» »

računalnik za osnovne potrebe

računalnik za osnovne potrebe

Looney ::

Jaz sem dobila nalogo, da najdem za frendico računalnik. Zdaj ima računalnik, ki ima srečo, da sploh dela. Zaenkrat tudi nima interneta, bo pa v kratkem dobila kabelski internet, tako, da nuca tudi malo boljšo kišto. Rabila ga bo resnično za minimalne potrebe. To je microsoft office, kakšno pregledovanje slik in kakšna peka cd-jev in dvd-jev (če jo bom naučila kako se to naredi). Naj pa bo za čim manjšo ceno. Nikakor nič nad 100k sit, vključno z operacijskim sistemom, morda tudi z LCD-jem. Tukaj imam še eno vprašanje. A se mogoče splača kupit računalnik, ki bo zadostoval kriterijem viste (mogoče celo počakat na izid viste in jo že naložit) ali raje nekaj cenejšega, kar bo zadostovalo za xp-je? Dvomim, da bo potrebovala visto. (Zdaj ima ona win98, če se ne motim)

Skratka omejitev je denar. Ampak ji ne privoščim, da najde kakšno bedno oderuško ponudbo v oglasih, tako, da želim, da za svoj denar dobi najbolše, kar se da. Zame bi bilo pa tudi mimogrede lažje, če bi bil računalnik že sestavljen, ker ga jaz osebno ne znam in bi morala potem še jaz pomoč iskat.:8)

Takole sem si okvirno predstavljalai: zadostoval bo disk s 120GB, še to ne vem, če bo sploh kdaj uporabila, in 512MB RAM-a. 256 se mi zdi malo premalo. Grafična kartica ne rabi biti nič posebnega, ker igric sploh ne igra in kolikor jo poznam jih tudi ne bo, pa tudi s čim podobnim se ne bo ukvarjala, tako, da bi rabila kaj zmogljivega. Pa da mi ne boste kakšnih 3.2Ghz procesorjev metali, ker tega nikakor ne rabi. Recimo 2.6 je več kot dovoj. (Če ste prepričani, da bo v redu delovalo, je lahko vsega tega naštetega tudi manj ampak bi raje vidla, da ne.)

Ok, upam, da nisem prezahtevna... menda mi (ji) boste zložili skupaj en dober komp.:D
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

BendeR ::

Kaj takega, takega, takega ali takega ?

Potem pa še en poceni LCD. Npr. tale za 36k.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BendeR ()

hous3r ::

Lets go to party..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hous3r ()

BendeR ::

Res je. Teh poceni sistemov je kot smetja. :)

Looney ::

@bender: Kaj pa vem. Grafika premočna, procesor po mojem mnenju mal švoh...:| Pa še igro zraven prodajajo. Brez veze. Ne rabi. Hočem reči, da škoda denarja za to, ker takega ne rabi, ampak hvala za predlog.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Looney ()

jest10 ::

Sempron 3100+ ni ravno švoh procesor. Za to kar ona rabi ji bo zadostoval več let.

bili_39 ::

zakaj pa ne kaj takega

krneki0001 ::

Za to kar ona rabi je dovolj rabljena kišta P3-1000MHz z 1Gb sdrama in 200Gb disk pa grafična ati 9250 s 128Mb rama. Dodaš ji še mrežno 3com 905 TX(100Mbit) in še dobro zvočno, pa en LCD monitor. Gor pa obesiš win2000, ki so dovolj za vse.
Mašino dobiš že za 30.000 sit, dodaš še lcd za 40.000 sit in ima odlično mašino za office, brskanje po netu in igranje pasianse. Občasno si lahko pogleda še kak film(ki na taki mašini laufa odlično).

krneki0001 ::

Prejšnji post popravljam - tako računalo dobiš že za manj kot 30.000 sit.

Za 35.000 sit ji zrihtam server od IBM-ja z dvema 1GHz procesorjema.

