» »

Banana-Cannon---- Bas kitara

Banana-Cannon---- Bas kitara

DonMatejo ::

Živjo... mam en problem, sm basist in bi se rad snemal na Firepod (naprava, k analogne zvočne zapise pretvarja v digitalne,---za obdelavo v računalniku...), zato bi rabil kabel, na katerem je na eni strani stereo banana (v bas), na drugi strani pa „Cannon“ moški kabel (v Firepod)...

banana-banana ne pride v poštev, ker Firepod ojača signal, če je „Cannon“ kabel...
Če je v Firepodu Cannon, Firepod misli, da gre za mikrofon, in ojača signal...

Iščem shemo, kjer bi bilo pokazano, kako v Cannon-bananico povezati vse tri žice...

kompliciram in se zahvaljujem za odgovore...

Lp, DonMatejo

XWY ::

Ask Mr. Google

Klik!
Al pa tud ne?!?

BluPhenix ::

Canon -- Jack

1,3 --> obroč, ki se dotika plastičnega ohišja (masa) - najdaljši "srebrni" del
2 --> konica jacka.

XWY, ja google ve, ampak si ga vprašal po napačni stvari. Kar si ti podal se obnese v kolikor rabiš simetrični signal. Ker je pa bas kitara mono stvar rabiš kabel, ki gre iz mono v "simetričnega".

Ne poskušaj vezati pina 2,3 na canonu na konico jacka, ker ne bo snemalo nič. Namreč naprave, ki imajo simetrični vhod odštevajo signala, ki prihajata po pinu2 in pinu3, torej če vodiš do njiju enak signal ga bo naprava odštela in od vhodnega signala ne bo ostalo nič.

No pa še googlov odgovor (tisti bolj pravilen):

kljiiiikk

Pa veselo basiranje. Si me pravkar spomnil, da bi lahko tudi jaz prijel moj bas spet kaj v roke. Groove on ... :D
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Aja pa še nekaj. To kar rabiš ti je kabel z 1/4 JACK konektorja na XLR (canon).

Ne mešati z bananami, tisto so drugi konektorji. Torej rabiš 1/4" Jack konektor (ta je na basu).

Banana konektor 1
banana konektor 2

oooo... hvala vam....

djte še povedat, ka pa glede kabla.. a je lahk mikrofonski??

+še tole, shema
-mam mikrofon, pa ma prekratek kabl do računala, kak ga podaljšat.... jack 3.5 pa tist vhod za jack...
??????????????? googlam težko, ker ne vem, kako napisat :-)

Drgač pa ,basisti da.... groove on...

---------
www.sinergija.org

Ja lahko je mikrofonski.

Podaljšaš ga normalno. Na eni strani cannon (ženski), na drugi strani pa za mali jack vezan na način, kot je XWY podal link. Sicer boš verjetno imel nekaj problemov strpati mikrofonski kabel v tisti mali jack, ampak tudi to se da. Druga varjanta je normalen mikrofonski kabel (s cannoni na obeh straneh) in zelo kratek prilagodilni člen, ki ima na eni strani spet ženski cannon in na drugi strani spet mali jack. Razlika je v tem, da ker je zelo kratek (recimo narediš 10cm max) lahko uporabiš shielded twisted pair kabel. S pravi dvožilni oklopljen kabel, tako kot ga imajo recimo komponente.

Kakšen vhod pa imaš to, a to je vhod na recimo soundblasterju?

ammm... rahlo sm zabluzil........

1. zanima me, če je shema v...3.postu za Canon MOŠKI?? al se kej spremeni, če bi biu ženski?? ker v Firepod ( http://www.presonus.com/firepod.html ) gre sam moški....

2. me pa zanima tole, kar sm zabluzil v prejšnem postu... jst mam slušalke z mikrofonom za recmo Skype al pa COD... pa bi rad naredu podaljšek za mikrofon... slušalke lahko normalno prklopm v zvočnike, zravn bi pa meu še en vhod za mikrofon, tko d se ne bi blo treba zmer basat pod računalnik.... na en strani vhod za mikrofon (tak kt za zvočnike-obična zvočna), na drugi strani pa isto jack....

.će sm biu bl jasn.... bom probal zdilat kkšno slikco...

hvala,

Lp, DonMatejo

---------
www.sinergija.org

tole bi rabu za bas.... sam vmes bi biu še kabl cca. 3 metre,,....

hehe.... sam d je 1/4 jack mono........

(to bo postov tlele...)

Lp, DonMatejo

---------
www.sinergija.org

DonMatejo, preberi si moj prvi post. Tam imaš vse razloženo, res vse kar rabiš za bas. Nima veze ali je moški ali ženski cannon, pač vzameš tistega ki rabiš, povezovanje je enako!

Glede podaljška za mikrocon rabiš le podaljšek, ki ima na eni strani ženski jack (mali), na drugi pa moški jack (mali). To ali sta stereo nima dosti veze oz je vseeno ali je tak podaljšek stereo ali mono, čeprav raje mono.

a-ha... najlepša hvala...

Lp, DonMatejo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Studijska" zvočna kartica

Oddelek: Zvok in slika
494149 (3153) igor0203
»

Band z ženskim vokalom