» »

Siemens ISDN modem + WinXP = problem ?

Siemens ISDN modem + WinXP = problem ?

Mac Gyver ::

Pozdravljeni!

Zanima me če ima kdo konfiguracijo ISDN modem Siemens Gigaset 3070 (usb) + WinXP in ali je zadevo sploh mogoče spravit v delujoče stanje. Trenutno sem (večkrat) na novo naložil priložene gonilnike za isdn modem, vendar mi winxp javijo nekompatibilnost z gonilnikom (smnsusb.sys) in po končani namestitvi se mi v device manager-ju pojavi klicaj zraven gigaset modema. COM port sem nastavil na COM 2 preko karega naj bi se pc povezal z modemom priklopljenim z USB kablom. Test komunikacije med pc-jem in modemom nikakor ne uspe, zato sumim, da gonilniki niso namanjeni za winxp - ali se motim? - novih pa ne dobim nikjer... :\
Prosim če mi lahko kdo, ki mu zadeva deluje ali kdorkoli ki kaj ve o tem malo razjasni problem.
vsi nasveti so dobrodošli! ;)

Hvala!

jurre ::

Tudi sam sem se ene 2 leti nazaj zafrkaval s tem, ko res ni bilo gonilnikov, vendar mislim da bi ti sedaj moralo delat z novimi. Takrat je bil problem, ko so XPji prisli ven, tisti driverji na CDju zraven pa niso delali. Tako, da sem z mensezdi siemensove strani potegnil dol gonilnike na win98, jih zapekel na CD in se 1x nalozil nazaj XP ter probal..pa je stvar delala. Takrat sem napisal ena navodila, ker sem se sam komaj vedel kaj sem naredil:D ti copy/pastam:
1. instaliras talk&surf 3 (zato da ustvariš dodatni port(com3))
>restart
2. instaliras Dect base z gonilnik ki jih ma ze xp zravn zapakirane! in sicer, ko prvic pozenes ti napise da je nov hardware in ti sam poisce gonilnike in tisto lepo samo klikas naprej.
Instaliras tud usb nekaj za isdn. Nevem kako se rece, ampak te avtomatsko opozori po/pred tem, ko instaliras dect base! Rece se na neki na L na zacetku pol pa je pa moznost da bo postal Vandriver (ali nekaj takega) al pa kak usb za isdn. Da se to instalira je zelo vazn!!
3. Odzipas tele fajle, ki so na cdju
>gigaset_app_int_v5_1_16
>gigaset_m10x_int_v5_1_16
>gigaset_driver_fw_int_v5_1_16
4. potem ko to odzipas gres v tisto mapo (odzipa ti v c:/gigaset ) in odpres mapo tools, potem pa v mapah UnInst_T&S-3-0_Drv in UnInst_T&S-3-0_Appl zazenes tiste fajle k so notri. To ti odinstalira talk&surf 3.
POZOR!!! NE zbrisat modema (v phone and modem options)!!!
5. Iz mape c:/gigaset/Talk&Surf pozeni setup.exe in resetiraj. Ko prides nazaj v windows ti bo mogoce kej sral s kaksnim taksnim errorom ?smonitori019? !
6. ko delas novo povezavo npr. volja/siol, mores obvezno pod general/connect using obkljukat modem in isdn chanell!
7. Zdaj bi mogl delat!


Upam da ti tole kaj pomaga...Kaj prov veliko se ne spomnim vec.:\

MI5Ek- ::

@Mac Gyver: Jaz ti svetujem nadgradnjo bazne postaje Gigaset 3070 na 4170 in uporabo gonilnikov, ki so dosegljivi tukaj. Zadeva z temi gonilniki deluje perfektno. Mislim, da je to celo zadnja verzija gonilnikov.

Če ti pa kaj nebo jasno, pa kar vprašaj.