Looney ::

Ne, rabljena kišta ne pride v poštev. In 1gb rama je absolutno preveč. Škoda denarja. In nikakor win2000. Win xp. Starejših ne. Pa baje LCD-ja ne bo vzela, kolikor sem se pogovarjala danes z njo.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Fatboyslim ::

Za tvojo kolegico je idealen minimac

Najbolj user firendly OS, ni ji treba skrbeti za viruse ipd., ni straha pred okvarami in sesuvanjem

Pa XPji gredo v pozabo, Viste pa vsaj še nekaj let ne boš mogla poganjati na kišti s katero bi skupaj z njo plačala pribl 100k

opeter ::

Fatboyslim, verjetno sta Looney in njena prijateljica precej zabiti na Win platformo, tak da si ne morem predstavljati, da bi one imele Mac - to je čista ZF. :\ Pa posebej, če bodo gledale ceno Mac Mini-ja, se bodo spraševale: ja, saj v Merkurju in Hardiju dobim kišto za 70k, kaj je tukaj 130k? 8-O Celo upam si trditi, da Looney, kaj šele njena prijateljica Mac-a še nista videli.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

StajercSSS ::

Opeter,ti si pa zabit kot štruca da maš v takem sistemu GeForce 6600GT? Ma ***** ti dve rabita pomoč,ne pa tvojo norčevanje. ;((

Če sta pripravljeni dat 100k in nebo vzela LCD-ja,je to zelo lepa ponudba.Ne skrbi,ker je grafa dobra,ker je včasih že potrebna tut za poganjanje več programov hkrati.
Če hočeš za njo nekaj dobrega,ne jemli sistemov za 15k cenejših,ki so pol 1x slabši od tega.Naj dobi za svojo ceno nekaj dobrega.Da nebi kdo prišel k njej domov,ki se malo bolj spozna,pa bi ji rekel,da bi za to ceno on dobil velko boljšega,al pa ko bi čez pol leta gor naložila zahtevnejši program in bi začelo štekat.Ta sistem je dober,čez pol leta še po želji kupiš giga rama,imaš 1.5 giga in lahk rečeš:"Vista ready." 0:)
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

Zgodovina sprememb…

Fatboyslim ::

:\ :crknuodsmeha:

@opeter: sam sem predvideval podobno, vendar sem hotel da mogoče vseeno pobrska malo po macih - mogoče jim pa da priložnost kdaj drugič, ko bo plačala (in takšne punce to mnogokrat storijo) reinstalliranje/popravljanje operacijskega sistema in čiščenje virusov ipd. stvari pri kakšnem serviserju.

StajercSSS ::

Mislim,da poznata tut besedi,kot sta sosed in kolega.Pa lahk koga zaprosita,da jima gor antivirus pa požarni gor da..Saj,jaz sem se tut nekdaj moral naučit delat z rač.Pa predvidevam da se ti tut nisi rodil kot genij.Če te tolk skrbi za viruse,moram povedat da je moja seka srfala 6 let brez kakršnega koli antivirusa,al pa požarnega..Vlačila 100/h torrente,mp3..Pa niti enega virusa ni fasala..:D Rač pa je izdihnil pred mescem,ker je ventilator crnil na proc,pa je šel k vragu..:D
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

opeter ::

@StajercSSS :\

Zakaj sem zabit, kot štruca (aha, sem morda francoskega porekla, mon ami :P ? - saj pomnite Renault reklame, ali?) Nekateri pač ne igramo, ampak delamo... :\ GeForce-ko pa imam samo zaradi tega, da mi BP poganja dva 20.1 " LCD monitorja na 1600x1200/32-bit in seveda oba LCD-ja na DVI-ju. Seveda bi lahko imel kak Radeon 9550, problem je le, da je bil ta GeForce edina kartica v tem cenovnem razredu (ko sem kupoval), da je imela 2xDVI izhod.

@Fatboyslim

Se popolnoma strinjam. Če bi imeli Apple Store v večini večjih slovenskih mest, bi Mac-i v Sloveniji imeli že vsaj 30%-ni delež. Zakaj? Ker so narejeni za mlade (in starejše, hehe :D ). Točno take, kot je Looney in prijateljica. Saj je iPod tudi načrtovan v glavnem za mlade. In poglej, kako je ratal popularen.

