» »

Racunalnik za 30-50k.

Racunalnik za 30-50k.

SmeskoSnezak ::

Poznam eno starejso gospo, ki bi rada mela komp za taki mali gnar, kr si vec nemre prvoscit. Nuca ga pa za osnovna opravila. Word, Excell, uporabla internet in e-pošto. Problem nastane, kr ma malega ki je pet let mlad in ko bo zacel hodit v sql, bo hotel tudi met igrce in jih spilat, tak kot ostali froci. Jaz sn ji reko, da za zacetek je dobr kupit en tak rablen komp, ko pa bo mali zaco v solo hodit, pa do te naj spara in prispara kakih 150k za kisto. Gospa pač nima keša, pa na to se nič ne spozna. Jaz pa sn tud brez ideje, kak bi ji pomago. Zaenkrat sn ji dal mojo staro kišto P2 z 20gb in eno zelo staro grafično. Monitor sn ji zrihto en dober 15˝ palčni, sama pa si kupla tipkovnico in misko ter zvocnike.

Any idea , kaj ji naj priporocam? Jaz sn ji reko, da ji mojga posodim za ti dve leti, ker ga itak vec ne uporablam. :8)
@ Pusti soncu v srce... @

Gwanaroth ::

Prvic bi lahko pisal bolj obce-razumljivo.

Za 50k dobis iz druge roke ze kakega 2.0 GHz Celerona, 256 MB Ram, 40 GB diska. Ko bo mulo napredoval v solo, predlagas zamenjavo graficne in dodatek rama.
Lights often keep secret hypnosis..

Sorry, sn bolj z Pohorja. Saj se trudim pisat čimlepše. :D

Sn pa ji včeraj na mimovrste sestavil komp za 50-60k. Sam sn že pozabo, al sn not dal celerona al kaj bolšga. Pol zvečer, ko pa sn se menil z gospo, je omenila, če je le možno , bi dala čimmanj, ker trenutno res nima sreče z denarjem. Tak da... :\ :\

Potem ti ne preostane drugega kot rabljena roba.

Poglej pod Male oglase, oz. na Bolho.. Imas kar pestro izbiro.

Lahk poves, vsaj priblizno kako robo dobim za 30k? Da me ne bodo prevec oplahtali, kot temu recemo stajerci. :D

Ena

Dva

Poglej se na Bolhi.

opeter ::

A pa Word pa Excel bo uporabljala :\ Pa nima dnara... legalno bo, ne da? Nevermind.

Drugače pa pohvale, zelo lepa gesta, da si podaril svoj komp! :) Hja ne vem, če bo ta tvoja kišta njej zdžala dve leti je OK, drugače pa si lahko nabavi kaj rabljenega, ali pa ji ti sestaviš kaj novega iz poceni komponent... rekel si, da je njej trenutni komp (predpostavljam da je ATX) star dve leti. Torej ohišje imaš, monitor tudi, recimo, da bo disk deloval še neki cajta... zdaj lahko ji ti sestaviš poceni računalnik - rabiš matično (z integrirani grafo) do max 15k, kak poceni Sempron in 512 MB RAM-a. Vse to za max. 35-40k.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

stock ::

Ma rajs nj ma ta comp dokler nima denarja (se eno leto) pa naj pol ko bo mela denar en solidn comp kupi na podlagi semprona za ene 100k...

Camalotz ::

Mah, naj ima to kišto, za kar jo rabi, bo že ok.
Sam naloži ji OOO pa Thunderbird, da bo vsaj semi-legal ;)
Je pa ena stran, kjer prodajajo stare kompjutre in dajo
celo en mal garancije(mesec do pol leta). Mal pobrskaj,
da ne bo teta napraskala 20jurji za eno stvar z bolhe,
ki ji potem ne bo delala.
Vedno znova me preseneča, koliko ljudi zna pisati, ne pa tudi brati.

MarkV ::

Ammm da začnem navijat za opensource... :D Saj veste kaki smo ljubitelji OS...

Naloži ji Linux, pa čist lepo legalno verzijo OpenOffice, pa vse ostalo programje, pa bo čist ok. Pa linux mašino dobiš že za tak denar.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MarkV ()

Potrebuej to, ker se uči nekje računalništvo. In veste kak so te starejše gospe. Na tej njeni kišti more bit vse , kot imajo tam v učilnici, drugač se ne spoznajo na nič. :D Če bi blo po moje, bi naredo format pa ji dal OS gor z OOO.

Ta kišta je pri meni zdaj eno leto samevala. Imel pa sn jo že jaz prej kaki dve leti. No, kot sem ji že sam reko, ste potrdli, da ne nuca(m) zdaj kupovat rablene kište, kr je bzw. Bolš da prišpara gnar za eno dobro kišto, pa bo še njen tamal zadovoln. 8-)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nakup računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
361384 (1010) TehDucky
»

Miška in tipkovnica na baterije - zakaj se ne izklopi?

Oddelek: Strojna oprema
141783 (1562) SmeskoSnezak
»

Prodati za kolko in ali je povpraševanje veliko (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
524880 (3423) Tic
»

računalnik za osnovne potrebe

Oddelek: Kaj kupiti
423143 (2550) para!
»

sodnik za prekrske&zavorovalnica - rabim informacije!!

Oddelek: Loža
131865 (1604) Lith

Več podobnih tem