Forum » Izdelava spletišč » Table border
Table border
Jackass ::
Živjo!
Rad bi, da bi imela tabela zunanji rob, med celicami pa naj nebi bilo robov.
Ne vem kaj delam narobe. Če v HTML-ju izpustim atribut border, se ta samodejno nastavi na "0". V tem primeru CSS (style="....) ne deluje. Če pa nastavim border na "1" ali več, pa CSS sicer deluje in naredi obrobo okoli tabele (kot sem nastavil v style="...."), vendar pa se zaradi atributa border="1" pokažejo tudi robovi med celicami.
Kakšen nasvet? Na w3schools.com nisem nič uporabnega našel.
EDIT: Pozabil sem omeniti, da ta problem nastane pri IE in Operi, v Mozilli dela kot želim.
Rad bi, da bi imela tabela zunanji rob, med celicami pa naj nebi bilo robov.
Ne vem kaj delam narobe. Če v HTML-ju izpustim atribut border, se ta samodejno nastavi na "0". V tem primeru CSS (style="....) ne deluje. Če pa nastavim border na "1" ali več, pa CSS sicer deluje in naredi obrobo okoli tabele (kot sem nastavil v style="...."), vendar pa se zaradi atributa border="1" pokažejo tudi robovi med celicami.
Kakšen nasvet? Na w3schools.com nisem nič uporabnega našel.
EDIT: Pozabil sem omeniti, da ta problem nastane pri IE in Operi, v Mozilli dela kot želim.
jAcKaSS
- spremenil: Jackass ()
Hair ::
Border v HTMLju daj na 0 (oz. ga sploh ne določi), potem pa v CSSu border 1px.
Lp!
Lp!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.
Jackass ::
Jp, sej tako sem naredil. Opažam, da vsak brskalnik drugače dojema nedoločene stvari (paddinge, margine...) in je pol najboljš vse določt, pol se pa povsod pravilno prkazuje.
jAcKaSS
mte ::
Jp, sej tako sem naredil. Opažam, da vsak brskalnik drugače dojema nedoločene stvari (paddinge, margine...) in je pol najboljš vse določt, pol se pa povsod pravilno prkazuje.
jaz bi rekel da je boljše si zapomnit kje pride do napak in v prihodnje to upoštevat. Na začetku zgleda ogromno razlik, ampak ko veš za par stvari, je novih presenečenj zmeraj manj in vidiš da te razlike niso tako ogromne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 348739 (7876) | sunniegoldie |
» | CSS - DIV - Brez TabeleOddelek: Izdelava spletišč | 1606 (1309) | jernejp |
» | Html in CSSOddelek: Izdelava spletišč | 2283 (1836) | mte |
» | Kako pišete CSS?Oddelek: Izdelava spletišč | 1950 (1388) | mte |
» | Dreamweaver in tabelaOddelek: Izdelava spletišč | 1387 (1274) | veteran |