@ Looney & Co.
Sempron prcoesor sploh ni slab (je na istem nivoju kot Celeron, občasno več). Za CPU lahko izbereš tudi kak Athlon (enojedrnik). Za nadgrajevat (saj se Looney dokaj dobro pozna na te zadeve, ne glede na to, da še ni polnoletna :8) ) pa bi bila primerna kaka AM2 platforma (točneje: matična). RAM za začetek 512 MB? Ne vem, če bo dovolj. Raje 1 GB (v enem kosu). Ni treba Dual-Channel. Bo, ko bo (denarja). Disk - 250 GB-ni so poceni. Priporočam.
Grafična? Če ne bo igrala kaj preveč zahtevnega je rang GeForce 6150 totalno dovolj. Tak da kak poceni sestavljen računalnik (Tron, Dell, HP ipd.) bi bilo za tvojo kolegico totalno dovolj. Pa še Win XP Home dobi zraven ;)

Je pa vredno upoštevati Fatboyslim-ov, poglej si malo Mac minija (za investicijo v prihodnosti).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

ZLOky ::

Evo Looney, čist nekaj drugega:

Slika pove več kot 1000 besed. :D

Na zadnje si rekla, da LCDja sploh kupile bo NE? A to misliš tudi NE CRT?
Drugače pa kot vidiš na sliki, je to tisto kar si želela. Tu bi pa še rekel, glede diska, če meniš da ji bo 120GB dovolj, potem ji bo po moje tudi 80GB dovolj (s tem privarčuje še dodatnmih 4kSIT), če pa ne, pa raje predlagam 160GB, ker je samo 132SIT dražji.



Aja, brez davka pride to malenkost pod 57kSIT


Tu naj povem, da stvari dobiš brez davka, pa še po davek ne boš rabila nazaj hodit, ga kar takoj dobiš nazaj oz. plačaš brez davka. To ti lahko vse jaz uredim. Seveda legalno, z računom in garancijo, vse črno na belem. Aja, trgovina je pa 500m (petsto metrov) od meje v Metliki.

Vse ti v trgovini sestavijo.

Če hočeš boljše komponente, ni problema, samo reci kaj.

Vir: Hgspot - CRO

edit: besedilo
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZLOky ()

Fatboyslim ::

Če kupiš brez davka v Hrvaški, potem bi ga moral plačati v Sloveniji.

Sam sicer nimam izkušenj s tem, ampak vem da je kazen precejšna če te na meji dobijo

opeter ::

Jep, Fatboyslim ima prav. Če pa ima ZLOKy neke posebne zveze :\

Looney, jaz sem ti sestavil podoben računalnik, kot ZLOKy... nekatere komponente so "boljše", druge morda "slabše" (npr. zvočniki?).



RAM - 1x Spominski modul DDRAM 512MB 400MHz 13.900,00 SIT /58,00 €
Matična - 1x ASRock K8NF4G Sock754, mATX, Audio, VGA, PCIe, LAN 12.736,40 SIT /53,15 €
CPU - 1x AMD SEMPRON D 2800+ BOX Socket 754, 64 bitni 11.021,80 SIT /45,99 €
Disk - 1x WD SATA II 160GB JS, 7200rpm, 8MB 15.942,50 SIT /66,53 €
DVD-pekča - 1x Sony NEC, AD-5170A BULK, 18x black 9.008,60 SIT /37,59 €
Ohišje - 1x LC 2705W, MIDI, U/A, 350W, ATX/mATX, apple bela 8.324,60 SIT /34,74 €
Tipkovnica - 1x Logitech OEM, Deluxe 250, bela, PS/2, SLO 2.008,80 SIT /8,38 €
Miš - 1x Pilot Premium opt. m., Logitech, RX300,bela 2.527,20 SIT /10,55 €
Zvočniki - 1x Zvočniki Teac X-1, 2.5W RMS, črni 1.425,60 SIT /5,95 €

Skupaj 76.895,50 SIT / 320,88 € (v ceno je vštet davek)

nakupi.net - dostava je brezplačna
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

opeter ::

Popravek: pekač si izberi belega, ker ohišje je belo :8) :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

SmeskoSnezak ::

Morm se še tu oglast, čeprav sn ji že na ZS napisal ponudbo... ker enostavno ne morem gledat kakšne pišete! Sn pogledal vse vaše ponudbe, pa res ne vidim smisla kupovat sestavlen komp, sploh ko omenja, da je denar problem, hoče pa najbolše za svoj keš. Pa pustmo to na stran, da hoče en izy komplet, da bo vse normalno delalo. Trgovine tak nimajo neke pametne ponudbe.

opeter, zdaj pa dodaj sistemu še Winse legalne, pa te pride tam okol 100k.

