» »

Energija iz nič.

1
2
3

Matrin ::

Magneti? Osebno se mi zdi, da je bolj verjetno da stvar izkorišča zemeljsko magnetno polje (sn bi rek da je z.m.p. mal švoh za kaj takega), sn bi blo pa fajn če bi dejansko dobili zastonj energijo. Denar bi končno lahko postal nepomemben (na koncu je le to tisto kar zares potrebujemo, energija). Če se lahko naredi zastonj elektrika (najverjetneje bo to končni produkt), jo lahko tudi zastonj razdeliš, nič ne dobiš, nič ne izgubiš. Če dobiš zastonj elektriko, ti tudi vsi stroji delajo zastonj, zastonj pridobivanje materiala, zastonj novi stroji, zastonj obdelavaa polji z stroji. Edino kar bo še vredno kaj, bo človekov čas, dokler ga ne zamenjajo roboti.

Samo kaj bo pa z razvojem? Če denar ne bo potreben, kdo bo še delal? Propad civiliazacije, nazaj (skoraj) na začetek. Če preživijo samo američani, bo treba še osnove fizike na novo odkrivat.:D

sverde21 ::

A ni to enkrat že en slovenc naredu, baje je blo v enim časopisu, ampak tega časopisa jz nism nikol vidu..:) Pol pa ni blo nikol več govora o tem...
Ja to je bil en hrvat Lazar Alavanja (nism šur glede spellinga primka :) ) blo pa je v eni številki Misterjev to objavljeno :))

Tale stvar zgleda zanimiva... sicer pa ne vem zakaj morajo dokazovati da dela, če dela zakaj nebi postavl elektrarne in začeli izkoriščati to, namesto da zj neki kompliciraš, glavn da dela pa da mamo koristi od tega, sei se lahko pol naknadno ugotavla kako dela...:\ :D
<?php echo `w`; ?>

SmeskoSnezak ::

Ja, jaz vem o čem se gre. Ostali nevedniki pa si preberte knjigo Angeli in Demoni. Tam mate zravn razlage tud zelo dobro zgodbo. :D
@ Pusti soncu v srce... @

dustphoenix ::

Llink: Tesla Fuelless Generator

Pglejte malo pod SELF-SUSTAINING CURRENT - opazite kakšno podobnost z Teslino teorijo?? :\

sverde21 ::

Samo kaj bo pa z razvojem? Če denar ne bo potreben, kdo bo še delal? Propad civiliazacije, nazaj (skoraj) na začetek. Če preživijo samo američani, bo treba še osnove fizike na novo odkrivat.:D
LOL dej se zresn no... veš kolk folka dans dela v industriji, kolk pa v storitvah... bojo pač vsi šli na storitve, če ne bo druga, sicer pa nekdo mora tud tiste stroje nadzirat, kaj če se kej pokvari, nekdo mora popravit, pa nekdo mora programirat te napave, da bodo delale kar si je človek zamislil,... dela ne bo zmanjkalo verjem.

Edino naftne družbe, ki sedaj služijo mastne denarce znajo kake probleme delat :\ . Sicer pa kolikor jst vem imamo že sedaj veliko čistejša goriva, pa ne gremo na njih na žalost.:\
<?php echo `w`; ?>

Poldy ::

Meni to izgleda tako kot eden od neštetih "internetnih" strojev, ki jih poganja nič in delajo energijo. Veliko teh strojev je opisanih v reviji misteriji (ne vem kako se te revije znajdejo na wc, berem jih pa zato da se lažje userjem). Stroji so zelo enostavni, tako da potem dele teh strojev prodajajo in jih lahko sestavljaš doma. Delalo seveda ne bo, denar si jim pa žal že poslal.

dulkocar ::

Sem fotru fiziku dal link do novice prek MSN, pa mi napiše:

Perpetum mobile ne obstaja. Energija se rodi iz nič samo v območju principa nedoločenosti torej v časih in velikostih reda 10 na minus 31.

