Forum » Elektrotehnika in elektronika » Lotanje 3,5mm jack konektorja
Lotanje 3,5mm jack konektorja
reverse ::
Pozdravljeni,
potrebujem 75-ohmski koaksialni kabel, ki bi imel na eni strani običajni f-konektor, na drugi strani pa 3,5 mm jack konektor (lahko je mono, ker gre za prenos video signala). Je tak konketor sploh mogoče prilotati na 75-ohmski koaksialni kabel in kako? Hvala za odgovore.
potrebujem 75-ohmski koaksialni kabel, ki bi imel na eni strani običajni f-konektor, na drugi strani pa 3,5 mm jack konektor (lahko je mono, ker gre za prenos video signala). Je tak konketor sploh mogoče prilotati na 75-ohmski koaksialni kabel in kako? Hvala za odgovore.
coti ::
Zlahka. Za video signal ni panike če malo sčaraš zadevo. Če pa hočeš tip-top, pa uporabi 6,3mm bananco, potem pa adapter na 3,5.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: coti ()
coti: Hvala. Kaj pa pomeni "malo sčarati"? ;-)
So jack konektorji zahtevni za lotanje? Tega še namreč nisem počel.
So jack konektorji zahtevni za lotanje? Tega še namreč nisem počel.
BluPhenix ::
Ne, ful so enostavni. Pač malo moraš signalni del zviti ampak gre.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Po vaših nasvetih sem konektor uspel zlotati. Hvala.
Mi pa nekaj še ni povsem jasno. Ker potrebujem samo video signal, sem uporabil mono konektor, čeprav ima originalni kabelček stereo konektor (video + audio signal). Video signala sedaj iz kabla ne dobim. Je to morda zaradi mono konektorja, ki ima samo en kontakt (tista črna "črtica" na konektorju) in se po kablu sedaj prenaša le audio signal?
Mi pa nekaj še ni povsem jasno. Ker potrebujem samo video signal, sem uporabil mono konektor, čeprav ima originalni kabelček stereo konektor (video + audio signal). Video signala sedaj iz kabla ne dobim. Je to morda zaradi mono konektorja, ki ima samo en kontakt (tista črna "črtica" na konektorju) in se po kablu sedaj prenaša le audio signal?
gumby ::
imas tud tanki 75ohm koaks (nekje 2,5mm premera ima), tega spravis na jack brez problema...
na strani F-konektorja bi pa lahko dal komad izolacije iz debelejsega kabla, da bi dobil taprav premer za konektor...
na strani F-konektorja bi pa lahko dal komad izolacije iz debelejsega kabla, da bi dobil taprav premer za konektor...
my brain hurts
BluPhenix ::
reverse, moraš vzeti stereo konektor potem.
Zgleda namreč, da mora biti video signal na obročku, in ne na konici (kot je pri mono koneltorju). Če gledaš konektor v smeri od kabla, pride: telo masa, obroček video, konica audio. Med vsakim delom je obroček črne plastike za izolacijo.
EDIT: sej to je večinoma tako. To pa zato, da lahko vzameš ven avdio signal z mono konektorjem.
Zgleda namreč, da mora biti video signal na obročku, in ne na konici (kot je pri mono koneltorju). Če gledaš konektor v smeri od kabla, pride: telo masa, obroček video, konica audio. Med vsakim delom je obroček črne plastike za izolacijo.
EDIT: sej to je večinoma tako. To pa zato, da lahko vzameš ven avdio signal z mono konektorjem.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BluPhenix ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | povezava PC-TV?Oddelek: Pomoč in nasveti | 10312 (9373) | LordTado |
» | Banana-Cannon---- Bas kitaraOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1702 (1544) | DonMatejo |
» | Stereo slušalkeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1671 (1525) | Sadida |
» | Rabim pomoč PC-ojačevalec dolby digitalOddelek: Zvok in slika | 1427 (1185) | gumby |
» | PC<->TV, SVideo?Oddelek: Zvok in slika | 1787 (1610) | gumby |