Jaz sn sestavo na mimovrste po komponentah tole skup in se resnično splača.
CPU Intel Pentium D 805 2.66 GHz 533MHz 775 Box 2x1MB 25.714,00 SIT
Matična plošča Gigabyte 8S661FXM, 775 13.760,00 SIT
DDR LONG DIMM 512 MB 400 MHz 13.635,00 SIT
Trdi disk WD 160 GB SATA II 7200rpm 8MB 15.734,00 SIT
DVD zapisovalnik NEC ND-4571 Labelflash™ črn 9.043,00 SIT
Ohišje LC PRO 906S 350W 10.735,00 SIT
Microsoft Windows XP Home DSP SLO 21.756,00 SIT

Pa ima comp, ki je zares vista ready, legalne winse + Looney se lahk nauči sestavljat kište, ker je to enostavno. Vsaj kolko sn jaz sestavlal skup komp, gledaš slikce in bereš, če ti kaj ni jasno(konec koncov še lahk vedno tu gor pride vprašat če nuca pomoč) In dela komp ovemu, kaj sn jaz skup sestavo, čist okey.

Cena tega "kompleta" je okol 110k. Daš not manši disk pa eno drugo ohišje (spet na mimovrste) in pršparaš enih 5-6k. Al pa enostavno ne kupi Winsov in si jih "sposodi" ter pršpara še 20k. :D

In takšnega sistema nikjer ne dobiš sestavljenega za tako nizko ceno. Sploh če hočeš best buy za svoj keš, kupiš po komponentah. Boš pač sestavlal komp kako urco in pol. :)) Pokvarit tak ne moreš ničesar, prvo se pa morš razmagnetit. :)

Pol pa gre v najbližjo rač. firmo pa kupi zvočnike, tipkovnico in miško. (recimo pr comtronu dobiš vse trojno za okol 6k) Pa ko si že tam, kupiš še HP 3v1 za 15k in maš mir 10 let (razen da kupuješ kartuše). Vse skup seštejemo, dobiš za ~130k totalno vse.

en LP
@ Pusti soncu v srce... @

K0K0 ::

SmeskoSnezak tole sploh ni tko ugodno kot misliš.
Opter je dal dosti boljšo ponudbo.

mtosev ::

Vista ready pc rabi vsaj 512 rama. Če je grafa int. je manj od 512
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

opeter ::

Fantje, ali je Looney z ENO (1!!!) besedo omenila Windows Visto? Po mojem ne. Njena prijatljica rabi računalnik danes in zdaj, kar pomeni, da lahko izbiramo med tistimi komponentami, ki so na dan sreda, 20. septembre 2006 na voljo v trgovinah. Mislim, da nas je kar nekaj podalo svoje mnenje k tej temi.
Naj še enkrat razčistimo: njena prijateljica ne rabi Dual-Core procesor (razen če so procesorji res precej poceni), ne rabi pa tudi GeForce 7600GT, Radeon 1900XTX ipd. bedarije. Ne rabi SLI oz. Cross-Fire. Ne rabi 320 GB-nega diska (mogoče enkrat v prihodnosti). Looneyjave prijateljica rabi računalnik za film, internet, muziko, CD/DVD pečt, pisanje besedil, sestavljanje tabel in morda kaka enostavnejša igrica. Seznam se nekje tukaj konča. Če ne, pa naj Looney napiše, kaj še manjka s tega seznama.

Torej še enkrat (in jaz bom z moje strani zaključil): računalnik se ne bo uporabljal za 3D FPS in druge nadmočne igre, ne za CAD/CAM/CAE, ne za 2D grafično oblikovanje (za kar bi bil sicer primeren) in animacijo, ne za 3D animacijo in vizualicije, ne za video editiranje, ne za glasbeno editiranje ipd. Računalnik se bo rabil izključno samo za OSNOVNE zadeve (kar sem že zgoraj naštel).