:)

sid_dabster ::

Pomojem so toti Irci sam mal prevec pira pozrli, pa posledicno narobe odcitali rezultate meritev:D
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

Lion25 ::

Magneti? Osebno se mi zdi, da je bolj verjetno da stvar izkorišča zemeljsko magnetno polje (sn bi rek da je z.m.p. mal švoh za kaj takega), sn bi blo pa fajn če bi dejansko dobili zastonj energijo. Denar bi končno lahko postal nepomemben (na koncu je le to tisto kar zares potrebujemo, energija). Če se lahko naredi zastonj elektrika (najverjetneje bo to končni produkt), jo lahko tudi zastonj razdeliš, nič ne dobiš, nič ne izgubiš. Če dobiš zastonj elektriko, ti tudi vsi stroji delajo zastonj, zastonj pridobivanje materiala, zastonj novi stroji, zastonj obdelavaa polji z stroji. Edino kar bo še vredno kaj, bo človekov čas, dokler ga ne zamenjajo roboti.


ma dej no, ne ga srat! stvari se bodo pocenile... definitivno pa ne bodo zastonj... dalec od tega, saj surovine stanejo

WarpedGone ::

... Energija se rodi iz nič samo v območju principa nedoločenosti torej v časih in velikostih reda 10 na minus 31.
Heretična

Čisto teoretična (heretična?) misel: Če teorija dovoljuje in predvideva nastanek energije iz nič v takšnih 'za nas ostrih' pogojih, katera teorija prepoveduje, da se ta energija ne more ohranit kakšen daljši čas? Konec koncev, je ena izmed teorij nastanka vesolja točno to. V random nastajanju energije in antienergije naj bi prišlo do nehomogenosti in vsa energija se ni izničla. Zakaj se kej tazga nebi še vedno dogajalo?

Uni kekci pa, če so res kej nardil, bi mel več profita če to svojo reč prkuplajo na generator in se odcepijo od javnega električnega sistema. Potem bi mel neki dejansko za pokazat. In ko bi imeli sistem preverjen in tehnićčno razpucan bi lepo javno objavili načrte, kako si lahko vsak v domači delavnici sestavi to reč. Brez skrbi da bi vseen dost zaslužil že s slavo samo. Ne nucajo patentov. Ker spet delajo samo reklamo bi stavil da iz tegale ne bo nič.
Zbogom in hvala za vse ribe

]Fusion[ ::

Cast your vote :)

o-- PR stunt for some reason to be announced: 35%
o-- Sociology experiment of some kind: 30%
o-- Scam: 20%
o-- Clever way to identify scientists whose grant money should be stopped: 5%
o-- Outright hoax from those who gave us Malarkey, Blarney, G.B Shaw, and James Joyce: 5%
o-- Major miscalculation from people who have deluded themselves: 3%
o-- Contact harvester: 1%
o-- Zero-day attack to exploit a weakness in IE, PDF, or flash: 1%
o-- Genuine breakthrough: 0.005 %

Številke povejo vse :P
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

poweroff ::

Veliko teh strojev je opisanih v reviji misteriji (ne vem kako se te revije znajdejo na wc, berem jih pa zato da se lažje userjem).
Kako se te revije znajdejo na WC - hja, to je pa misterij. :D

Sicer pa mi ni jasno kako da folk še vedno kupuje take zgodbice. 100x nategnjeni, pa še vedno vžgejo iste finte.
sudo poweroff

MrStein ::

sverde21:
sicer pa ne vem zakaj morajo dokazovati da dela, če dela zakaj nebi postavl elektrarne in začeli izkoriščati to, namesto da zj neki kompliciraš, glavn da dela

Zakaj ?
"Tko ne pamti, ponovno doživlja".