@jurre: Talk&Surf program za delovanje interneta, če se dobro spomnim ne potrebuješ, to je le program z katerim se da nastavljat nastavitve bazne postaje. Z njim lahko pregleduješ tudi celoten seznam klicev, kot sem pa že rekel program ni potreben, za delovanje interneta in če on rabi samo internet, mu bo ta program samo v napoto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MI5Ek- ()

Mac Gyver ::

Res hvala obema za pomoč! :))

No ... stvar usposabljam za prijatelja ki uporablja zadevo samo za Proklik NLB in ne za internet. Torej moram najprej pripravit modem tako da se bo sploh dalo izvesti klic iz pc-ja v tel. omrežje ...
Že prej kot sem postal na forum mi je uspelo priti do točke 2, s to razliko da mi pri instalaciji talk&surf (iz cd-ja ..staro nekaj let) namesto COM 3 zazna COM 2, vendar to mislim da ni toliko pomembno .. in po končani instalaciji komunikacija med modemom in pc-jem ni mogoča - preizkusil sem več nastavitev za com port brez rezultatov..
No jurre zdaj pa me zanima točka 2. - torej: kaj je sploh "Dect base" ?? kje se nahaja oz. kje ga dobim in zakaj je potreben? edino to mi še ni jasno :\ .. prosim če mi lahko še malo pomagaš! :)

...tudi druge nasvete drugih še vedno pričakujem ;)

še enkrat hvala!

Mac Gyver ::

No še to da povem.. sem pisal tudi na Siemens sloveniija in pričakujem njihov odgovor... če kdo slučajno ve kje lahko dobim novejši program (gonilnike) "Talk&surf" bi mi to verjrtno rešilo problem. 8-)

LP

jurre ::

zivjo!
Tisti dect base je kao en gonilnik, da ti pravilno zazna USB. Namrec pri prvih XPjih je USB delal ene probleme in ISDNja ni zaznal, ta dect base je pa omogocil, da so zaznali winsi pravilno. Mislim da se nahaja med tistimi tremi datotekami nekje...Samo bi moral najti driverje na njihovi strani...Ce so ze takrt potem bili..

MI5Ek- ::

stvar usposabljam za prijatelja ki uporablja zadevo samo za Proklik NLB in ne za internet
A pol interneta sploh ne uporablja ali kako?

Drugače pa naredi kot sem ti napisal, pa nebi smelo bit problemov.

Mac Gyver ::

Ja res hvala za trud MI5Ek- :) ... najprej nisem hotel menjati fw-ja, ker nisem vedel kakšne bodo posledice (in še vedno točno ne vem) - se mogoče kaj spremeni delovanje telefonov ali kaj podobnega?.. se mogoče kakšni podatki ali nastavitve kje izgubijo?.. dobro bi bilo že vnaprej to vedeti, saj nisem imel nikoli prej opravka z isdn-ji tako da ne vem točno kje je kaj shranjeno... jutri bom to naložil in poročal..
...in še to... prijatelj uporablja internet in sicer preko adsl-ja. Pred kratkim se mu je pač sistem sesul in proklika ni znal več nastavit, saj vem da obstaja proklik tudi preko adsl-ja, vendar ti mora banka pri tem izdati novo kartico (vsaj tako sem slišal) in ostalo kar te stane okrog 16 ali 18ksit 8-) ... sicer pa ne vem ali se pri normalnem prokliku plača impulze al ne...

THX again! ;)

Mac Gyver ::

Zakaj pa kar eni posti tukaj zginjajo? 8-O .. naprimer tvoj zaden post MI5Ek- .. in "nimate dostopa" mi meče ven ... server problems I guess :\

MI5Ek- ::

Zadnji post sem jaz zbrisal, ne izginjajo samo tak 0:). Drugače pa če ima tvoj kolega ADSL, se ne mučita z tem Gigasetom ampak naj nastavi proklik, da se povezuje preko LAN-a in stvar mora delat.

Še copy/paste iz pomoči za ProKLIK:
Ali se je možno povezati s Proklikom NLB preko ADSL-ja?
Proklik NLB deluje tudi preko internetnih povezav (ADSL, LAN, Kabelski modem,...). Za delovanje potrebujete različico programa 6.0.0.13 ali višjo in časovno veljavno kartico. Datum veljavnosti razberete iz številke na spodnji desni strani kartice. Če ustrezata oba pogoja v mapi, kjer je nameščen Proklik NLB, izberete: connectionsettings.exe in ga poženete, nato iz seznama izberete svojo banko (NLB), prestavite izbiro na možnost LAN in
označite kljukico pred napisom HTTPS.

