe. Tudi ostalo čiščenje na enak način. Še posteljo ti posteljejo. Je pa res da je to hotel s 5*
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

kekz ::

Kakšne so to komplikacije s klimo? 8-O
Jaz v Grčiji še nikoli nisem rabil klime. Pa sem bil do zdaj na Krfu, Zakintosu, Peloponezu, Tinosu, Sirosu, Androsu, Mikonosu, Parosu, Naksosu in letos na Santoriniju (najbrž sem še kaj pozabil).
Letos sem na Santoriniju pričakoval vročino, ker je tako južno, pa je vse dni bril prav mrzel veter.

Na Zakintosu sem bil lani (Tsilivi), pa smo samo eno noč imeli klimo, da smo poizkusili zaprt balkon (zaradi jutranjega hrupa), ampak je bilo veliko bolje pri odprtem balkonu brez klime.

Zajtrk letos je bil fenomenalno dober. Samopostrežen z zeloooo bogato izbiro, ješ kolikor hočeš.
V resnici še nikoli nisem tako res veliko in dobro jedel kot letos na Santoriniju. Hrvaška in slovenska gastronomska ponudba po hotelih se skrije.

klemen22 ::

Hrvaška in slovenska gastronomska ponudba po hotelih se skrije.

Očitno nisi jedel v GHE v Portorožu. Tam imaš za zajtr ne_vem_koliko različnih jedi. Pa še za sabo lahko bp vzameš. Pa imaš za cel dan
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

kekz ::

Lani na Zakintosu sem bil kar s svojim avtom (s trajektom). Je bilo ceneje kot rentacar.
Najboljše plaže zame so bile v Keriju (JZ del otoka), na koncu polotoka vzhodno od Kalamakija. Kakšna bolj vratolomna lepa peščena se najde med skalami na SV delu otoka. Ono piratsko sem gledal samo z vrha, sicer pa pravijo da je čez dan preveč zasedena (jaz sem jo gledal pred večerom, ko je bila že skoraj povsem prazna).

Sploh se rad kopam zvečer, vendar v Laganasu zvečer plažo odprejo za promet in potem po plaži vozi vse, tudi avtobusi :O . Laganas je pa itak preveč glasen in poln. Zvečer in ponoči policija ponavadi kar preventivno patruljira s prižganimi lučmi ves čas gor in dol po glavni cesti. Gneča obupna.

Mesto Zakintos je pri obali zelo smrdelo, česar nisem ravno navajen z grških otokov in je na sploh najslabše grško otoško mesto videno do zdaj. Hrana na Zakintosu je na splošno preveč angleška (samo cvrejo) in ogromno fastfoodov. V Laganasu je McDonalds skoraj v morju (bližje že ne bi mogel biti).

Na splošno pa je Zakintos lep otok in počitniška destinacija. Tsilivi in Keri sta mi bolj všeč od Laganasa in Kalamakija.

TOP ::

Ej kekz vidim, da si obiskal skoraj vse Grške otoke ,kakšen se ti zdi otok Zakintos HVALA

kekz ::

"Očitno nisi jedel v GHE v Portorožu. Tam imaš za zajtr ne_vem_koliko različnih jedi. Pa še za sabo lahko bp vzameš. Pa imaš za cel dan"

Na splošno v Slo. v hotelih pogrešam ponudbo slovenske hrane. Na Santoriniju so imeli vsak dan 5 različnih glavnih fenomenalno dobrih grških jedi za večerjo in v enem tednu se niso ponovile.

TOP ::

Ej kekz HVALA za hiter odgovor,vidim da sem se potem prav odloču za Tsilivi in kakšna je plaža tam po tvojem HVALA.

TOP ::

In še to v Tsiliviju kater restavracije mi priporočaš in katero hrano HVALA.

kekz ::

Plaža v Tsiliviju je precej polna. Sicer je zanimiva na pogled, ker je mivke samo ozek pas, potem pa imajo ponavadi bližnji hoteli ali restavracije zelo lepo zeleno travo. Vse je zasedeno z ležalniki in senčniki, ki so za najeti. Če prideš bolj pozno (kot jaz), si kar prisvojiš kakšnega, ki ga je imel že kdo drug.
V bistvu je plaža taka, da bi jo najbolje opisal kot zelo primerno za majhne otroke.

Restavracija v Tsiliviju?
Pojma nimam. Vsak dan smo šli v drugo in ponavadi je bilo zelo v redu. V kakšni so še primaknili kakšen desert ali ouzo (ali metakso) na koncu na račun hiše. Imen se res ne spomnim, saj jih je na vsakih 100m ulice vsaj 10. Vem, da smo na zajtrk (v hotelu ga nismo imeli) hodili v eno pekarno približno na sredini Tsilivija.

Skoraj vsi hoteli imajo tudi brezplačne bazene odprte za vse obiskovalce. Žal so vsi bazeni povsod v Grčiji s sladko in klorirano vodo. Le od kod jim toliko vode? Res čudno sploh kakšen suhi Santorini?

Nekateri imajo zraven res še veliko domišljije in opremijo lokal zelo nenavadno. Npr. sredi lokala bazen, okoli pa namesto miz in stolov ležalne mreže. Ali pa kot kakšen tropski vrt z zelo gosto džunglo ipd.

Vseh grških otokov še zdaleč nisem obiskal. Menda jih ima Grčija največ na svetu. Vzhodneje od Kikladov še nisem šel (od bolj znanih npr. Rodos, Karpatos, Kos) niti na velikanski Kreti še nisem bil. Je še veliko za obiskati 8-)

Najbolj všeč so mi bili Tinos, Santorini (je sicer malo drag) in Mikonos (ki pa je žal res obupno drag).
Na Mikonosu so bile cene ponavadi kar dvojne glede na okolišne otoke. Zakintos sodi med cenejše otoke. Sicer se je ob sprejemu evra povsod zelooo vse podražilo (tudi do 10x 8-O). Včasih je bila Grčija zelo smešno poceni in je bilo vse več kot pol ceneje kot pri nas. Se spomnim, da sem v Grčiji manj dal za najem motorja kot na Hrvaškem za bicikel. Ampak žal so taki časi mimo.

kekz ::

Aja, pa na Zakintosu je smešno poceni in ponavadi zelo dobro vino. Je ceneje od piva. Tam od 1,5 evra dalje za pol litra. Npr letos na Santoriniju je bilo vino od 5-6 evrov za pol litra dalje. Da ne omenim npr. Vinsanto (najbolj znano santorinijsko vino), ki je bilo najceneje v plastiki :( v trgovini 12 EUR/l, oz. 15 evrov za pol litra v steklenici.
Take so razlike med destinacijami.
Tudi pivo na Zakintosu je bilo ponavadi od 2-2,5 evra, na Santoriniju pa 3-4.

TOP ::

Kaj za na Zakintos je zadosti osebna izkaznica.Ne rabi pošaporta HVALA

balocom ::

Pa sej smo mi in oni v EU:\ .
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Na morje v Grčijo

Oddelek: Loža
207787 (6372) Pithlit
»

Potovanje --> kam konec septembra?

Oddelek: Loža
267506 (6220) nobodyelse
»

dopust za 2 za okrog 400.000SIT

Oddelek: Loža
223358 (123) Pujcek
»

Počitnice Turčija vs Grčija ?

Oddelek: Loža
217197 (6624) barbarpapa1
»

plaže

Oddelek: Loža
285063 (4454) Ziga Dolhar

Več podobnih tem