Malo poglej, kaj je blo z X žarki, ko se jim ni zdelo potrebno raziskat. Glavno da dela.
Potem nekomu lasje izpadejo. Pa zobje. Pa celotna čeljust. Ups, kaj če bi vseeno rajši prej malo raziskali !?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

tomo123 ::

Novica je malo nerodno napisana...
Ne gre za pridobivanja energije iz nič (v smislu iz nič dobiti ogromno energije) ampak samo za način kako "ujiti" energijo ki je na voljo v okolici (fluktuacijo v prostor/času). Za tiste ki jim še vedno ni jasno o čem govorim naj si na wikiju preberejo kaj je to Casimir-jev efekt. Problem pri Casimirjevem efektu je v tem, da se na ta način dobi precej malo energije. Alternativa je pridobivanje enrgije PREKO (ne IZ) trajnih magnetov in to se sedaj na velikko raziskuje.
Res je sicer, da izgleda zadeva kot pridobivanje iz nič, ampak če nečesa ne vidiš še ne pomeni da ne obstaja :D

lp

HAM ::

Nic obstaja. Alberto je rekel, sele ko bomo sposobni raziskovati
na bolj duhovni ravni, bo mozen 'hud' napredek.
S crednim nagonom, ki ga ima 90% userjev na tem svetu bodo se naprej vojne in lacni, kakrsnikoli
tak napredek bi pa to se spotenciral...

-------------------------------------------------
Emancipate yourselfs from mental slavery.

.:joco:. ::

Fantastičen trik za nabiranje mejlov za spam...

Bravo fantje!
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

bbf ::

hm, v magnetizmu je kar nekaj neznank, recimo zakaj magnet ne oslabi, če naredi neko delo.. in podobno.

tale članek in pejđ nasploh pa je bulšit^2. govorit in delat reklamo za neke buče, k so tolk revolucionarne, da jih sploh nimajo za pokazat, je itak simpl.
če bi blo res, bi jih prvo vlada preganjala, ker jim kradejo naftni trg, nato vojska, nato pa še folk, k bi hotu njihovo iznajdbo met. in to ne po sodiščih, ampak z mitraljezi..

preveč je takih po svetu, k misljo, da iz nič lahko nastane več kot nič, še več je pa naivnih, ki jim verjamejo.

jest10 ::

hm, v magnetizmu je kar nekaj neznank, recimo zakaj magnet ne oslabi, če naredi neko delo.. in podobno
Kdaj pa magnet naredi kako delo sam od sebe?:\

bbf ::

če potegne kuglco nase, ji doda potencialno energijo.

neoto ::

Saj energija se ne shrani v magnetu, ampak v magnetnem polju oz. lahko rečemo kar v zraku vmes. Ko se kroglica prikotali do magneta, odda energijo v obliki trenja in na koncu trka v magnet, vse skupaj gre v toplotno energijo. Namreč ko sta dva magneta (ali pa kroglica in magnet) skupaj, je energija magnetnega polja najmanjša. Toliko o tvoji teoriji o nepoznavanju magnetnega polja.

Izi ::

če potegne kuglco nase, ji doda potencialno energijo.

Točno tako.
In to kuglico bo magnet neskončno dolgo časa vlekel z popolnoma enako silo, ki se nikoli ne bo zmanjšala in nikoli ni potrebno dodatni kakšne energije.

Samo kako izkorititi to energijo, ki se nikoli ne izrabi?

Če se magnetno polje spreminja iz pozitivnega v negativno in tako stalno naprej potem znamo to odlično izkoristiti in električni motorji delujejo na ta princip. Ampak za spreminjanje magnetnega polja pa rabimo elektriko :\

Če pa je magnetno polje stalno enako pa iz njega zaenkrat ne znamo potegniti nič koristnega.
Tukaj je po moje še precej dela za fizike.

Glede teh Ircev pa tole res močno diši po slabi reklami.
Če bi bilo to res bi vse svetovne vohunske agencije to že zdavnaj vedele.
In če kakemu vplivnežu tako odkritje ne bi bilo pogodu, bi se tem Ircem že zdavnaj zgodila kakšna "nesreča".
Tako, da verjetno na tem ni nič.
Kar pa še ne pomeni da to ni mogoče.

neoto ::

Ideja: imamo n železnih (ali drugačnih) kuglic ter velik magnet. Kuglice spuščamo proti magnetu ter izkoriščamo delo, ki pri tem nastane. Potem pa kuglicam spremenimo atomsko strukturo, jih naredimo nemagnetne ter jih potegnemo stran od magneta, kjer jim spet spremenimo strukturo in spet od začetka.... :D

