» »

Polnjenje kartuše

Polnjenje kartuše

mravla ::

kot vidim se bolj splača polniti kartušo, kot pa kupiti novo. Vendar ali je to zdravo za printer, kakšne so posledice.8-)
če ga poženeš, bo letel

Sergio ::

neistovetnost barv, zamašitev šob,...
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

JXS ::

Sergio: odvisen od tipa kartus.

Drugac pa jaz sem kupu ponovno polnene kartuše za lexmarka, placu sm pol man in nazacetku je delal brez problema, zdaj mi pa vec ne, grdo printa sam se da prenest. Tok da jaz ti priporocam sam ce nisi zelo zahteven glede kakovosti.

OldSkul ::

Jaz mam neoriginalne kartuše za Epsona in dela dobro barve so iste uporabljam pa to že 5 mescev!

bobby ::

No pa se tuki kako besedico ven vrzem:
govoru bom za epson in hp kartuse:razlika poleg bledih oz temnejsega izpisa je v zgradbi crnil.sami delci so pri neoriginalnih velikokrrat vecji kakor pri originalih.kaj to pomeni?se par mal vecjih delcev slucajno skip "prpopajo" jih nikakor ne bos mogu spravt iz sob ven.v tem primeru ti ostaneta dve moznosti:nova glava (pr hp sam kups nov crnilo k je glava ze itak mintirana gor in problem resen.kok so kartuse ne bom govoru k to itak vsak ve k ma printer, al pa servis k ti zaracuna skror tok k je nov printer.) pr epsonu pa ni druge kakor glavo menjat al pa ce z inekcijo poizkusas kontra ven vlect-veckrat ni uspeha kakor obratno, al pa servis-cene novih glav pa od 20000 do 60000 sit odvisno od modela tiskalnika valda.
no prvo so delci. drugo je sama gostota, tretje hitrost susenja samega crnila,... pa se kaj bi se najdl (sem na dopustu,se mi ne da kaj prevec mislt):D
kako oz. zakaj vem? servisiram!!!
velikrat prleti stranka,pa valda izpis je pa ni, pa neoriginalna crnila ma not (ne recem da se pri originalih tega ne more narest,ker se),pa pizdulira nad slabo proizvodnjo pa da mu je kupec povedal da je isto ce nas orig ali neorig not.povem stroske in potem cakam do 1 meseca da k seb pride od soka, pol pa se odlocjo za nakup novega. in stranka je spet vsa penasta , krivi so pa uni k tiskalnike naredijo k "niso dobri". sem jih ze dostkrat slisal zarad tega.
se kaj???

kokos ::

Cenovno so neoriginalna crnila res ugodnejsa, kaj dobis na papir je pa zelo razlicno. Nekatera res povzrocajo zamasitve in okvare glave;(, pri VECINI je izpis bistveno slabsi od originalnih crnil (mocno razlivanje, ...:|), nekaj pa je takih, pri katerih ni vecjih tezav:P.
Se posebno pri Epsonu je crnilo problem, ker se hkrati s kartuso ne menja tudi glave.
Koliko mislis tvegat in koliko se ti cenovna razlika pozna (koliko in kaj tiskas), je pa odvisno samo od tebe.
Jaz sem probal ze kar nekaj teh crnil in sedaj uporabljam originalna:\.
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kokos ()

Kriko ::

Ojla!
Sam polnil kartuše že več kot štiri leta. Dve leti v HP printer zadnje dve pa Epson. Sestra uporablja lExmark tudi že leto dni. ćrnila kupujem tukaj. Prodajajo pa original črnila tako da ni nobenih skrbi!! Dobiš vse potrebno, navodila... za Printam pa tolko da mesečno polnem kartušo. treba vedet da kartuša ne sme bit prazna predolgo ker se zamašijo šobe, ali pa se spužva v kartuši strdne in potem ni več uporabna. Če jo redno polniš pa zdrži dokaj dolgo. kartušo treba polnit počasi tudi cel dan, da se lepo usede črnilo in da NI zraka, ker potem spušča lise. Tudi ko je polna jo je treba vsaj eno uro pustit na miru. Potem printa brez problemov.
Če kupujete črnila od kakega privat, potem ni čudno da se vam dogajajo take stvari. Ta link ki sem vam ga dal je od prijavljenega podjetja ki prodaja original črnila. Jaz za 6.000 SIT napolnem tri do štirikrat kartušo kar bi me za HP stalo 40.000!! Potem nebi dosti printal. Če pa printer uporabljate bolj malo, je treba VSAJ enkrat tedensko sprintat vsaj en list da se šobe ne namestijo. Tisti ki trdite da je krivo za vaše napake črnilo se strinjam le delno, ker KVALITETNO črnilo in PRAVILNA uporaba 100% deluje, kar trdim iz svojih izkušenj. Tudi vsi moji kolegi uporabljajo na različnih printerjih črnila od tega podjetja in nimajo problemov. Seveda če ima kolčega Epsona in vam posodi črnilo, vi pa imate recomo HP, potem ne pričakujte da bo delalo, ker vsak printer rabi različno gostoto!!

Alfa ::

Jaz uporabljam inkofil crnilo od Minerve, pa zaenkrat nimam težav. Tudi kvaliteta izpisa je enaka, crnila pa so nekajkrat cenejša od originalnih. Imam printer Xerox Docuprint M750, ki ima kvalitetne slike. Napolnil sem pa vse 4 kartuše že 4X, torej še nekajkrat pa bom prihranil za nov printer če ta počaka;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tiskalnik -> pogoj: najcenejše kartuše (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7429854 (19124) bobby
»

Polnjenje kartuš (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5514328 (8908) matej5734
»

Neoriginalne barve za tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
242573 (2019) ;-)
»

Kartuše...količina črnila...kje kupiti...

Oddelek: Kaj kupiti
394373 (3731) Brane2
»

Cheap-Ass tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
433762 (3186) TheJack

Več podobnih tem