Over and OUT.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

ZLOky ::

...potrebneži... :D

Lllllllooooonnneeeeyyyyy.....

Fatboyslim:
Nakup blaga v tretjih državah

V primeru nakupa blaga v tretjih državah je treba pri vrnitvi v Skupnost carinskim organom ustno prijaviti naslednje blago:

*vsako blago komercialne narave;
++blago, katerega količina ali vrednost presega mejo, do katere veljajo oprostitve plačila dajatve:
------za trošarinske izdelke, parfume in toaletne vodice, če so presežene predpisane količine;
------za ostalo blago, če je presežena vrednost blaga 175 EUR oziroma 90 EUR za potnike mlajše od 15 let.
*Več potnikov ne more združiti svojih pravic do oprostitve plačila uvoznih dajatev in na ta način brez plačila dajatev uvoziti blago vrednosti večje od 175 EUR (npr. izdelka v vrednosti 300 EUR ni mogoče razdeliti na dve osebi).


Se pravi; gredo vsaj dva človeka, in v trgovini napišejo 2 računa (na vsakemu je nekaj robe, na enemu recimo proc, pa disk..., na drugemu pa ostalo...), na katerih ni na nobenemu za več kot 175€ robe. La.
Vir: CURS

Kot si sam povedal "Sam sicer nimam izkušenj s tem, ampak vem da je kazen precejšna če te na meji dobijo". Te NE "dobijo", ker nisi storil nič nezakonitega. >:D
Jaz jih pa imam in to veliko. Na srečo domujem ob prelepi obmejni reki, kjer ne delamo nasipov :D, ob Kolpi.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

opeter ::

Na srečo domujem ob prelepi obmejni reki, kjer ne delamo nasipov :D, ob Kolpi.


A ti maš pol srečo :D Nisem dost oddaljen od Hotize (cca. 5 km), tak da...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

ZLOky ::

opeter: Malo šale ne škodi.

No preidimo nazaj k temi te teme. :D
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZLOky ()

Frici ::

Poglej si katalog od E.leclerc-a
AMD Sempron 2800
GeForce 6100
DDR 512MB
disk 80GB
plus ostala krama miš ,tipkovnica
59.990 sit
lcd monitor BELINEA 39.600 SIT
zvočniki 2.1 aska 3.990 sit
:) :) :)

Fatboyslim ::

ZLOky, se ponujaš da bo peljal punci? :)

Zgodovina sprememb…

ZLOky ::

fatboyslim: Tudi tebi lahko kaj pomagam, legalno seveda, če hočeš.

Aja, Looney, če slučajno potrbuje monitor, sta tele dva najceneja:

1. CRT - 600 glodalcev aka 16.300 slovenskih postrvi v kovancih, brez DDV
2. LCD - 1299 glodalcev aka 43kSIT, kar je glih jurja preveč za carino; če bom jaz zraven, ti bo Edo spustu ceno za jurja zihr, minus DDV je na oko 35 Prešernov in en Jože Plečnik.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Looney ::

Fatboyslim, verjetno sta Looney in njena prijateljica precej zabiti na Win platformo, tak da si ne morem predstavljati, da bi one imele Mac - to je čista ZF. Pa posebej, če bodo gledale ceno Mac Mini-ja, se bodo spraševale: ja, saj v Merkurju in Hardiju dobim kišto za 70k, kaj je tukaj 130k? Celo upam si trditi, da Looney, kaj šele njena prijateljica Mac-a še nista videli.

Ha ha ha... lej, nekaj se zmenimo. Ne enačite naju. Sama si upam trditi, da vem veliko več o računalnikih kot ona. Poleg tega, čisto mimogrede sama trenutno šaltam na linux, tako, da... ja, poglej ga no, zlomka... očitno pa nisem tako "zabita na Win platformo"!!!:\ Ne, zanjo Mac ne pride v poštev. Ko bomo pa zame izbirali komp, se bomo pa seveda tudi o čem takem lahko pogovarjali!:D

Glede nje pa... sem jo vprašala, če hoče čez ene par let nadgradit na Visto, pa me je vprašala kaj je to, tako, da se sprašujem, če se sploh splača kupovat boljši komp samo zato, da bo deloval z Visto, ker dvomim, da jo bo sploh kdaj imela... sploh, če gledam cene, se sprašujem, če jo bom sploh jaz kdaj nabavila... Razen, če je pač ne bom "nabavila"...Ne vem, če je to tak korak v prihodnost. In glede na to, da ona nikakor nima potreb po nevemkolikih novih stvareh in glede na to, da je do sedaj shajala tudi brez xp-jev...