To je isto, kot če bi izkoriščali gravitacijo za pridobivanje energije. Če nekaj vržeš proti tlom, boš res občutil energijo ob udarcu v nogo, a pozabljate, da potrebujemo energijo, ki bo kuglico spet dvignila!? (oz. potegnila srtan od magneta)

jest10 ::

Točno tako.
In to kuglico bo magnet neskončno dolgo časa vlekel z popolnoma enako silo, ki se nikoli ne bo zmanjšala in nikoli ni potrebno dodatni kakšne energije.
Samo kako izkorititi to energijo, ki se nikoli ne izrabi


Če ti razmišljanje dela težave-to je podobna stvar kot gravitacija. Če pade kamen na Luno bo vedno ostal na njej in privlačnost se ne bo nikoli zmanjšala.

Izi ::

a pozabljate, da potrebujemo energijo, ki bo kuglico spet dvignila

Nisem pozabil, ravno v tem vidim največji problem.

Recimo imamo en kamen privezan na vrvici in vse skupaj visi z balkona.
Zemlja bo kamen neutrudno vlekla k tlom, ampak kamen ne bo nikoli dosegel tal, ker je privezan. Vsa energija je torej shranjena v napeti vrvi in te energije je lahko zelo veliko, če je kamen težak.
Ta silaa je lahko tako velika, da bo nakoncu pretgala še tako močno vrv.

Torej imamo zelo veliko silo, ki deluje na vrv in se nikoli ne iztroši.
Vprašanje ali bomo to znali kdaj kako izkoristiti?

dragana ::

Za delo ni dovolj sila. Potrebuješ še pot.:\

Monster ::

sicer nism nevem kak jak v fiziki sam mogoce bi to slo :) ... recimo spustimo nek magnet po tuljavi iz neke višine na koncu je pa recimo trampolin :D ... in kuglica pade zarad gibanja naredi neko energijo in potem z odboji naredi še nekaj več energije .. recimo da je ona prva energija ko prvic dol pade dost vlka da potem kuglico nazaj dvignemo, se pravi da mamo višek energije, ki je nastala pri odbojih ... bi šlo to?
Ka zaboga...

dragana ::

Ne bi šlo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dragana ()

MrM ::

Ne vem, čemu tak halo okrog tega. Res, da zadeva, če deluje, lahko postavi fizikalne zakone na glavo. Glede "brezplačne" energije (npr. električne) pa sem zelo skeptičen. Že zdaj imamo npr. hidroelektrarne, ki elektriko proizvajajo iz brezplačnih neskončnih virov energije (potencialna energija vode), pa elektrika na koncu vseeno ni zastonj.
I have always wished for a computer that would be as easy to use as my
telephone. My wish came true. I no longer know how to use my telephone.
--Bjarne Stroustrup

bbf ::

baje da kuglica odda energijo magnetu nazaj, ko jo potegnemo stran. zato ostane enako močan. to je težko razložit, niti sam ne vem.
še težje pa jerazložit naprimer, če na njemu namagnetimo šraufncigr in z njim pobiramo šraufke, a ker se čez določen čas šraufncigr razmagneti, gremo spet do istga magneta in ga namagnetimo. to lohk delamo v nedogled, ker bo magnet vedno enako namagneten. v čem je pa tle keč?

Izi ::

v čem je pa tle keč?

bbf, čist simpl.
Tudi šraufcigr je kovina tako kot magnet ampak njegove silnice so obrnjene naključno v vse smeri, tako gredo v eno smer tako pozitvne sile kot nagativne in rezltat je nakoncu ničen.

Ko pa se ti z šravfcigerjem približaš naravnemu magnetu se bodo tudi silnice z šravfcigerju postavile vse v eno smer, ker jih bo magnet tako obrnil in tako bo šravfciger postal magnetem za nekaj časa, dokler se mu silnice ne bodo spet postavile vsaka po svoje.