Mac Gyver ::

Ja saj to sem že vedel, vendar ne vem če se da kar tako nastavit (verjetno morajo oni to omogočit - zato tudi dodatni stroški...), bom pa vseeno poskusil - verjetno rabim za to tudi novejšo verzijo proklika in mislim da se na spletu ne dobi... bom kar preko gigaseta poizkusil.
Vseeno hvala!

ToniT ::

Vse se da kar tako nastaviti - brez posredovanja banke in dodatnih stroškov!

Mac Gyver ::

In še res je - vsaj tako upam (hvala moderator). Včeraj sem se s to zadevo kar en lep čas zaˇ^][]`˙ ;( in mi nikakor ni uspelo. Najprej sem šel po postopku ki ga je opisal jurre. Kar je potrebno narediti pri tem se mi zdi povsem logično ... torej šel sem skozi točno po korakih in na koncu dobil to kar sem že od začetka iskal - usb gonilnik za gigaset. (sicer pa se lahko iz device managerja (pri modemu) posodobi gonilnik in namesti tistega kateri se nahaja v datotekah katere je omenil jurre, MI5Ek- pa je dal link do njih... torej v obeh primerih je gonilnik isti in rezultat prav tako in v device mamagerju je vse lepo in prav brez kakšnih klicajev in podobnega sranja. Po končanem postopku komunikacija z modemom vseeno ni delovala, zato sem poskusil še spreminjat vse mogoče nastavitve a brez uspeha. Nato sem se odločil za nadgradnjo fw-ja, vendar sem sumil da bo rezultat isti in po nadgradnji je tako tudi bilo. Problem je namreč v tem, da zadeva rabi program ki simulira povezavo med com in usb portom - modem je priključen na pc preko usb porta, program-a oziroma gonilniki (talk&surf 3 kakor tudi Dect base) pa naj bi deloval-a na enega izmed com portov in simulirali povezavo na usb. Ravno v tem je problem in kot zgleda ta del povezave ne deluje pravilno oziroma sploh ne deluje (na win xp) saj ob testiranju komunikacije z modemom mi javi kot da je povezava prekinjena oz. je ni. Preko programa talk&surf pa očitno nekaj deluje - neki dohodni in izhodni klici isdn-ja se izpišejo... Torej problem je v tej simulaciji povezave med usb in com portom in to bi znal rešit adapter iz usb na com port (ga nimam pri roki). ... lahko bi se še 3 dni zafrkaval s tem a mislim da nima smisla in tako ali tako tega ne bi rešil...naj omenim da sta še dva izkušena računalničarja poizkušala to usposobit pred mano, en drugi prijatelj pa je imel podoben problem z drugačnim isdn modemom, ki je deloval na enak princip (usb na com simulacija)... Torej vsem ki se spuščate v kaj takega to kar najbolj odsvetujem, razen če ste 100%-ni da bo delovalo (v tem primeru povejte še meni) :D ... toliko za info o tej problematiki... ;( |O ;(( ... :D no comment

Kar se tiče pa proklika preko adsl-ja, sem na žalost videl da je kartica pretečena, torej ne deluje, javi pa, da podatki o uporabniku niso dosegljivi al nekaj podobnega. Sledi naročilo nove kartice katere stroški bodo okrog 16ksit brez da bi kdo zadevo na domu pripravil do delovanja - samo kartica 8-O - to so prej omenjeni "dodatni stroški".

Se oproščam za dolg post, vendar upam da info pride še komu prav. Hvala vsem za sodelovanje in pomoč brez katere nebi še lep čas nič ugotovil. Ob večjih problemih pa se slišimo še kaj ;)

LP

...BTW ...sem moral predelat britvico ker mi ni koristila več kot nekoč 8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gigaset 3070 isdn

Oddelek: Pomoč in nasveti
81824 (1688) loty1825
»

Gigaset 3070 drivers

Oddelek: Pomoč in nasveti
112909 (2700) Tomi
»

NDIS.SYS error?

Oddelek: Pomoč in nasveti
7883 (794) bond007
»

Anologni modem +ISDN linija?????

Oddelek: Strojna oprema
161242 (1039) Tomi
»

XP in ISDN modem I-Surf

Oddelek: Strojna oprema
131815 (1543) JohnyB

Več podobnih tem