Monitorja ne bo kupila, ker ga že ima, glede na to, da ima računalnik. Sicer je CRT, ampak je čisto ok. Če bo rabila LCD, ga bo pač nekoliko kasneje kupila.

Všeč mi je predlog SmeskaSnezaka, da bi kupili kar po komponentah. To se da potem še variirat. Na tak način ne bi bilo nepotrebnih nikoli izkoriščenih stvari. Sicer bi to od mene zahtevalo nekaj truda, ampak se ne branim.

Čez mejo ne nameravam švercat. Pa ne zato, ker nisem za ilegalo ali, ker bi me bilo strah ampak iz preprostega razloga. Dejansko se da dobiti tudi v Sloveniji po dokaj ugodnih cenah. Sem enako razmišljala pri nakupu fotoaparata, ampak sem potem vidla, da se moraš samo potrudit in lahko najdeš čisto ok cene.

In, (to leti na vse): Če rečem, da ne rabi 320 GB diska in 1 GB RAM-a in kakšne 512 MB grafike to tudi mislim tako.:\ Ne imejte me za norca in ne poskušajte me prepričati v nasprotno, ker lahko dosežete edino to, da se bom po pomoč obrnila drugam. Tega, še enkrat poudarjam NE RABI! Ne zdaj, ne kasneje, ker ni taka kot jaz. Pri meni nikoli ne veš kaj me lahko začne zanimat in kdaj bi potrebovala kakšno boljšo grafiko, ker bi se pač odločila, da bi šla v 3D modeliranje, zanjo pa vem, da se ne bo nikolii lotila računalnika za več kot tisto, kar sem naštela. Glejte malo na to.;)
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Gamez0r ::

Pojdi v mlacom in naroči en sistem od teh, ki so ti jih napisali pa pridi z kišto (prazno seveda) pa use naroči tam in kišto pri njih pusti. Na vratih pa piše "Komponente kupljene pri nas vam vgradimo brezplačno" tako da ti celotni komp sestavijo brezplačno ampak s tem da komponente kupiš :)

EDIT: Lahko pa tut pri AGT naročiš komp in ti pride točno tako kot je naslednje napisano:


Ohišje: LC Power LC 7002B 8.061,49 SIT
Napajalnik: LC Power 350 W LC6350 8.061,49 SIT
Matična: Gigabyte GA-K8NSC-939 13.887,14 SIT
Procesor: AMD Athlon 64 3000+ 17.242,10 SIT
RAM: Crucial PC-3200 512 MB, DDR, 400 MHz 13.963,82 SIT
Grafična: ASUS Radeon 9250 128 MB 8x AGP 8.545,56 SIT
DVD/CD-RW: NEC AD-5170A DVD-+RW Črna 8.888,25 SIT
Disk: Seagate ST3120814A 120 GB, ATA, 8MB 15.109,30 SIT
Miš: Logitech S96 Črna, Kabel 1.821,26 SIT
Tipkovnica: Logitech Value Črna, Kabel 2.032,15 SIT

Skupaj: 97.609 SIT

Tale PC bo pa lahko dooolgo dolgo upolabljala :)

Cene so vzete iz AGT Computers d.o.o.
WTF!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gamez0r ()

Gamez0r ::

HA! Lahko pa tudi tako naredimo. Jaz kontaktiram svojga prijatelja, ki lahko zrihta 25-30% ceneje z garancijo 2-3 leta novo use iz trgovine.
Če hočeš tak sistem ki sem ga navedel zgoraj ;)
WTF!

opeter ::

Gamez0r, moja konfiguracija je v nekaterih delih boljša/hitrejša (razen procesorja) :P
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Gamez0r ::

Sej je rakla da nerabi? ;)
WTF!

opeter ::

Pa še bolj poceni je ;). 79k proti 97k. Pa še breplačen prevoz imaš.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Gamez0r ::

78.125 je moj s popustom;)
WTF!

