» »

ASrock dual sata+PCI E silent grafična kartica=visoka temperatura NB

ASrock dual sata+PCI E silent grafična kartica=visoka temperatura NB

IČA ::

Pred parimi dnevi sem nabavil PCI E grafično kartico s pasivnim hlajenjem, po montaži se mi je začel precej greti hladilnik na NB.
Zanima me prvo, če PCI E grafična v primerjavi z AGP bolj obremenjuje NB in je zaradi tega bolj vroč ali pa je to posledica pasivnega hlajenja grafične, ki v bližini NB ustvarja višjo temperaturo.
Senzor za temp.matične plošče mi zdaj odčitava nekje 5-7°C višje temp. kot prej z AGP, in tudi na dotik se je hladilnik iz prej mlačnega zagrel na precej vročega (prst že težko držiš gor).
Razmišljem, da bi pasivno hlajenje odstranil in namontiral AC Silencerja s stare grafične, vendar nisem prepričan, da bo to rešilo problem.
Lahko je tudi problem v tem, ker je grafična zelo blizu NB, tako da mu lahko preprečuje normalen pretok zraka. Se mi pa vseeno zdi, da je povišanje temp. preveliko, glede na to, da imam trenutno odprto kišto in je v prostoru kar hladno.
Ponoči se mi je mašina celo resetirala, sumim da zaradi pregrevanja NB.
Ostale temperature so vse OK, na grafi pa žal ni senzorjev in jih ne morem preveriti ni pa hladlnik na dotik kako zelo vroč, bolj topel.
razmišljal sem tudi o kakšnem boljšem hlajenju za NB, pa zaradi prostorske stiske ne bo prišlo v poštev kaj konkretnega.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

AndrewSmith ::

Jst ko sem na moji bivsi DS2 saltal
iz 6600 AGP na X800XL pci-e ni blo
razlik v temp NB-ja.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

IČA ::

Potem bi moral biti problem v pasivnem hlajenju, samo se mi zdi malo čudno, da bi se zaradi tega tako dvignila temperatura.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

Veron ::

Pasivno hlajenje oddaja toploto, vemo da gre toplota "gor" torej ta vroč zrak ti še NB in CPU malo "prepiha" in zato imaš višje Temp, rešitev: kupi aktivno hlajenje za grafo, priporočljivo artic silencer serija

IČA ::

@Veron, ja se stinjam, samo se mi vseeno zdi malo prevelika razlika (na otip minimalno +10°C), recimo na procu se ne pozna nič, sicer imam gor TT big typhoona, ki je precej iz nivoja zaradi svoje velikosti in verjetno požira manj toplote z grafike.
AC silencerja pa že imam na stari 9600xt in bi moral pasati, po podatkih proizvajalca, tako da bom zamenjal pa potem videl če bo bolje.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

IČA ::

Zanimivo, sem zamenjal hladilnik, pa ni kaj dosti bolje, malenkostna razlika je, ni pa temperatura tako nizka kot pri AGP grafični kartici. Temperatura senzorja na matični se je nekako normalizirala, hladilnik na NB pa je še vedno kar topel (recimo ene dobrih 10 sek. lahko držiš prste gor).
Zgleda, da se NB z PCI-e kartico bolj greje. Bo treba najti kakšen aktivni hladilnik, ki ne bo preglasen in bo kvaliteno opravil svoje delo.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

Veron ::

nebi reku, jst sm meu tud prvo grafiko AGP in sem jo zamenjal za pcie in ni bilo razlike, mogoče 2°C max, sicer pa sta bili obe grafiki aktivno hlajeni + da se je AGP 6800 grel veliko več kot tale 7600GT

IČA ::

res ne vem, kaj bi lahko bilo drugega, ker dejstva so takšna. Zamenjana je samo grafična vse ostalo je ostalo isto, za test sem vstavil nazaj AGP grafo in so bile občutno nižje temp. PCI-e grafa pa je zdaj hlajena z ATI Silencerjem, tako da pasivni hladilnik nima več vpliva na gretje.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hlajenje northbridgea na GA-965P-DS3

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
212150 (1314) Pyr0Beast
»

[Zračno hlajenje] Hlajenje nVidia grafičnih kartic (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
539396 (7680) jebesemeni
»

Kako bi izklopil grafo, ko je ne rabim?

Oddelek: Strojna oprema
311813 (1076) Freezy
»

[Zračno hlajenje] Hlajenje Chipseta (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
9913903 (7882) Buldožer
»

pasivno hlajenje Asus A8N-E Ultra

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
91124 (985) Rocher

Več podobnih tem