Torej ti iz magneta ne potegneš popolnoma nič. Magmet samo poravna silnice nemagnetne kovine in tako tudi nemagnetna kovina postane magnetna za nekaj časa.

Načeloma bo vsak kovina, ki jo približaš magnetna postala magnetna za nekaj časa.

Simpl ne? :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

bbf ::

ja, simpl.
ampak zakaj pa magnet ostane namagneten, pa še zmer ne vemo.

Izi ::

zakaj pa magnet ostane namagneten, pa še zmer ne vemo.

Ja v bistvi vemo.
Magnet je taka "čudna" kovina, v kateri so vse silnice vedno obrnjene v eno smer. To je pač lastnost te kovine.
Medtem ko v drugih kovinah vlada glede tega popolna zmešnjava.

Tako ima vsak magnet na eni strani polje ki odbija in na drugi strani polje ki privlači in se ne iztroši, ker silo ki odda na eni strani ven zaokroži okrog magneta in se na drugi strani vrne v magnet. Tako nekako gre to laično povedano :D

madviper ::

Mal sta offtopic zašla...:D
I'd like to do something crazy!

Blazz ::

LOL dej se zresn no... veš kolk folka dans dela v industriji, kolk pa v storitvah... bojo pač vsi šli na storitve, če ne bo druga, sicer pa nekdo mora tud tiste stroje nadzirat, kaj če se kej pokvari, nekdo mora popravit, pa nekdo mora programirat te napave, da bodo delale kar si je človek zamislil,... dela ne bo zmanjkalo verjem.


se vidi da nimas pojma o ekonomiji in se niti ne zavedas, kaj bi se zgodilo s svetovno ekonomijo, če bi izumili free energy. Predlagam ti prvo da kako knjigo o ekonomiji preberes in se do takrat vzdrzis takih komentarjev. Ubistvu ti sploh ne razlocujes pojmov storitve in industrija in niti ne veš kako se ekonomski svet vrti.
eno vpr.: A prodaja in prevoz energije do tebe domov ni STORITEV?

Azrael ::

Samo za info:

Vsak trajni magnet se prej ali slej razmagneti. Ali je zato potrebno delček sekunde ali 100000+ let je samo odvisno od pogojev, ki jim je tak magnet izpostavljen.

Lep primer so taho generatorji, to je dinamo s trajnimi magneti, ki služi za meritve obratov raznih strojev, več obratov = višja napetost.

Le te, pravzaprav regulatorje, ki jim taho generatorji pošiljajo napetost, je pogosto potrebno ponovno umeriti, če je bil taho generator iz nekega razloga (remont, popravila itd) nekaj dni rastavljen na prafaktorje.

Magneti v statorju (ali rotorju, odvisno od izvedbe) so v tem času, ko ni bilo magnetno polje sklenjeno preko rotorja (oz. statorja) so oslabeli. Ne veliko, ampak dovolj. da se pojavi napaka pri meritvi. Ravno iz tega razloga se take izvedbe opuščajo in nadomešča z impulznimi generatorji, saj trajni magneti v resnici niso trajni.
Nekoč je bil Slo-tech.

jest10 ::

Pa tudi "trajni" magnet ne ostane trajno namagneten. Počasi oslabi. Trajen bi bil šele ohlajen na absolutno ničlo. Lahko ga pa oslabimo po hitrem postopku, če ga dovolj segrejemo:D

m0LN4r ::

0=0 , 0+0=0, 0*0= 0 več ne elja potemtakem
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

darksamurai ::

angeli in demoni?!? si ti mal pozabil kir model je napisal to knjigo? tk čist slučajno by the way kok je resnice v njegovi drugi knjigi ( davinčijeva šifra)? neki je res velik stvari je pa izmišljenih... tako da njegovbim teorijam in filozofijam iz antimaterije in vseh teh stvari ne kr takoj 100% verjet. nekaj stvari o tem je res da resničnih ampak bolš da ne veš koliko je izmišljenih...resničnih je nekaj podatkov ki so mu jih podali tisti znanstveniki, nekaj jih je pa prilagodil po svoji filozofiji, da bi naredil knjigo bolj zanimivo za branje. njemu se gre samo za $$$. :\