Gamez0r ::

In tale Athlon 64 2800+ 754 ni niti pod razno boljši od tega Athlona 3000+ 939 pa še K8NSC-939 plata tepe tole tvojo ASRockovo da glava peče;)
WTF!

jest10 ::

Ne bodi tako siguren glede tega, katera plata tepe katero...

ZLOky ::

Looney:

Tukaj NE gre za nobeno ilegalo aka švercanje. Kot sem že napisal, vse z računom, garancijo..., rdečo na zelenem, pardon, črno na belem. Od trgovine do doma te lahko vstavi policija, carina, dedek mraz in ti obrnejo avto podolgem in počez pa ti ne morejo najti ničesr obremenilnega oz. (R)bolje rečeno™ nisi storila nobenega prekrška ali karkoli podobnega.

(-) Računalnik, okoli 56.000 SIT
(-) Prevoz (nisi povedala od kod - nisem niti vprašal 8-)), recimo 5.000 SIT.
(-) Vstopnina v Vinsko klet Metlika (odlična vina) - nevem (jastz đabe) - 2.000 SIT
(-) Spust po kolpi za 2 osebe - 9.000 SIT

(-) Ogled Bele krajine podolgem in počez - neprecenljivo

(-) Za vse ostalo je tu ....... :D


Vir slike: Črnomelj, Metlika, Semič, TUKAJ

Drugače pa, odločitev je pa itak na tvoji oz. kolegičini strani.;)

...emm... tisti abakusi z 1GB rama, grafična z 512MB, athloni 64, pentiumi... so po mojem večinoma sestavljeni od ljudekov, ki delajo v trgovinicah z rač. robo, al pa ne, an'kol ne veš. :D
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Looney ::

V Beli krajini sem praktično skoraj doma, saj smo vsak vikend dol, tako, da mi je ni resnično ni treba posebej predstavljat. Verjemi, da osebno prepoznam prav vsak prostor na tvojih slikah!;) (Pa me zanima, če ti tudi!):P

Ja, zaenkrat je tako, da frendica pravi, da bo še malo počakala in ne bo še takoj kupovala računalnika.:\
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

para! ::

Celo upam si trditi, da Looney, kaj šele njena prijateljica Mac-a še nista videli.


Brez skrbi, nobena od njiju ni ničesar zamudila.

Looney, kišto za takšne potrebe, kot si jih naštela, se dobi za ~45kSIT, novo. Če želiš legalne Windows XP, se odločiš za Home Edition, ki stane okoli 25k SIT. Ostane še za en 17" LCD zaslon.

Premisli tudi o tem, da bi ukradla Windowse, ker potem ostane denarja za 19" LCD.

Kupovati kišto za 100k SIT za internet/office/multimedia pa je potrata denarja, razen, če si imela v mislih 100k SIT za LCD+kišta+windows.

lp
Death before dishonor!

para! ::

Povdarjam še enkrat, da je najpametneje kupit osnovno ploščo z integrirano grafiko, ker iger kot si rekla ne bo igrala, če jo slučajno kdaj začne zanimat ta scena ma prost PCIe slot, kamor lahko vtakne zmogljivejšo grafično.

Če zdaj kupi 512MB RAMa in se kasneje odloči za Win Visto, ter posledično rabi 1GB ali več, je še vedno nekaj slotov za RAM fraj in tudi tja lahko namoči kakšno palčko :)

Bistvo takih kompov je nadgradljivost, kupiš neko kulturno osnovo za sicer malo denarja, važno da se da nadgradit...

lp
Death before dishonor!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prijateljica želi računalnik za okrog 470€

Oddelek: Kaj kupiti
111770 (1495) Azrael
»

PC do 450eur

Oddelek: Kaj kupiti
5907 (757) LeXani
»

poceni računalniški komplet

Oddelek: Kaj kupiti
6919 (831) dzinks63
»

Iščem namizni računalnik z majhnim ohišjem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13312600 (9907) krneki0001
»

Notesnik 200K

Oddelek: Kaj kupiti
493587 (2533) Jan987

Več podobnih tem