» »

geforce-u 4200 je vroce

geforce-u 4200 je vroce

lepmakaron ::

Upam, da ne podvajam tem.

Torej kakšnih 14 dni nazaj mi je crknil ventilator na geforcu 4200 (Gainward, 128MB rama, hladilna rebra tudi na ramih...) Lepo sem ga odstranil, in ker nimam nic navito deluje vse skupaj pravzaprav prav v redu..le po igranju je hladilnik grozno vroč.
Ker kartica sluzi svojemu namenu ok in ne mislim menjati tišine za hrup novih ventilatorjev..me zanima ali obstaja kakršnakoli možnost, da se mi, medtem, ko me ni doma kaj zažge, skuri?! Pc je prizgan 24/7 (skoraj)

Če kartica prej crkne nic hudega. Se je že desetkrat amortizirala in bom imel pri svoji lepši polovici vsaj izgovor, da kupim novo:D

dejansan ::

jah dobro sigurno ni

daj gor na rebra en 8 cm vent pa bo, niti ni tako glasen, lahko pa kupiš tudi kakšnega tišjega, če te toliko moti
dejansan

lepmakaron ::

mah ne samo, da mi ne skuri kiste, ko me ni doma! Meni je popolnoma vseeno.

Kako pa izgleda ko se graficna pregreje? Samo blokira pc, zmrzne?

lepmakaron ::

hvala za nestevilne odgovore :\

sirotka ::

Hvala za že tisočkrat odgovorjeno vprašanje. Malo poglej kaj dela grafa ko se pregreva.....polavlajo se artekatki, šteka in na koncu zmrzne. 4200 so ble kr vroče kartice, če se prou spomnem, tako da dvomm da bo vse vredu, če boš pustu brez venta. Dj na eno pci kartico postavi vent, ki naj stoji na vatiranih palčkah, pa piha gor čez grafo...se ga ne bo skor slišalo, pa še lepo hladno bo8-O

gfighter ::

Če kartica prej crkne nic hudega. Se je že desetkrat amortizirala in bom imel pri svoji lepši polovici vsaj izgovor, da kupim novo

Hehe, upravičeno nosiš svoj nick ;). Drugače pa je poganjanje grafične brez ventilatorja tvegano, sicer ne verjamem da bo kaj zagorelo, ampak vseeno bo brez ventilatorja grafična najbrž kmalu odšla v večna lovišča. Poglej malo po tem oddelku, sploh v sticky temah boš zagotovo našel kakšno rešitev. Drugače pa je ena boljših in cenejših rešitev tole. Tiho, poceni... Edini downside je prostor, ki ga zavzame.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Gionni ::

Heh, js mam tud ti4200 od gainwarda in mi je prav tako crknil ventilator ;(( Sam men po pol ure delovanja začne zajebavat. Sled za odpritimi okni je gromozanska, navidezno se ponavad sploh ne odpirajo/zapirajo, ko želiš, na to pa vse skup obstoji.
Sem gledal mal ventilator, in sem ugotovil, da če ga poženem na roko, se začne sukati :D Sicer malj bolj počasi, sam suče se pa vseen. Zdej ni kakšnih problemov z grafiko.
Sam to ni rešitev, morm drug ventilator nabavit! Kartica namreč postane tako vroča, da bi se lahko na njej brez problema opeku, če bi držal prst gor več sekund :))
A mislite da bi lahko sam ventilator kako popravil? Ker se namreč suče z velikim trenjem... ko je računalnik ugasnjen, ni šans, da bi ga lahko zavrtel s svojo sapo.. včasih, ko je bil še okey, se je to dalo... Bi js ventilator namazal s kakšnim mazilom? Oljem? :\

Urc ::

Kaj pa kaj takega ?

Vent lahko podmažeš z oljem za fino mehaniko al kako se že reče (v glavnem tisto ki se daje tudi v šivalne stroje).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Crknil ventilator na prenosniku

Oddelek: Strojna oprema
92201 (486) tony1
»

Na grafični kartici ne deluje ventilator. Kakšne so lahko posledice ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
233426 (2508) SLOarmy12
»

Kaj je visoka temperatura za grafično? Lahko laufam brez ventilatorja?

Oddelek: Strojna oprema
101127 (990) Tomaz27
»

Popravilo pokvarjene grafične

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
302125 (1337) Pyr0Beast
»

Garancija na ventilator?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141107 (913) Apek

Več podobnih tem