Trdi ::

Pa to ste nori. Sploh sem razočaran nad tisitmi, ki imate nekaj pojma o teh stvareh, da še vedno sanjarite o taki napravi in ne ne zmorete brez kančka dvoma napisati "Tale Steorn je navadna bedarija!" Sramota, ne vem, kaj je s tem našim učnim sistemom. ;((


Sem fotru fiziku dal link do novice prek MSN, pa mi napiše:

Perpetum mobile ne obstaja. Energija se rodi iz nič samo v območju principa nedoločenosti torej v časih in velikostih reda 10 na minus 31.


A je tvoj fotr slučajno iz Kranjske Gore? Ker mi zgleda način izražanja znan. :\
Trdota d.o.o.

nevone ::

>ma dej no, ne ga srat! stvari se bodo pocenile... definitivno pa ne bodo zastonj... dalec od tega, saj surovine stanejo

Surovine so zastonj. Stane samo vzdrževanje človeka, ki s temi surovinami upravlja. Manj ko je vloženih človeških virov, cenejše so stvari.

Seveda se najdejo humoristi, ki na podlagi nekakšne sugestije prepričajo nekatere druge humoriste, da je neka stvar več vredna, kot je v resnici, ampak tega je malo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

MrStein ::

Izi:

Če bi bilo to res bi vse svetovne vohunske agencije to že zdavnaj vedele.

Kako veš, da niso že zdavnaj vedele ? >:D

PS: V magnetu ni nobene neskočne energije. Res.
Polica na steni tudi "neskočno dolgo" drži knjigo, da ne pade na tla, pa noben ne trdi, da polica ima neko skrito neskončno energijo. Z magnetom je isto. Nekaj držati na mestu ni nobeno delo(=energija). Osnove fizike.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

VolkD ::

A bi mi prosim lahko nekdo naredil direkten ali pa opisni prevod besedice "steorn" ?
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

Dinko ::

ce koga zanima kasna taka "exotična" tehnologija... tuki mate se en link
JNL Labs
Dinko

SmeskoSnezak ::

Je kdo od vas sploh bral Angele in Demone? :P
@ Pusti soncu v srce... @

Pyr0Beast ::

Imam v načrtu. Zdaj so v 'obdelovanju' druge knjige. Ko pa dobim angleški izvod le te, pa bom šel čez.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

madviper ::

@SmeskoSnezak
In kakšno vezo imajo Angeli in Demoni z energijo iz nič? Razen da je oboje za enkrat fantastika? Čeprav se zadnje čase dost dela na razvoju perpeto-mobile...
I'd like to do something crazy!

Looooooka ::

eh...slovenc naredu...whatever.
slovenci so ze fuzijo nardil pa glej kaj se je zgodil.nek klinc ni hotu podpirat projekta in zdej se reaktor gradi v Franciji...drzavi enih povprecnih rogljicarjev.;((

Bass0 ::

Luka, a sanjaš z odprtimi očmi? Ali si morda kaj čudnega skadil? Lahko prosim utemeljiš, kar si rekel? (Tudi del o rogljičarjih, če se ti da. ;))

neoto ::

Za ITER je itak bilo znano, kje se bo gradil. V Franciji ali pa na Japonskem, Slovenija ni bila nikjer omenjena.

Yerpo ::

@VolkD: uporabi Google. SteoRN [pronounced shtyorn (Gaelic) - to guide or manage].
Mrbit ja
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nemci imajo o sevanju pomanjkljivo in napačno znanje

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4210248 (7669) jype
»

blackle

Oddelek: Loža
162356 (1945) LjubimPeezde
»

Napajalnik za grafične kartice

Oddelek: Novice / Grafične kartice
83189 (2766) Mavrik
»

Project Looking Glass v praksi?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
132480 (2480) Brane2
»

Pioneer 10 obmolknil

Oddelek: Novice / Ostale najave
291952 (1952) CaqKa

Več podobnih tem